رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:
رشد، تعلیم و تربیت تنهابه دست معلم انجام میشود
تهران (پانا) - رئیس سازمان سوادآموزی گفت رشد، تعلیم و تربیت طبق سند تحول بنیادین، تنهابه دست معلم انجام میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی؛ علیرضا عبدی در آیین تجلیل از معلمان نمونه استان خراسان جنوبی اظهار کرد: سال گذشته سال بسیار پیچیدهای برای آموزش و پرورش بود. از ماجراهایی که برای مدارس در حوزه دانشآموزی ایجاد شد تا کارهایی که تلاش کردند در کف خیابان انجام دهند و جامعه دانشآموزی و معلمان را به آن ربط بدهند، همه از اتفاقات سال گذشته بود.
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: جامعه علمی و معلمان نشان دادند که بسیار هوشمندانه عمل میکنند و فضا را دقیق میشناسند لذا با بصیرت تصمیم گرفتند و پیروزمندانه از آن سال پُرچالش بیرون آمدیم.
عبدی تصریح کرد: شاید این اتفاق در هر کشوری رخ میداد حاشیه خاصی به همراه میداشت اما معلم ایرانی نشان داد که بصیر و فکور است و میتواند حق را از باطل تشخیص دهد و با مدیریت میدان از این فضا عبور کند و این جای تبریک به جامعه معلمی دارد.
به گفته وی، این توانمندیها و عمق نگاههاست که رهبر معظم انقلاب، معلمان را افسران سپاه پیشرفت نامیدهاند.
وی عنوان کرد: ۳ سال با گروهی پنجنفره روی موضوع تحقق سند تحول کار کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که رشد، تعلیم و تربیت فقط به دست معلم انجام میشود لذا هر چه از ابعاد مختلف سند صحبت کنیم آخر معلم است که این امور را جانمایی و به نقطه تعالی و تحقق خواهد رساند.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی به مفاهیم پنهان در کلمه افسر اشاره و تصریح کرد: معلم باید به عنوان افسر کلاس را به دید سپاه بنگرد تا قله مورد نظر را بتواند فتح کند لذا انسجام بین دانشآموزان، تقویت تواناییهای فردی و داشتن هدف از مهمترین خصوصیات معلم است که به عنوان افسر سپاه کلاس فعالیت میکند.
عبدی گفت: مقام معظم رهبری با هوشمندی، معلم را افسر سپاه پیشرفت نامیدند و از کلمه توسعه استفاده نکردند زیرا توسعه عرضی است اما پیشرفت طولی و عرضی است لذا معلم باید دنیا و آخرت دانشآموز را در دست داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه معلمان مجاهد هستند، اظهار کرد: اگر به این دید به آنها نگاه شود، دانشآموزان رشد خواهند کرد و افقهای آینده کشور روش است.
عبدی با تاکید بر اینکه معلمان در مدیریت، کشور نقش بهسزایی دارند، خاطرنشان کرد: یکسوم مدیران کشور معلم هستند لذا معلمان در تربیت نیروی انسانی جایگاههای مدیریتی باید اندازه وجودی خود را وسع دهند و بزرگ عمل کنند.
تمدید فراخوان رهیافتهای نوین سوادآموزی در زیستبوم جدید تا تیرماه
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در نشست تخصصی گفتمانسازی رهیافت نوین سوادآموزی در زیستبوم جدید در خراسان جنوبی از تمدید فراخوان رهیافتهای نوین سوادآموزی در زیستبوم جدید تا تیرماه خبر داد و گفت: ۴۰کشور برای شرکت در این فراخوان اعلام آمادگی کردهاند.
وی تصریح کرد: نخستین فراخوان بینالمللی رهیافتهای نوین سوادآموزی در زیستبوم جدید با هدف بهرهمندی از نظرات و پیشنهادات فرهیختگان و اندیشمندان مجموعههای دانشبنیان، استارتآپها و شتابدهندگان حوزه سوادآموزی بزرگسالان برگزار خواهد شد.
عبدی با بیان اینکه بحث سوادآموزی در جمهوری اسلامی ایران از عمیقترین، طولانیترین و دقیقترین طراحی امام خمینی(ره) بود، عنوان کرد: متاسفانه گفتمان سوادآموزی، امروز و در وضعیت کنونی گفتمان غالب در کشور نیست.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی، مردمیسازیِ امر سوادآموزی در اجرای تکلیف الهی را مهمترین هدف امام راحل در پیام تاسیس سوادآموزی دانست و خاطرنشان کرد: به فرموده بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در این فرآیند همه از معلم تا مبلغ، امام جمعه مدیرکل، رئیس اداره و دولت، مسئولاند و باید مشارکت داشته باشند.
این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش از استقبال و اعلام آمادگی ۴۰ کشور در دنیا برای شرکت در این فراخوان خبر داد و اظهار کرد: گفتمانسازی سوادآموزی در زیستبوم جدید، بدیعترین و جدیدترین جریان در رائه خدمات و آموزش سوادآموزی کشور است.
ارتقای سطح دانش، بینش و معرفت افراد لازمه کاهش بزهکاریها
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین در آیین تجلیل از معلمان مراکز آموزشی زندان مرکزی بیرجند گفت: باید از فرصت یادگیری دوم سوادآموزی برای ارتقای سطح دانش، بینش، معرفت و بصیرت افراد نسبت به مناسبات اجتماعی استفاه کرد چرا که این راه، مهمترین عامل کاهش بزهکاریها است.
عبدی اظهار کرد: اگر به کسانی که در اغتشاشات اخیر شرکت داشتند، انواع سواد به ویژه سواد رسانهای و سواد هویتی آموزش داده میشد، شاهد ظهور و بروز اغتشاشات نبودیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی نیز با اشاره به اهمیت دانایی در برابر جهل گفت: در حال حاضر ۱۱۸ مددجوی زندان مرکزی بیرجند در کلاسهای سوادآموزی شرکت میکنند.
سید علیرضا موسوینژاد با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون بیش از ۹۰۰ مددجو در کلاسهای سوادآموزی طرح ندامتگاه این مرکز آموزش دیدهاند با اشاره به لزوم انسداد مبادی بیسوادی در استان اذعان کرد: انسداد مبادی بیسوادی، زمینهساز کاهش آسیبهای اجتماعی و کاهش ورود افراد به زندانها میشود.
ارسال دیدگاه