شهروندان تهرانی اگر ۱۲ هزار میلیارد تومان قبوض را بپردازند، ۵۰ درصد درآمد پایدار کیفی خواهد بود
تهران (پانا) - عضو هیات رییسه شورای شهر تهران گفت اگر شهروندان تهرانی ۱۲ هزار میلیارد تومان قبوض را بپردازند، ۵۰ درصد درآمد پایدار کیفی خواهد بود، وظیفه اعضای شورای اسلامی شهر تهران و رسانه ها این است که تا پایان سال مأموریت خود را تبیین مساله درآمدهای پایدار و پرداخت قبوض قرار دهند.
جعفر بندی شربیانی در یکصد و سی و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در ۱۰ سال قبل و پیش از استقرار تیم اصولگرای فعلی، عمده درآمدهای شهرداری تهران از عوارض مازاد بر تراکم معادل ۳۳ درصد، درآمد حاصل از تغییر کاربری معادل ۳۷ درصد، عوارض پروانه های ساختمانی پذیره معادل چهار درصد، عوارض حذف پارکینگ سه درصد، عوارض بر پروانه های ساختمانی زیر بنا و دیگر بخش ها به دست آمده است، اظهار کرد: حدود ۷۲ درصد درآمدهای مناطق ۲۲ گانه به حوزه کالبدی، شهرسازی، ملک و مسکن و مستغلات ارتباط دارد.
وی افزود: ۸۰ تا ۸۵ درصد درآمدهای شهرداری به طور مستقیم و غیرمستقیم به این حوزه اختصاص دارد. بررسی دقیق ارقام نشان می دهد که از ۴۵ هزار میلیارد تومان عوارض مازاد بر تراکم ۱۰ هزار میلیارد تومان از منطقه یک به دست آمده است.
شربیانی همچنین تصریح کرد: از ۳۷ هزار میلیارد تومان درآمد تغییر کاربری پنج هزار میلیارد تومان از منطقه یک و بخش قابل توجهی نیز از مناطق ۲ تا ۵ به دست آمده و در دیگر کدها نیز آمار به همین شکل است و نشان می دهد که بار اصلی درآمد بر دوش بخش شهرسازی و مناطق شمالی تهران بوده است.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه بار اصلی تأمین مالی بر دوش کسانی است که در حوزه شهرسازی فعالیت دارند، یادآور شد: عموم مردم نقش قابل توجهی در تأمین مالی شهر تهران ندارند.
وی تأکید کرد: آنچه که امروز در تهران به صورت آلودگی هوا، ترافیک، ناپایداری بافت فرسوده و فاصله شمال و جنوب شاهد هستیم در درجه اول به تأمین مالی شهر بر می گردد که فاقد پایداری لازم است.
شربیانی با بیان اینکه درآمد پایدار باید قابلیت انعطاف پذیری داشته باشند، یادآور شد: درآمد شهرداری تهران از ارزش افزوده در ۱۰ سال اخیر به گونه ای بوده که سهم نسبتا پایینی در تأمین مالی شهر داشته است.
وی با اعلام اینکه در روزهای اخیر شهرداری تهران قبوض عوارض نوسازی و پسماند را توزیع کرده است، تصریح کرد: در دنیا یکی از بهترین منابع تأمین مالی همین عوارض نوسازی و بهای خدمات پسماند است.
عضو کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه درآمدهای پایدار و اساسی شهر نقش ناچیزی در اداره اقتصادی شهر دارد، گفت: پس از چندین دهه شکل و شمایل قبوض از شکل ناکارآمد به صورت کارآمد درآمده و اعداد قابل فهم بوده و به نوعی در قبوض به شکل شبه رسانه عمل شده و عملکرد مدیریت شهری در قبوض لحاظ شده است.
وی افزود: برای اولین بار در تاریخ بلدیه کلیه جرائم عوارض شامل بخشودگی شده و در عوارض بهای خدمات پسماند نیز فرصت مغتنمی پیش آمده و نرخ بر اساس قیمت های سال ۹۹ و قبل محاسبه شده است.
شربیانی با اشاره به جایزه خوش حسابی پرداخت عوارض و جوایز صدها میلیون تومانی در شهرداری، خاطرنشان کرد: با تدبیر خوب شهرداری تهران و همکاری شهرداران مناطق توزیع قبوض با ساماندهی مناسب توسط نیروهای انسانی شهرداری صورت گرفت و عملیات توزیع قبوض با کیفیت بالایی همراه بوده به طوری که قبوض اکثریت شهروندان به دست آنها رسیده و ۱۲ میلیون قبض صادر شده است.
وی با بیان اینکه اگر شهروندان تهرانی ۱۲ هزار میلیارد تومان قبوض را بپردازند، ۵۰ درصد درآمد پایدار کیفی خواهد بود، گفت: وظیفه اعضای شورای اسلامی شهر تهران و رسانه ها این است که تا پایان سال مأموریت خود را تبیین مساله درآمدهای پایدار و پرداخت قبوض قرار دهند.
عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: اقدام جهادی در توزیع قبوض اتفاق افتاده و بیش از ۱۰۰ درصد درآمد محقق شده و اگر درآمدهای پایدار وصول شود، عملکرد قابل قبولی در دوره چهار ساله مدیریت شهری خواهیم بود.
ارسال دیدگاه