رئیس سازمان عشایری:
خشکسالیها، تولید گوشت قرمز عشایر را کاهش نداده است
تهران (پانا) - رئیس سازمان عشایری عنوان کرد، با وجود وقوع خشکسالی های شدید میزان تولید گوشت قرمز توسط عشایر کاهش نیافته است.
به گزارش ایسنا، عباس پاپی زاده در حاشیه بازدید از کشتارگاه صنعتی بجنورد اظهار کرد: هر سال با تغییرات اقلیمی و خشکسالی هایی که اتفاق می افتد با ضرر و زیان دامداران عشایری مواجه می شویم.
وی افزود: در همین راستا طرح تحول اقتصادی و معیشتی برای حوزه عشایر برنامه ریزی شده که ۴ طرحِ اشتغالزاییِ مکملِ درآمدِ عشایر، طراحی و به استان ها ابلاغ شده است.
پاپی زاده ادامه داد: این طرح ها در حوزه گیاهان دارویی، صنایع دستی، گردشگری و تکمیل زنجیره گوشت قرمز است و علاوه بر آن، آموزش، ترویج و حمایت های مالی نیز در راستای ۴ طرح مذکور انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: علاوه بر آن در استان های مختلف، میز تخصصی مربوط به این طرح ها نیز تشکیل شده است و در ذیل میزها خوشه های تولیدی که خانوار عشایری هستند را ساماندهی کردیم و در حال انجام است.
وی تصریح کرد: تسهیلات به مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ تامین شده که با شرایط مناسب در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان عشایری تاکید کرد: مهمترین موضوعی که هم اکنون به دنبال آن هستیم، درنظر گرفتن شرایط تولید کننده و مصرف کننده است.
وی توضیح داد: مهمترین طرحی که هم اکنون به دنبال ان هستیم تامین زنجیره گوشت قرمز است که شامل تامین نهاده، فرآوری، بهگزینی و جیره نویسی، خرید، کشتار و به بازار رساندن است و پیگیری خواهیم کرد تا این زنجیره را به صورت پیوسته دنبال کنیم تا هم تولید کننده بتواند درآمد بیشتری را کسب کند و مصرف کننده هزینه کمتری را برای خرید گوشت مورد نیاز بپردازد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شرایط حاضر با فعالیت واسطه ها مواجه هستیم با ورود شبکه های تعاونی های عشایری و تشکل های عشایری به دنبال آن هستیم که تعداد واسطه ها را کاهش دهیم و از تولید تا مصرف را توسط تشکل های عشایری انجام دهیم که از این طریق سودی که عاید عشایر می شود افزایش یافته و قیمت برای مصرف کننده کاهش یابد.
پاپی زاده گفت: جمعیت عشایری با تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی، نقش مهمی در خودکفایی دارند.
به گفته وی، عشایر توانستند امسال ۲۵ درصد تولید گوشت قرمز داشته باشند.
ارسال دیدگاه