درمان واریس بستگی به شدت بیماری دارد+ عوارض و علائم بیماری

خبرگزاری پانا: یک فوق‌تخصص جراحی عروق از واریس به عنوان شایع‌ترین بیماری عروقی یاد کرد و گفت: ۲۰درصد زنان و ۱۰درصد مردان به این بیماری مبتلا می‌شوند که در صورت درمان نکردن در مراحل پیشرفته، خطر لخته‌شدن و عوارض خطرناک ناشی از آن همچون آمبولی وجود دارد.

کد مطلب: ۱۳۲۲۶۳
لینک کوتاه کپی شد

به گزارش خبرگزاری پانا، دکتر حسن راوری، دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد در گفت‌‌وگو با وب دا با بیان این که «واریس بیماری است که گشاد و طویل شدن وریدها یا همان سیاهرگ‌های ناحیه پاها را بدنبال دارد»، درباره افراد مستعد واریس گفت: در مرحله اول:وجود سابقه واریس در پدر و مادر است؛ به این صورت که این بیماری جنبه ارثی دارد و اگر پدر و مادر مبتلا به واریس باشند، احتمال بروز واریس در فرزند ۵۰درصد بیشتر است.

وی خاطرنشان کرد: نقش عوامل ارثی در ابتلا به بیماری واریس اهمیت دارد و این افراد باید از زمان بلوغ و جوانی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

راوری درباره راهکارهای پیشگیری از بروز یا تشدید واریس، بر نقش هورمون‌ها در ایجاد این بیماری تأکید کرد و افزود: بارداری و مصرف قرص‌های استروژن و پروژسترون موجب بروز یا تشدید بیماری واریس می‌شود و از این رو به افرادی که سابقه واریس در خانواده دارند، توصیه می‌شود به منظور پیشگیری از مصرف قرص‌های ضدبارداری خودداری کنند.

دانشیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد تصریح کرد: افراد مبتلا به واریس باید توجه داشته باشند که مصرف قرص‌های ضدبارداری، این بیماری را تشدید کرده و خطر لخته شدن خون را به همراه دارد.

وی، افزایش وزن و بی‌تحرکی را از دیگر عوامل ایجاد و تشدید کننده بیماری واریس برشمرد و اظهار کرد: افرادی که بصورت درازمدت حالت ایستاده ثابت و یا نشستن ثابت دارند، باید دقت کنند که اگر کارمند هستند هر نیم‌ساعت یکبار چند قدم راه بروند و از زیرپایی متحرک استفاده کنند.

راوری درباره علایم بیماری واریس نیز گفت: واریس در مراحل اولیه بصورت ظاهر نازیبا و به شکل رگ‌های قرمز و آبی در زیر پوست، ناحیه مچ پا، ساق و زانو تظاهر می‌یابد و بتدریج سیاهرگ‌های زیر پوست بزرگتر و طویل‌تر شده و ظاهر آن نیز بسیار ناخوشایند می‌شود.

به گفته این فوق‌تخصص جراحی عروق، در این حالت، فرد بتدریج احساس سنگینی و درد مبهم در ناحیه عضلات ساق پا بدنبال ایستادن دارد که با بالا نگهداشتن پاها، این درد و سنگینی از بین می‌رود. اما در مراحل پیشرفته واریس، تورم ناحیه مچ پا بدنبال ایستادن و طولانی و تغییررنگ پوست ناحیه ساق پا بصورت لکه‌های قهوه‌ای و سیاه‌رنگ تظاهر می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، ایجاد زخم‌های واریس، ایجاد لخته در خون و خطر آمبولی ریه که بسیارخطرناک و حتی کشنده است، را از جمله عوارض این بیماری عنوان کرد و با تأکید بر رعایت اصول پیشگیری از ابتلا به واریس، گفت: برای افرادی که سابقه واریس در خانواده دارند و در حال حاضر نیز در محیط کار مجبور به ایستادن و یا نشستن طولانی‌مدت هستند، بطور اکید توصیه می‌شود که اقدامات پیشگیرانه بصورت تحرک، راه رفتن‌های منظم حین کار، استفاده از جوراب نوع پیشگیرانه و استاندارد، خودداری از پوشیدن لباس‌های تنگ در ناحیه کمر و ران‌ها، پرهیز از اضافه وزن، ورزش‌های هوازی منظم و سبک و خودداری از ورزش‌های قدرتی را در برنامه خود قرار دهند.

راوری همچنین تصریح کرد: در مراحلی که واریس بروز یافته، درمان با توجه به شدت بیماری انواع مختلف دارد و بطورکلی استفاده از جوراب استاندارد با فشار و اندازه فرد، استفاده از لیزر پوستی، تزریق ماده داخل وریدهای واریس، استفاده از لیزرهای داخل عروقی و استفاده از جراحی باز و یا محدود در مراحل پیشرفته بیماری به تشخیص پزشک معالج انجام می‌شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار