سینمای ایران باید به رنگ و زیباییها بازگردد
در آغوش درخت در ستایش خانواده است / سینمای ایران از دهه ۹۰ به بعد به سمت سینمای خاکستری حرکت کرده است
تهران (پانا) - کارگردان فیلم سینمایی در آغوش درخت میگوید سینمای ایران یک دهه است به سمت سینمای خاکستری حرکت کرده است و شبیه سینمای اروپای شرقی شده است، حتی نود درصد فیلم ها خاکستری است، اما سینمای ایران سینمای رنگ و زیبایی هاست که متاسفانه این روزها فراموش شده است.
نشست خبری فیلم سینمایی «در آغوش درخت» با حضور بابک خواجهپاشا (کارگردان)، سجاد نصرالهی نسب (تهیهکننده)، محمد فکوری (مدیر فیلمبرداری)، رویا اکبرزاده (طراح لباس)، ایمان کرمیان (طراح جلوههای ویژه)، جواد قامتی، بابک خواجهپاشا، رایان لطفی، اهورا لطفی و روحالله زمانی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، سجاد نصراللهی تهیه کننده فیلم «در آغوش درخت» گفت: ما از اوایل امسال کار طرح و نوشتن را آغاز و از تیرماه فیلمبرداری فیلم را شروع کردیم.
در ادامه
بابک خواجهپاشا کارگردان فیلم «در آغوش درخت» گفت: این فیلم تقدیم به تمام مادران ایرانی میکنم. درباره موضوع فیلم هم بگویم که خانواده موضوعی که برای من همواره دغدغه بوده. از خانواده میتوان اجتماع و سیاست را درست کرد. حتی برای شما مثالی بزنم. ما باید روی مسئله طلاق که رشد چشمگیری در کشور ما دارد، کار کرد و فیلم ساخت.
وی ادامه داد: پیام فیلم فقدان است. احساس میکنم هیچ نعمتی بزرگتر از فرزند و کودکان نیست. کودکان بسیار در زیست ما تاثیرگذار است. یک کودک فوقالعاده است و میتواند جهان را تغییر دهد. کودکان نیاز به احترام دارند. گاهی ما برای ساختن فیلم، به سراغ حرفهای گنده میرویم درحالی که میتوانیم از چیزهای ساده، فیلمهایی را خلق کرد که به سینمای ما هم نزدیک است.
خواجه پاشا تصریح کرد: ما یک دهه است به سمت سینمای خاکستری حرکت کردیم شبیه سینمای اروپای شرقی است، حتی نود درصد فیلم ها خاکستری است، سینمای ما سینمای رنگ و زیبایی هاست . ما این سینما را فراموش کردیم فیلم خانه دوست کجاست اثر بسیار ارزشمندی است ما ما به ازای ان در سینما نمی بینم. انیدوارم دوباره به این نوع سینما برگردیم.
اهورا لطفی یکی از بازیگران کودک این فیلم گفت: من به بازیگری خیلی علاقمندم و به اقای خواجه پاشا هم این را گفتم و ایشان هم صمیمت من و پسرعمومیم را دید و ما را انتخاب کرد. ما همدیگر را داداش صدا می کنم. من یازده سالم است. یک هفته قبل از فیلمبرداری ما دیالوگ ها را تمرین کردیم و استرس مان کم شد و توانستیم جلوی دوربین خوب حرف بزنیم.
روحالله زمانی یکی دیگر از بازیگران فیلم سینمایی «در آغوش درخت» با اشاره به حضورش در این فیلم گفت: امیدوارم از فیلم ما لذت برده باشید. در مدتی که وارد حوزه بازیگری شدم، تمام تلاشم را کردم. حفظ کردن موقعیت مهم است و من هم سعی کردم تا موقعیتی را که به دست آوردهام را حفظ کنم.
وی افزود: قبل از این که فیلم «خورشید» را بازی کنم، مجبور به کار کردن بودم و فرصتی برای درس خواندن نداشتم. پس از اینکه در آن فیلم بازی کردم، مجدد به سراغ درس خواندن رفتم و حتی در حوزه بازیگری هم کلاسهایی میروم.
در ادامه این نشست جواد قامتی یکی دیگر از بازیگران این فیلم گفت: سلام ویژه دارم خدمت مردم شریف ارومیه. اگر فیلمسازان بدانند ارومیه چه بهشتی است برای ساخت فیلم از ان جدا نشوند. همچنین ما به یاد و فکر مردم عزیز خوی که این روزها در سختی هستند هستیم و امیدواریم زودتر همه چیز درست شود.
وی درباره سختی کار با بچه ها گفت: اگر شما همبازی خوب داشته باشید نصف راه رفته اید. اینجا هم همه همبازی های من خیلی خوب بودند. یک هفته با بچه ها به استخر می رفتیم و با هم ارتباط برقرار کردیم.
این بازیگر اضافه کرد: بچه های تهیه و تولید ارومیه خیلی زحمت کشیدند. اقای مصباح عزیز خیلی کمک کردند. از اینکه در این فیلم هستم خیلی احساس خوبی دارم، این فیلم پر از احساس و صمیمی است و فکر می کنم مردم هم با آن ارتباط برقرار کنند.
محمد فکوری مدیر فیلمبرداری این فیلم نیز گفت: آرزو میکنم فیلم به درستی از لحاظ فیلمبرداری روایت شده باشد و تاثیر خودش را بگذارد. من و آقای کارگردان، دوست چند ساله بودیم و حدود ۱۶ سال پیش هم در حوزه فیلمهای کوتاه با هم همکار بودیم. من از ایده و طرح با بابک خواجهپاشا همراه بودم و از جزییات خبر داشتم. پروژههایی بوده که من پس از پیشتولید به آنها اضافه شدهام و میتوانم بگویم که در این فیلم حتی در انتخاب لوکیشنها ما با هم به توافق رسیدیم.
وی اضافه کرد: فیلمبرداری این اثر یک و ماه و نیم طول کشید اما من از ابتدا با این گروه بودم. «در آغوش درخت» در ستاسش خانواده است؛ چیزی که همه دنیا دارند از آن محروم میشوند. این مسئله بسیار اهمیت دارد.
در ادامه این نشست کارگردان در پاسخ به این پرسش که آهنگساز این موسیقی چه کسی است، بیان کرد: موسیقی متن فیلم انتخابی بود و انشاءالله در نسخه اکران عمومی، موسیقی تولیدی خودمان را اضافه خواهیم گرد.
خواجه پاشا درباره اینکه راهکار مشاور در فیلم تمرین جدایی بوده، گفت: ما در هر قسمت فیلم پنج مشاور داشتیم و از نظر آنها استفاده میکردیم.
وی ادامه داد: استفاده از لهجه خیلی خوب است و یک تفاوت و عنصر عجیب غریب در فیلم ایجاد می کند مثلا یکی ترکی حرف می زند و دیگری فارسی جواب می دهد و... و در ارومیه واقعا همین طور است.
در پایان این نشست نصراللهی بااشاره به تولید این فیلم گفت: کار کردن با بچهها بسیار دشوار است. دغدغه ما در تولید این بود که بازی بچهها به اصطلاح در بیاید و آن چیزی که در ذهنمان بود اتفاق بیفتد. خوشبختانه همه عوامل کمک کردند و توانستیم از این دغدغه عبور کردیم.
ارسال دیدگاه