خط پنج متروی تهران و حومه مناسب‌ترین خط برای معلولان

تهران (پانا) - مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر مناسب‌سازی ایستگاه‌های مترو برای اقشار خاص به جدیت دنبال شده گفت اکنون خط پنج مناسب‌ترین خط متروی پایتخت برای معلولین است.

کد مطلب: ۱۳۲۸۷۲۰
لینک کوتاه کپی شد
خط پنج متروی تهران و حومه مناسب‌ترین خط برای معلولان

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه، مسعود درستی افزود: در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به مناسب‌سازی مترو برای معلولین شده و در این راستا افتتاح ایستگاه‌های جدید منوط به داشتن آسانسور شد تا افرادی که با ویلچر وارد مترو می‌شوند، با پله‌های ثابت یا برقی مواجه نشوند و بتوانند با آسانسور به سکوی ایستگاه برسند.

وی با بیان اینکه در ایستگاه‌های قدیمی مترو فضای کافی برای آسانسور در نظر گرفته نشده و در برخی از ایستگاه‌ها نیز آسانسورها در حال حاضر به دلیل مشکل اخذ مجوز استاندارد فعال نیستند، گفت: از مجموع ۱۴۴ ایستگاه در حال بهره‌برداری، تعداد ۴۵ ایستگاه معادل ۳۱ درصد، دارای آسانسور فعال و تحویل شده برای بهره‌برداری هستند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه با اشاره به اینکه خط ۵ از منظر پوشش هر دو سکو توسط آسانسور با میزان ۹۲درصد، خط ۱ با ۳۹درصد و خط ۲ با ۳۶.۵درصد، مناسب‌ترین خطوط جهت ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت هستند گفت: تمام ۱۲ ایستگاه خط ۵ دارای سطح شیب‌دار در ورودی ایستگاه هستند. همچنین تمام ایستگاه‌های واقع شده در این خط، در هر دو سکو دارای آسانسور بوده و تنها آسانسور ایستگاه شهید سپهبد قاسم سلیمانی تحویل نشده است؛ بنابراین می‌توان گفت این خط برای استفاده افراد دارای معلولیت به‌ویژه معلولین حرکتی، مناسب است.

درستی افزود: از مجموع ۳۱ ایستگاه واقع شده در خط یک متروی تهران نیز تعداد ۲۰ ایستگاه دارای آسانسور بوده که دسترسی آسانسور شش ایستگاه آن به یک سکو فراهم شده و ایستگاه پالایشگاه نیز تنها در تراز سالن فروش دارای آسانسور است و ۱۹ ایستگاه شامل ایستگاه‌های کهریزک، شهید مفتح، حرم مطهر، شهید بهشتی، شاهد -باقرشهر، قیطریه، پالایشگاه، تجریش، شهرری، سعدی، علی‌آباد، شهدای هفتم تیر، جوانمرد قصاب، دکتر شریعتی، شهید بخارائی، قلهک، پایانه جنوب، امام خمینی (ره) و شوش در این خط دارای رمپ و یا ورودی همسطح هستند.

وی تصریح کرد: در اجرای طرح مناسب‌سازی ایستگاه‌ها، روشندلان نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند و از مجموع ۱۴۴ ایستگاه در حال بهره‌برداری تعداد ۷۸ ایستگاه معادل ۵۵ درصد، دارای مسیر روشندلان در تراز سکو هستند.

وی افزود: درصد ایستگاه‌های دارای مسیر ویژه نابینایان در خط یک برابر با ۵۸ درصد، خط دو با ۶۳ درصد، خط سه برابر با ۳۶ درصد، خط چهار ۵۵ درصد، خط پنج ۳۳ درصد، خط شش ۷۷ درصد و خط هفت برابر با ۶۱ درصد است. به طور مثال کم‌بینایان با استفاده از رنگ‌بندی‌های صورت‌گرفته در ایستگاه‌های مترو و نابینایان از طریق مسیر ویژه‌ای که برای آنها در نظر گرفته شده، می‌توانند به‌قطار درون‌شهری دسترسی پیدا کنند.

درستی با اشاره به اینکه بهبود این شرایط و ارتقا سطح مناسب‌سازی مترو برای معلولان در دستور کار شرکت بهره‌برداری متروی تهران و حومه قرار دارد گفت: طبق آماری که از سازمان بهزیستی دریافت کردیم، بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر نیازمند دریافت خدمات خاص در مترو هستند (مانند کم‌بینایان، نابینایان و معلولانی که از ویلچر استفاده می‌کنند)؛ بنابراین، طبق استانداردهای موجود باید دسترسی برای این گروه خاص را تا آنجا که ممکن است آسان کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار