تصویب شاخص کمی برای توسعه دریامحور در جلسه مجمع
تهران (پانا) - کمیسیونهای «اقتصادی، اداری و بازرگانی» و «زیربنایی و تولیدی» مجمع تشخیص مصلحت نظام، در دومین جلسه مشترک خود به بررسی موضوع ارجاعی از صحن مجمع درباره سیاستهای کلی توسعه دریامحور پرداختند.
به گزارش مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح شنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۲، جلسه مشترک کمیسیونهای اقتصادی و زیربنایی مجمع به ریاست محمدباقر ذوالقدر با موضوع «سنجش ظرفیت رشد تولید ناخالص در مناطق دریایی و تعیین شاخص کمی برای توسعه دریامحور» برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، محمدباقر ذوالقدر با آرزوی قبولی طاعات و عبادتهای مومنین در ماه مبارک رمضان و شبهای پرفضیلت قدر گفت: مفهوم توسعه دریامحور آن بخش از توسعه (پیشرفت) کشور است که معطوف به دریا و مرتبط با آن میباشد که شامل سه حالت است: ۱- در دریا انجام میشود. ۲- از دریا منشاء میگیرد و به خشکی عرضه میشود. ۳- از خشکی منشاء میگیرد و به دریا عرضه میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به ابعاد توسعه دریامحور اشاره کرد و گفت: این توسعه در ابعاد «اقتصادی» (تجارت، صنعت، کشاورزی، خدمات) «اجتماعی- فرهنگی»، «علمی و فناوری»، «محیط زیست» و «دفاعی و امنیتی» قابل پیگیری است و ۲۱ حوزه فعالیتی را شامل میشود.
ذوالقدر «سواحل و پس کرانههای دریای عمان و اقیانوس هند»، «سواحل، جزایر و پس کرانههای خلیجفارس» و «سواحل و پس کرانههای دریای خزر» را اولویتهای قلمرو جغرافیایی توسعه دریامحور دانست و گفت: باید توجه داشت که توسعه دریامحور، «همهسرزمینی» است.
در ادامه امیدعلی پارسا، معاون سازمان برنامه و بودجه با اشاره به جلسه خود با مدیران مرکز آمار، درباره میزان سرمایهگذاری لازم برای دستیابی به رشد یک واحد درصدی تولید ناخالص ملی(GDP) ناشی از فعالیتهای دریامحور و نیز هدفگذاری برای افزایش جمعیت در مناطق دریایی توضیحاتی ارائه کرد و اعضای جلسه، دیدگاهها و پیشنهادهای خود را درباره تعیین شاخصهای دست یافتنی مطرح کردند.
همچنین محسن رضایی با اشاره به وجود سه اقلیم متفاوت دریایی در کشور، گفت: جمعبندی ما باید از دو بعد تحولی و نگاه به واقعیتها باشد و میتوانیم رشد اقتصادی دریامحور را به دوبرابر رشد اقتصاد کشور برسانیم.
وی با تاکید بر ایجاد و گسترش قطبهای توسعه دریایی، گفت: پیشنهاد میکنم بر تردید ۱۵۰ ساله در تصمیمگیریها پایان دهیم و برای توسعه منتظر غرب نمانیم. نگاه غربیها به ایران از دوران قاجار، گویای عدم تمایل آنها برای توسعه کشور ماست. نباید در سیاستگذاری دچار تردید شویم و البته باید درباره چرایی اجرایینشدن سیاستهای کلی در کشور، بحث کنیم.
پس از تبادل نظر اعضای جلسه، «نسبت دوبرابری نرخ رشد اقتصاد دریامحور (فعالیتهای دریامحور) به اقتصاد کشور» بهعنوان شاخص کمی توسعه دریامحور برای یک بازه زمانی دهساله تعیین شد.
در این جلسه که سیدمصطفی میرسلیم، محمود احمدینژاد، محمد فروزنده، محمدرضا باهنر، سعید جلیلی، حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، حجت الاسلام و المسلمین محمود محمدی عراقی، سید مرتضی نبوی و داوود دانش جعفری از اعضای مجمع و جمعی از دبیران کمیتههای مرتبط در دبیرخانه مجمع و روسا و نمایندگان «سازمان بنادر و دریانوری»، «مرکز آمار ایران» و مشاورعالی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی حضور داشتند، پس از تبادل نظر شرکتکنندگان، ادامه بررسی پیشنویس سیاستهای کلی توسعه دریامحور به جلسه آتی موکول شد.
ارسال دیدگاه