خطرات خوردن نوشیدنی داغ
تهران (پانا) - خوردن نوشیدنیهای داغ برای بسیاری از افراد تبدیل به عادت روزمره شده است اما پزشکان بههیچوجه چنین توصیهای نمیکنند. آنطورکه مطالعات نشان میدهد مصرف نوشیدنی داغ خطر ابتلا به سرطان مری را بسیار بالا میبرد.
به گزارش جامعه ۲۴، مصرف و نوشیدن یک فنجان چای داغ یا قهوه برای رفع خستگی، به عنوان یک نوشیدنی دلچسب برای همنشینی با دوستان یا برای تسکین خود به هنگام ناراحتی بسیار خوب است. حتما میدانید که پس از آب، چای محبوبترین نوشیدنی در دنیاست. بیش از دو میلیارد نفر هر روز آن را مینوشند و از آن لذت میبرند.
در این مورد پژوهشهایی انجام شده است که نشان میدهد افرادی که اغلب نوشیدنیهای گرم مینوشند، ۲.۸ برابر بیشتر نسبت به افرادی که نوشیدنیهای گرم مصرف نمیکنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.
دانشگاه کمبریج هم در مورد این موضوع پژوهشی انجام داده که نتایج آن نگرانکننده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که نوشیدن قهوه یا چای داغ، خطر ابتلا به سرطان مری را تقریبا سه برابر بیشتر میکند.
در سال، ۱۰ هزار نفر در بریتانیا به سرطان مری مبتلا میشوند و بر اساس پژوهشها میتوان با کمکردن نوشیدن قهوه و چای داغ این بیماری را تا اندازه زیادی از خود دور کرد. در واقع اگر اجازه دهید نوشیدنیتان خنک شود و سپس به نوشیدن آن اقدام کنید میتوانید خود را در برابر سرطان مری بیمه کنید.
همانگونهکه اشاره کردیم مراکز گوناگونی در مورد ارتباط میان نوشیدن نوشیدنیهای داغ و ابتلا به سرطان مری پژوهش کردهاند. در این کارآزمایی همچنین از شرکتکنندگان در مورد دمایی که دوست دارند نوشیدنی خود را میل کنند پرسیدند. اینکه دوست دارند نوشیدنی خود را با چه دمایی بنوشند؟ گرم یا بسیار داغ؟
در این پژوهش و براساس نتایج به دست آمده از آن کسانی که نوشیدنی را با دمای گرم ترجیح میدهند نسبت به کسانی که بهکل نوشیدنی گرم مصرف نمیکنند، تنها ۲.۷ برابر احتمال ابتلا به سرطان مری دارند؛ در حالی که خطر ابتلا به سرطان مری در علاقهمندان به دمای خیلی داغ، بیش از ۴.۱ برابر است.
در این پژوهش متخصصان متوجه شدند نوشیدن مایعات بسیار داغ خطر ابتلا به هیچ سرطانی جز سرطان مری را در پی ندارد.
دکتر استفان برگس پژوهشگر ارشد این پژوهش میگوید: مصرف قهوه خطر ابتلا به سایر سرطانها [به جز سرطان مری]را در بر ندارد، اما احتمالیترین خطری که نوشیدن یک نوشیدنی داغ برای فرد به وجود خواهد آورد، آسیب به گلو و خطر تشکیل سلولهای خطرناک است.
در نظر داشته باشید موضوع این پژوهش درباره هر نوع مایع داغی است که افراد مصرف میکنند از چای و قهوه گرفته تا انواع دمنوش. پس مسئله درباره داغ بودن مایعات است و نه نوع آنها.
همانگونهکه میدانید مصرف چای در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد.
دکتر رضا ملکزاده به انجام مطالعاتی در این زمینه در ایران نیز اشاره کرد و گفت: مطالعهای به صورت کوهورت در استان گلستان انجام شد که نتایج آن نشان میدهد احتمال بروز سرطان مری در افرادی که چای با دمای بیش از ۶۵ درجه سانتیگراد مینوشند، ۱۰ برابر بیشتر از افرادی است که چای ولرم مصرف میکنند.
این پزشک تاکید میکند: در گذشته و در کشور ما چای در استکانهای کوچک و کمرنگ مصرف میشد، اما امروز بهویژه در میان کارمندان شاهد نوشیدن چای پررنگ و در لیوانها بزرگ هستیم چیزی که بههیچروی توصیه نمیشود. او توصیه کرد که چای در استکانهای کوچک و حداکثر سه بار در روز و به صورت کمرنگ نوشیده شود و هیچگاه چای را به صورت غلیظ، داغ و در لیوان مصرف نکنیم.
این پزشک همچنین روی این موضوع تاکید کرد که برخی عادت دارند بلافاصله پس از غذا چای مینوشیدند که باید بدانند این کار سبب مشکلات زیادی برای بدن آنها میشود که یکی از آنها کمخونیست.
موضوع مهم دیگر درباره نوشیدن مایعات داغ این است که با به خرج دادن شکیبایی و صبر کردن و خنک شدن نوشیدنی خود قند کمتری هم مصرف میکنید بنابراین اینگونه با یک تیر دو نشان میزنید و به تندرستی خود بیشازپیش کمک میکنید.
دوریکردن از نوشیدن قهوه و مایعات داغ با دمای خیلی بالا، یک تمرین نتیجهبخش برای پیشگیری از خطرهای احتمالیست.
اگر ناگهان احساس کردید که پس از نوشیدن مایعات داغ دچار احساس ناراحتی در گلو شدهاید ضمن مراجعه به پزشک حتما این عادت را از خود دور و تلاش کنید نوشیدنیهای خود را با دمای پایینتری میل کنید.
ارسال دیدگاه