امضای تفاهمنامه همکاری‌های سلامت بین ایران و زیمبابوه

تهران (پانا) - تفاهم‌نامه گسترش همکاری‌ها در حوزه سلامت بین ایران و زیمبابوه با حضور بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان و کنستانتینو چیوانگا، وزیر بهداشت زیمبابوه امضا شد.

کد مطلب: ۱۳۵۱۲۰۲
لینک کوتاه کپی شد
امضای تفاهمنامه همکاری‌های سلامت بین ایران و زیمبابوه

بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در حاشیه امضای این تفاهم نامه و در دیدار کنستانتینو چیوانگا، وزیر بهداشت زیمبابوه با بیان این که در سالهای اخیر بین ایران و زیمبابوه همکاری های مؤثری صورت گرفته است، گفت: در عصر کنونی شاهدیم که قدرت های سلطه جو علیه کشورهای مستقل، تحریم های غیر قانونی و ناجوانمردانه ای را اعمال می کنند و حتی در شرایطی که ویروس کرونا همه گیر شد، تحریم ها را ادامه دادند؛ ولی ما در جمهوری اسلامی به رغم اعمال این محدودیت‌ها، با تکیه بر علم و فناوری و به فعلیت در آوردن توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایمان، بر مشکلات فائق آمدیم.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش، درخصوص پیشرفت هایی که در حوزه سلامت حاصل شده است، گفت: زیمبابوه کشور دوست و مورد اعتماد ایران است و علاقه مندیم که همکاری هایمان را با کشورهای دوست استمرار بخشیده و تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه ایران و زیمبابوه ظرفیت های قابل توجهی برای همکاری های متقابل دارند، ادامه داد: باید بتوانیم روابط دوستانه را در عمل به اثبات برسانیم و در آینده ای نزدیک شاهد تعمیق روابط و گسترش همکاری بین دو کشور باشیم.

عین اللهی عنوان کرد: ایران در بخش آموزش علوم پزشکی، بهداشت، درمان، پژوهش و فناوری و تولید واکسن و مقابله با بیماری های واگیر و غیرواگیر پیشرفت های زیادی داشته است.

وی، ادغام آموزش علوم پزشکی در نظام سلامت را از دستاوردهای عرصه سلامت جمهوری اسلامی عنوان و تصریح کرد: در حال حاضر 67 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در کشور فعالیت دارند، همچنین، 96 واحد مجری در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و تقریبا در تمام استان های کشور کرسی های آموزش علوم پزشکی فعالند.

وی تعداد اعضای هیات علمی در حوزه دانشگاه های علوم پزشکی را 22 هزار نفر برشمرد و گفت: در حال حاضر، 270 هزار دانشجو در رشته های مختلف علوم پزشکی مشغول تحصیل هستند.

عین اللهی ضمن تاکید بر لزوم همکاری های آموزشی و پژوهشی بین دو کشور، گفت: علاقمندیمکه دوره ها، کارگاه ها و کنفرانس های مشترک علمی برگزار کنیم و اساتید و متخصصان دو کشور با یکدیگر در تعامل بوده و طرح های مشترک را دنبال کنند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه ملت ایران تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است، گفت: در حال حاضر 97 درصد داروهای موردنیاز ما در کشورمان تولید می شود که دارای کیفیت بسیار خوبی هستند.

وی درخصوص تولید تجهیزات پزشکی داخلی، افزود: همچنین، در ایران انواع تجهیزات پزشکی پیشرفته از جمله دستگاه سی تی اسکن و شتاب دهنده ها، تولید می شود.

عین اللهی گفت: ما آمادگی داریم تا تجارب خود در زمینه ساخت و تولید دارو و تجهیزات پزشکی را با کشور زیمبابوه به اشتراک بگذاریم که در این زمینه لازم است کارگروهی متشکل از نمایندگان دو کشور، تشکیل شود تا طی برنامه ای مدون، این هدف دنبال شود.

وی با بیان اینکه در زمینه خون و فرآورده های خونی، بانک خون پیشرفته ای در کشورمان وجود دارد، ادامه داد: در حوزه آموزش و بهداشت نیز شبکه بسیار پیشرفته ای در کشور ایجاد شده است؛ در حال حاضر، در تمام روستاها "خانه بهداشت" دائر است و بهورزان به عنوان مراقبان سلامت، اولین سطح مراقبت را به عهده دارند که در صورت لزوم و نیاز به درمان، بیمار به پزشک خانواده و سپس به پزشک متخصص ارجاع داده می شود.

وی اضافه کرد: در دوران کرونا، شش نوع واکسن با پلتفرم های مختلف در کشور تولید شد و در حال حاضر، 75 درصد مردم کشورمان واکسینه شده اند؛ به طوری که این میزان در گروه هدف به 90 درصد رسید. لذا، درصورت نیاز، آمادگی اهدای واکسن کووید به کشور زیمبابوه را داریم.

وزیر بهداشت کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنین در زمینه درمان سرطان، پیوند اعضا و روش های نوین و پیشرفته درمانی، پیشرفت های بسیار خوبی داشته و انواع روش های درمانی نو در کشورمان انجام می شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار