دادستان خراسان جنوبی : با تاراج ثروت استان برخورد جدی میشود
دستگاه قضا مقابل قاچاقچیان سنگ خراسان جنوبی
بیرجند (پانا) - دادستان مرکز خراسان جنوبی گفت دستگاه قضا به طور جدی با افرادی که سنگهای معدنی را به صورت قاچاق به تاراج میبرند، برخورد میکند.
حجتالاسلام علی نسائی زهان در شورای حفظ حقوق بیت المال در امور اراضی ملی و منابع طبیعی استان افزود : خراسان جنوبی دارای معادن غنی است که باید تلاش شود تا معادنی که تعطیل یا نیمه تعطیل هستند فعال شوند و برای حفظ ثروت استان اجازه نمی دهیم عده ای سود جو، سنگهای معدنی را قاچاق و شبانه به صورت غیر مجاز و با بارنامه جعلی حمل کنند .
وی با اشاره به اینکه باید زیرساختهای مورد نظر برای فعال سازی معادن در استان انجام شود، افزود: مشکلات و موانع معادن سرب و روی شهرستان طبس بخش دستگردان باید با همکاری منابع طبیعی و صنعت و معدن استان حل شود چون راه اندازی این معادن باعث رونق بیشتر است و از طرفی رفع این مشکلات می تواند جلوی افرادی که منابع کشور را به صورت غیر مجاز و قاچاق به تاراج میبرند بگیرد.
دادستان مرکز استان گفت: بر اساس آمار حدود ۲۰۰ خانوار از مردم این منطقه یا افراد دیگر از این معادن برداشت میکنند و هر کیلو را بین ۷ تا ۱۰ هزار تومان خریداری میکنند اما باید بدانند افرادی که خودسرانه و به صورت غیر مجاز و قاچاق از این معادن بهره برداری میکنند کارشان غیر قانونی است و این معادن باید به صورت ضابطه مند و با دستگاههای استاندارد برداشت شود
لزوم فعال سازی معادن راکد
رئیس کل دادگستری استان هم گفت: با فعال سازی معادن راکد و نیمه تعطیل علاوه بر اشتغال زایی پیشرفت اقتصادی رقم می خورد بنابراین ساماندهی معادن متروکه سرب و روی بخش دستگردان طبس در دستور کار ویژه دستگاههای متولی قرار گیرد.
حجتالاسلام موحدی راد با اشاره به ذخیره ۱۱ میلیون تن سرب و روی در منطقه دستگردان طبس افزود: در حال حاضر این معادن متولی ندارد و مردم ساکن در این منطقه به صورت غیرمجاز از این معادن بهره برداری میکنند که باید جلوی بهره برداری آن گرفته شود.
به گفته وی با ساماندهی این معادن هم برای مردم آن منطقه ایجاد اشتغال میشود و هم از خام فروشی جلوگیری میشود.
واگذاری معادن تسهیل شود
بازرس کل استان هم گفت: دستگاههای متولی باید برای تسریع و تسهیل واگذاری معادن تلاش کنند. رحیمی، افزود: نیروهای اداره منابع طبیعی و سازمان صمت افرادی که برداشت غیر مجاز انجام میدهند را شناسایی کنند و به نیروهای انتظامی انعکاس دهند .
وی ادامه داد: همچنین باید نیروهای پلیس راه کنترل دقیق بارنامه های سوری که ممکن است صادر یا جعل شده باشد را به طور دقیق مورد توجه قرار دهند و در صورت مشاهده باید به مراجع قضایی معرفی و مراجع قضایی هم باید برخورد قاطع با این افراد داشته باشند.
نصر آبادی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز در خصوص برداشت از معادن منطقه دستگردان طبس گفت: باید برداشت ها به گونه ای باشد که به عرصه های منابع طبیعی آسیب وارد نشود.
همچنین دستور کار بعدی جلسه در خصوص بررسی وضعیت و تعیین تکلیف اراضی تعاونی مسکن جهاد کشاورزی و دانشگاه واقع در بالای دانشکده کشاورزی از اراضی چهکند معروف به شهرک امیریه که به استناد ماده ۳۳ حفاظت از جنگلها و مراتع رأی بر استرداد صادر شده و تعیین تکلیف اشجار در حال خشک شدن حدود بیست ساله غرس شده در آن ارائه شده است.
حجت الاسلام نسائی، دادستان مرکز استان در رابطه با این اراضی نیز گفت: این اراضی شهرک امیریه در سال ۷۹، ۲۴هکتار به دانشگاه بیرجند و ۴۵ هکتار به تعاونی جهاد دانشگاهی واگذار شده است.
وی افزود: تعدادی از افرادی که پس از واگذاری در این شهرک ها شروع به ساخت و ساز و باغ منزل و درخت کاری نمودهاند، با توجه به نبود آب در این منطقه تقاضای آب برای آبیاری این درختان ۲۰ سال دارند.
وی ادامه داد: باید طبق ضابطه و قانون این طرح توسط اداره راه و شهرسازی ارجاع داده شود و مشکلات این اراضی حل شود.
ارسال دیدگاه