تاکیدشورای شهر تهران بر حفاظت و گسترش باغات

تهران (پانا) - اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز خود به بحث و بررسی درباره راهکارهای حفاظت و گسترش باغات تهران پرداختند.

کد مطلب: ۱۳۳۶۲۱۱
لینک کوتاه کپی شد
تاکیدشورای شهر تهران بر حفاظت و گسترش باغات

مهدی عباسی در یکصد و هجدهمین جلسه شورای ششم اظهار کرد: همانطور که می‌دانید پیرو مصوبه‌ای که در شورای عالی استانها توسط اعضای شورا در شهریور ماه انجام شد، تغییرات خوب و مثبتی در راستای حفاظت و گسترش باغات در کشور صورت پذیرفت، هرچند برای تهران نیازمند موارد بیشتری است اما امیدواریم که این مصوبه کمکی در راستای حفاظت هر چه بیشتر و گسترش باغات در سراسر کشور باشد.

عباسی گفت: یکی از تکالیفی که توسط کمیسیون ماده ۷ در شهرداری صورت می‌پذیرد، این است که پرونده‌های تمامی افرادی که به دنبال دریافت پروانه یا گواهی ساختمانی هستند باید در این کمیسیون مورد ارزیابی قرار گرفته و در خصوص آن‌ها اعلام نظر شود که این نظر به دو صورت ارائه می‌شود؛ یک در خصوص نوعیت که آن ملک باغ است یا خیر و دوم در خصوص مباحث مرتبط با درختان و محافظت از آن‌ها و بررسی آسیب‌های وارده از جانب مالکان که بر اساس قوانین تعیین شده در این کمیسیون درباره آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

وی افزود: در قانون جدید در کمیسیون مرکزی باید دو عضو حضور داشته باشد، یکی با تخصص شهرسازی و دوم با تخصص خدمات شهری که پس از یک همفکری در کمیسیون، افرادی بنا به تجاربی که از قبل در مناطق و یا در کمیسیون‌های مرتبط داشتند، انتخاب و تقسیم وظایف شدند.

در ادامه روند بررسی این قانون، حبیب کاشانی، عضو شورا ضمن تشکر از حسن ظن کمیسیون شهرسازی و معماری در انتخاب وی برای این منظور گفت: با توجه به اینکه من تخصصی در خصوص کمیسیون باغات ندارم ضمن تشکر درخواست دارم از سایر اعضای شورا برای این انجام وظایف تعیین شده به جای بنده استفاده شود.

در جریان روند بررسی احمد صادقی، عضو دیگر شورا در تکمیل توضیحات عباسی گفت: همانطور که می‌دانید ۵ شاخص برای تشخیص باغ بودن یک ملک در نظر گرفته می‌شود که چهار شاخص مربوط به سند، نظر کمیسیون ماده ۱۲، نظر جهاد کشاورزی بر اراضی ملحق شده بر شهرها و حد نصاب درختان است، اینها مربوط به اعداد و ارقام است و نیازی به ورود اعضای شورا در این باره وجود ندارد.

صادقی ادامه داد: نکته دیگر این است که از نظر شورا مکان‌هایی که ارزش زیست محیطی بالایی دارند، باغ لحاظ شوند؛ طبق آئین نامه جدید، تشخیص چهار شاخص اولیه بر عهده کمیسیون ماده ۷ است و به همین جهت گفته شده که اعضا مناطق را بررسی کنند و نماینده ای از مجموعه حضور نداشته باشد و عضو شورا این وظیفه را انجام دهد؛ و به این ترتیب در متراژ با بیش از ۲ هزار متر خود کمیسیون اصلی تصمیم گیری کند که پس از بررسی مقرر شد رئیس سازمان بوستان‌ها نیز به این جمع افزوده شود.

میثم مظفر، عضو شورا در ادامه در جریان بررسی قانون لایحه با اشاره به لیست انتخاب شده در این باره بیان کرد: پیشنهاد می‌شود مناطق در نظر گرفته شده برای اعضای منتخب به قید قرعه توزیع شود یعنی افرادی که نامشان در لیست وجود دارد، مناطق تخصصی آن‌ها به صورت قرعه انجام شود.

نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی که از منتخبین کمیسیون برای این منظور است، ضمن اعلام انصراف خود گفت: ترجیحم این است که نظر خود را در صحن اعلام کنم.

در ادامه بررسی این قانون، با توجه به اینکه تعدادی از اعضاء انصراف داده و عدم تمایل و علاقه خود را در صحن شورا اعلام کردند، مقرر شد ریاست شورا در این خصوص تصمیم گیری کند.

در پایان مهدی بابایی و مهدی عباسی به عنوان نمایندگان شورا در کمیسیون ماده 7 سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران و سایر اعضا برای کمیسیون های ماده 7 مناطق انتخاب شدند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار