معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان:

سرانه فضای ورزشی استان زنجان ۱۰ سانتی‌متر افزایش می‌یابد

زنجان (پانا) - معاون تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان، سرانه فضاهای ورزشی سرپوشیده و روباز استان را ۲۸ سانتی‌متر بیان کرد که با احداث فضاهای ورزشی در قالب طرح شهید سلیمانی این سرانه به ۳۸ سانتی‌متر افزایش می‌یابد.

کد مطلب: ۱۳۱۷۹۳۷
لینک کوتاه کپی شد
سرانه فضای ورزشی استان زنجان 10 سانتی‌متر افزایش می‌یابد

حجت محمدی مغانی امروز در نشست خبری به‌مناسبت هفته تربیت بدنی اظهار کرد: در سال ۱۳۸۳ یک روز به عنوان «روز تربیت بدنی و ورزش» نامگذاری شد که با توجه به اهمیت و ضرورت موضوع تحرک و فعالیت‌های جسمانی از ۲۶ مهر تا ۲ آبان به عنوان هفته تربیت بدنی نامگذاری شد.

وی با اشاره به طرح‌های مهم کشوری که در راستای سیاست‌های وزارت آموزش و پرورش در استان زنجان نیز اجرا می‌شود، خاطرنشان کرد: طرح شهید سلیمانی مربوط به احداث فضاهای ورزشی با رویکرد و اولویت مناطق محروم و به‌ویژه مدارس دخترانه و با هدف بهسازی، بهینه‌سازی و افزایش سرانه فضای ورزشی است که ۲۱۰۰ فضای ورزشی در کشور و ۴۰ فضا در استان زنجان احداث می‌شود.

محمدی مغانی، اعتبار اختصاص‌یافته به استان زنجان در اجرای طرح شهید سلیمانی را ۱۴ میلیارد تومان بیان کرد و افزود: ۱۰ سالن ورزشی، ۲۰ زمین چمن مصنوعی، ۴ زمین ساحلی و ۶ کلاس درس تربیت بدنی در سطح استان زنجان احداث می‌شود که بخشی از این پروژه‌ها در هفته دولت و هفته تربیت بدنی افتتاح شده و بخشی دیگر نیز در روز دانش‌آموز و عمده پروژه‌ها در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسند.

وی ابراز کرد: با افتتاح و بهره‌برداری از این پروژه‌ها سرانه فضاهای ورزشی سرپوشیده و روباز استان زنجان از ۲۸ سانتی‌متر مربع به ۳۸ سانتی‌متر مربع افزایش می‌یابد در حالی که سرانه استاندارد در سطح دنیا یک مترمربع است.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه طرح شهید خرازی در راستای آزادسازی و مردمی‌سازی اماکن ورزشی و با هدف انسجام‌بخشی به خانواده‌ها اجرا می‌شود، گفت: والدین و دانش‌آموزان در روزهای پنج‌شنبه و جمعه به ترتیب مادران و دختران و پدران و پسران می‌توانند به‌صورت رایگان از فضاهای ورزشی استفاده کنند.

۵۰۷ کلاس در غنی‌سازی اوقات فراغت به کانون‌های ورزشی درون‌مدرسه‌ای تخصیص یافت

وی ابراز کرد: تغییر کاربری فضاهای موجود و بلااستفاده آموزشگاه‌ها نیز اقدام دیگری است که در صورت بلامانع بودن، فضاهای بلااستفاده آموزشگاه‌ها تغییر کاربری یافته و تبدیل به کلاس درس تربیت بدنی می‌شود که تاکنون ۶ پروژه در این رابطه محقق شده است.

محمدی مغانی تصریح کرد: تغییر کاربری فضاهای بلااستفاده و تبدیل آن به کلاس درس تربیت بدنی بیشتر برای دانش‌آموزان اول تا سوم ابتدایی کاربرد دارد زیرا مهارت‌های پایه و بنیادین را در این سنین آموزش می‌بینند.

وی با اشاره به اجرای طرح کانون‌های درون و برون‌مدرسه‌ای برای غنی‌سازی اوقات فراغت در فصل تابستان اظهار کرد: رشته‌های مختلف ورزشی در قالب این طرح در سالن‌های ورزشی اجرا شد ضمن اینکه ۵۰۷ کلاس نیز در داخل مدارس به کانون‌های درون‌مدرسه‌ای اختصاص یافته بود.

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان گفت: مسابقات ورزشی دانش‌آموزان در فصل تابستان در سطوح مختلف مدرسه‌ای، منطقه‌ای، استانی و ملی در رشته‌های انفرادی برگزار شد که ۳ مدال طلا، ۵ نقره و ۶ برنز در سطح ملی نصیب استان زنجان شد.

وی با اشاره به گروه‌بندی استان‌ها در این مسابقات خاطرنشان کرد: استان زنجان در بخش‌های فرهنگی و فنی مسابقات در گروه خود موفق به کسب مقام اول شد اما در مجموع به رتبه هشتم دست یافت.

محمدی مغانی افزود: مسابقات ورزشی فرهنگیان نیز در رشته‌های مختلف از جمله والیبال، تنیس روی میز، فوتسال آقایان در ۲ بخش زیر ۴۰ سال و بالای ۴۰ سال برگزار شد و اعزام به مسابقات کشوری نیز داشتیم.

استان زنجان در طرح سفیران سلامت، رتبه اول کشور را کسب کرد

معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به سایر طرح‌های این معاونت گفت: طرح مدارس پویا شامل رنگ‌آمیزی و زیباسازی مدارس که همزمان با بازگشایی مدارس اجرا شد، طرح دادرس با همکاری هلال احمر برای آموزش کمک‌های اولیه و مقابله با حوادث در مدارس متوسطه اول، طرح بهداشت دهان و دندان مختص مدارس ابتدایی و طرح مکمل آهن و ویتامین D۳ از جمله این طرح‌ها است.

وی، سفیران سلامت را یکی دیگر از طرح‌ها نام برد و اظهار کرد: این طرح با استراتژی آموزش، پژوهش و پیشگیری برای تمام دانش‌آموزان اجرا می‌شود که سفیران سلامت در سال گذشته در ۲۰ درصد مدارس ابتدایی و ۱۶ درصد مدارس متوسطه (دوره اول و دوم) انتخاب شد.

محمدی مغانی یادآور شد: استان زنجان در انتخاب سفیران سلامت در سال جاری رتبه اول کشور را به دست آورد.

وی افزود: طرح مدارس مروج سلامت با هدف ترویج و استقرار مفاهیم سلامت در بین دانش‌آموزان با مشارکت والدین و طرح ارتقای سلامت و بلوغ نوجوانی با محوریت مدارس شبانه‌روزی نیز از دیگر طرح‌هایی است که اجرا می‌شود.

دانش‌آموز خبرنگار: زهرا منصوری

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار