جنگلهای هیرکانی ظرفیت استثنایی گردشگری مازندران
ساری (پانا) - استاندار مازندران از جنگلهای هیرکانی به عنوان ظرفیت استثنایی گردشگری این استان نام برد و گفت مسافران برای حفظ این منابع طبیعی و خدادادی دعوت میشوند.
سید محمود حسینی پور با حضور در دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران که در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان برپاست، افزود: زنده نگه داشتن نمادهای میراثی در حوزه گردشگری و فرهنگی برای معرفی جذابیت های مازندران بسیار حائز اهمیت است که جنگل های هیرکانی از جمله این آثار به شمار می رود.
وی با اشاره به حضور میلیونی و اقامت مسافران در مراکز اقامتی و پذیرایی استان در تعطیلات پیش رو ادامه داد: ارائه خدمات مطلوب به مسافران با نظارت مستمر بر تمام مجموعه ها و اماکن اقامتی، خدماتی، پذیرایی و تاریخی رقم می خورد.
جنگل های هیرکانی به عنوان دومین میراث طبیعی ایران، بر اساس معیار ۹ گانه به شماره ۱۵۸۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد تا این میراث باستانی یگانه به نام ایران و برای جهانیان تا ابد باقی بماند.
جنگل های هیرکانی یا جنگل های شمال ایران، با پیشینه تکامل ۲۵ تا ۵۰ میلیون ساله، مانند نواری سبز در ازای ۸۵۰ کیلومتر کناره های جنوبی دریای کاسپین را پوشانده اند. تغییرات بارشی و ارتفاعی زیاد، تنوع در شرایط اکولوژیکی از خاور تا باختر، تنوع بی مانند در گونه های گیاهی و جانوری از ویژگی های برجسته جنگل های هیرکانی است.
از این جنگل ها به عنوان "فسیل زنده" یا "موزه طبیعی" و مادر جنگل های جوان اروپا و شمال آمریکا یاد می شود؛ زیرا خاستگاه و یکی از مهمترین پناهگاه های باختر اوراسیا برای گونه های گیاهی باقیمانده از دوران سوم زمین شناسی، گونه های نادر و در معرض خطر گیاهی و جانوری و گونه های بومی محلی و منطقه ای و جهانی یگانه به شمار می روند.
نماینده عالی دولت در مازندران با تاکید بر اینکه گردشگری به عنوان بزرگترین صنعت خدماتی در دنیا و در کشور ما مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این موضوع باعث شده تا در سال های اخیر روند رو به رشد گردشگری کشور را شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه ورود گردشگران خارجی در کشور در ۲۵ سال گذشته با فراز و فرودهایی همراه بود، ادامه داد: برایند اطلاعات و آمار بررسی ۲۵ سال اخیر بانک جهانی از روند گردشگری ایران طی سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۹۱ نشان دهنده رشد محسوس حضور گردشگران است.
حسینی پور گفت: در حالیکه ایران مسیر ارتقا در حوزه گردشگری را طی می کند اما کشورهای رقیب همسایه از جمله ترکیه و کشورهای عربی تمایلی به این وضعیت کشورمان ندارند.
وی گفت: مازندران در میان استان های کشور دارای بیشترین جاذبه های گردشگری، میراث فرهنگی، طبیعی، تاریخی و هنری که مورد توجه مسافران و گردشگران است که این موضوع نشان دهنده تمدن دیرینه این استان است.
استاندار مازندران با اشاره به وجود ۴۷۰ کیلومتر مرز آبی در استان افزود: اما نبود تنها یک اتوبوس دریایی برای استفاده گردشگران باعث شده تا جذاب ترین موضوع گردشگری در استان مغفول بماند.
وی با بیان اینکه متاسفانه تناسب خوبی برای ظرفیت های گردشگری مازندران و زیرساخت های آن وجود ندارد، افزود: با وجود این ظرفیت های بی نظیر و پذیرش میلیون ها مسافر در استان از لحاظ کمیت و کیفیت استان مناسب با این ظرفیت ها نیست.
حسینی پور با اشاره به اینکه باید بپذیریم گردشگری در دنیا یک صنعت شده است، گفت: بزرگترین ظرفیت مازندران جنگل های هیرکانی است که فراموش شده است.
وی به توسعه گردشگری در روستاها برای جذب گردشگر تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه تکنولوژی و صنعت هتلینگ در کشور به اوج رسید اما اقبال مردم به بومگردی افزایش پیدا کرد.
بنا به اطلاعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران سه هزار اثر تاریخی و طبیعی در این استان وجود دارد که بیشتر این آثار جذاب برای مسافران شناخته شده نیست.
این اداره کل در تعطیلات نوروزی پیش رو برنامه ریزی های انجام داد تا جذابیت های ناشناخته استان مازندران در قالب سایت "سلام مازندران" به مسافران معرفی شده است.
ارسال دیدگاه