بیش از ۲۰۰ ایده ارسالی به بخش ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی

تهران (پانا) - سرپرست مدیریت ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی گفت تاکنون بالغ بر ۲۰۰ ایده به دفتر فیلمنامه ارسال شده است، که نیمی از آن قابلیت پرداختن و تحقیق و پژوهش دارد.

کد مطلب: ۱۳۳۷۹۲۶
لینک کوتاه کپی شد
بیش از 200 ایده ارسالی به  بخش ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی

به گزارش روابط عمومی معاونت سیما، از زمان راه اندازی مجموعه مدیریت ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی، مدت کوتاهی است که می گذرد. از آن جایی که فیلمنامه بنیادی ترین و اصلی ترین جزء ساختاری هر مجموعه نمایشی و سریال است، این حوزه می کوشد تا با نگاهی عمیق تر در مقوله فیلمنامه نویسی و پژوهشی، کمک موثری در راستای تولید محتوا انجام دهد.

مدیر بخش ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی گفت: با عنایت به اینکه بنیان و نقطه آغاز تولیدات تلویزیونی متکی بر فیلمنامه است، روند نگارش ضمن پایش لحظه به لحظه، با توجه به نوع مخاطبان و شرایط تماشا و ماموریت های ویژه تلویزیون طراحی می شود.

جبرئیل نجفی افزود: از زمان آغاز به کار این مجموعه که ازمهرماه امسال شکل گرفته، جلساتی به منظور بررسی ایده ها، پژوهش و تصویب طرح ها برگزار شده است .

وی تصریح کرد: این جلسات با حضورکارشناسان، استادان و فیلمنامه نویسان برگزار می شود که نتیجه آن استخراج ایده در محورهای محتوایی است و بر مبنای نیازسنجی های صورت پذیرفته از منابع مرجع هم استفاده می شود.

نجفی همچنین از تشکیل کارگاه های تولید ایده خبر داد و گفت: در این کارگاه ها، ایده های مناسب ساخته و پرداخته می شوند. همچنین در خصوص معرفی شخصیت های تاثیرگذار تاریخ انقلاب و ایران از کتاب های مختلف، ایده یابی و ایده پردازی می کنیم .

مدیر بخش ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی ادامه داد: بخشی هم تحت عنوان «پژوهش» برای فیلم نامه ها با موضوعات مشخص و مدون، تعریف شده است.

وی همچنین از انعقاد چند تفاهم نامه با مراکز پژوهشی و دانشگاهی از جمله دانشگاه صداوسیما و اداره کل پژوهش های اسلامی صداوسیما در خصوص پژوهش های فیلمنامه خبر داد و گفت: در این مدت، تالیف کتابی با عنوان «پژوهش برای فیلمنامه» در دستور کار قرار دارد که مراحل نگارشی را سپری می کند.

همچنین ترجمه ۴ عنوان کتاب با موضوع فیلمنامه نویسی گروهی مصوب شده است.

مدیر بخش ایده، پژوهش و اقتباس دفتر فیلمنامه رسانه ملی همچنین از برنامه ریزی ها برای برگزاری همایش فیلم نامه و انقلاب اسلامی، دستاوردها ، بازنمایی و بررسی انتقادی خبر داد و گفت: انتشار نشریه تخصصی فیلمنامه نویسی سریال تلویزیونی هم تصویب شده است. در این نشریه قرار است مواردی همچون مقالات مریوط به ایده پردازی، نحوه نگارش فیلمنامه سریال ، نظرات علمی و کارشناسی، تفاوت فیلمنامه سریال با آثار سینمایی و .. مورد تحلیل و ارزیابی قرار گیرد.

تشکیل بانک پژوهش های فیلمنامه ای موجود در سازمان هم از دیگر مصوباتی است که در بخش ایده، پژوهش و اقتباس اداره کل فیلمنامه سیما تصویب شده که تمامی پژوهش های فیلمنامه ای در این بانک، جمع آوری می شود.

طراحی همایش علمی هنری، بازخوانی وتحلیل ربع قرن فیلمنامه در رسانه ملی، تصویب پژوهش کمدی و مایه های کمدی در درام انقلاب اسلامی، تاریخ شفاهی و ایده های فیلمنامه ای آن ازدیگر مصوباتی است که در واحد «ایده، پژوهش و اقتباس» دفتر فیلمنامه رسانه ملی انجام شده است.

مدیر بخش ایده، پژوهش و اقتباس اداره کل دفتر فیلمنامه رسانه ملی اظهار داشت: در بخش اقتباس در کنار بررسی منابع اقتباسی به مقوله بررسی و آسیب شناسی مقوله اقتباس در فیلمنامه های سریال ها پرداخته می شود. در این میان بررسی فعالیت ها و مصوبات مرکز سیما فیلم که در سالیان متمادی زحمات زیادی در موضوع اقتباس انجام داده اند نیز جزو اولویت ها بوده است.

نجفی ادامه داد: سه عنوان کار اقتباسی از رمان هایی با موضوعات مختلف داریم که با نویسندگان مختلف در حال مذاکره هستیم.

وی خاطرنشان کرد: واحد «ایده، پژوهش و اقتباس» دفتر فیلمنامه رسانه ملی، پایه اولیه فیلمنامه است که بعد از طی کردن مراحل ایده پردازی، پژوهش و اقتباس به نگارش فیلمنامه می انجامد. امیدواریم این حوزه بتواند به ارتقای کیفی، محتوایی و کمی آثار نمایشی و مجموعه‌های داستانی رسانه ملی کمک موثری کند.

نجفی خاطر نشان کرد؛ این مدیریت آماده تعامل و همکاری با طراحان، نویسندگان و اهل قلم است و از نظرات همه فعالان این عرصه ها استقبال می کند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار