در آیین افتتاح ۳ مجتمع یاورشهر مطرح شد؛
تحقق وعده شهرداری تهران در حوزه معتادان متجاهر؛ چرا سطلهای زباله جمعآوری شد
تهران (پانا) - همزمان با هفتمین شنبه امید و افتخار، ۳ یاورشهر جدید برای پذیرش معتادان متجاهر در شهر تهران با حضور شهردار تهران و رئیس شورای شهر تهران به بهرهبرداری رسید.
مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در آیین افتتاح ۳ مجتمع تربیتی، آموزشی و درمانی یاورشهر اظهار کرد: بحث تربیتی و تربیت نسل زمان خود و آینده بسیار مهم است؛ چنانکه پیامبر اسلام(ص) هم برای تربیت انسان ها مبعوث شد.
وی افزود: در آغاز هفته وحدت باید به بحث تربیتی که در شهرداری تهران گوشهای از آن را دنبال کردیم، اشاره کنیم و امیدواریم در این موضوع به جایگاه خوبی برسیم.
چمران ادامه داد: قرارگاهی در حوزه آسیبهای اجتماعی ایجاد شده است تا بحث معتادان متجاهر که از مشکلات شهر بود و برای نسلهای جوان ما بدآموزی داشت را جمعآوری کند. بخشی از این مساله بر عهده شهرداری گذاشته شد و امروز شاهدیم که وعدههای داده شده تحقق یافته است. در مسائل تربیتی جوانان، زنان و میانسالان کارهای خوبی انجام شده تا این افراد از این ورطه هولناک بیرون بیایند و در مسیر زندگی سالم قرار بگیرند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تلاش دشمن در ازدیاد آسیب های اجتماعی و گسترش اعتیاد است، عنوان کرد: شایسته است که بیشتر تلاش کنیم و از کسانی که در این مسیر همکاری می کنند، تشکر کنیم. باید بعد از آموزش و تربیت، کاریابی برای آنها صورت پذیرد، چون در غیر اینصورت به حالت اول خود باز می گردند.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در این مراسم با تبریک ایام ولادت پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد:از آغازین روزهای شورای ششم و شهرداری، مسئولیت پذیری تجلی بارزی پیدا کرد تا ما در کلانشهر تهران بتوانیم با وجود مشکلات و کلاف به ظاهر سردرگم، راهی به سمت تغییر و تحول پیدا کنیم. کلمه مسئولیت پذیری کلمه ای است که برخواسته از اساس و کنه انقلاب اسلامی و اسلام ناب است.
وی بیان کرد: برای اینکه مسئولیت را بپذیریم و کاری شایسته صورت گیرد، تصمیم بر این شد که با مشارکت دیگران کارها را انجام دهیم و تهران را با کمک دیگران بسازیم، لذا جنس مدیریت ما مدیریت مشارکتی است.
زاکانی یادآور شد: از مرداد ماه هرهفته یک کلان پروژه در دست افتتاح قرار گرفت که تا ۱۲ بهمن ادامه دارد و از ۱۲ بهمن به لطف سالروز ورود امام (ره) هر روز تا عید پروژه بزرگی را در تهران افتتاح می کنیم که ۸۰ درصد آن خاتمه کار و ۲۰ درصد شروع یک کار بزرگ است.
شهردار تهران با اشاره به اینکه یکی از حوزه هایی که از ابتدا دنبال شد مسائل اجتماعی بود، عنوان کرد: در این حوزه مدیریت مشارکتی به یک قرارگاه اجتماعی انجامید که بیش از ۱۴ دستگاه مشارکت جدی در آن داشته اند تا موضوعات اجتماعی تهران که بسیاری آن را به یک باتلاق تشبیه کردند، حل و فصل شود.
وی با بیان اینکه بعد از افتتاح های امروز حدود ۱۹ هزار و ۷۰۰ ظرفیت برای معتادان متجاهر داریم، گفت: امروز ۱۵۰۰ ظرفیت را در این مرکز و ۲۵۰ ظرفیت را در دو مرکز دیگر داریم که در واقع یاورشهر های ۷ و ۸ و ۹ را افتتاح می کنیم. بهزیستی نیز هزار ظرفیت را مهیا کرده و عملا ۲هزار و ۷۵۰ ظرفیت اضافه می شود. امیدواریم امروز شروع یک ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ نفره را در فاز دوم این مرکز داشته باشیم و پرونده پدیده زشت خیابان خوابی را ببندیم.
زاکانی با بیان اینکه این "ما" شدن و همکاری با سایر دستگاهها امکانی را فراهم کرد که امروز ظرفیت حدود ۲۱ هزار نفری را داشته باشیم، افزود: گام بعدی ما درباره کودکان خیابانی است و ظرفیت هایی در قرارگاه اجتماعی ایجاد می شود تا این پرونده را هم ببندیم و از استثماری که نسبت به کودکان شهر می شود جلوگیری کنیم و بعد از آن به سمت موضوع متکدیان می رویم و همزمان رسیدگی به خانواده این افراد نیز در دستور کار قرار میگیرد.
محسن منصوری استاندار تهران هم در این مراسم گفت: از زحمات همه نهادها و سازمان ها به ویژه شهردار تهران، اعضای شورای شهر، فرماندار تهران و سایر دست اندرکاران تشکر می کنم.
وی افزود: در تهران به دلیل ملاحظات امنیتی یک شرایط خاص است و اعتبارهای خاصی را بر علیه کشور قرار داده اند. می خواهند عنوان کنند که همراه معترضان و کشور ایران هستند که این رویکرد مصداق بارز جمله زهی خیال باطل است.
استاندار تهران ادامه داد: کشور ما بزرگ است و از بحران های زیادی عبور کرده است و این بحران نیز می گذرد.
وی با اشاره به طراحی دشمن برای ضربه به کشور بیان کرد: یکی از حوزههایی که دشمن میخواهد از طریق آن به کشور آسیب بزند، حوزه اجتماعی است.
منصوری یادآور شد: از شهرداری تهران به دلیل تمرکز بر حوزه های اجتماعی تشکر می کنم. اتفاقات مهمی امسال در کشور در حوزه اجتماعی روی داده است و رئیس جمهور نیز در جریان امور هستند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ۲۲ هزار نفر ظرفیت ساماندهی معتادان در شهر تهران وجود دارد و با ظرفیتی که سازمان بهزیستی ایجاد کرده به ۲۳ هزار نفر می رسد.
استاندار تهران با بیان اینکه افتتاح امروز اتفاق بزرگی است که محصول همدلی و مودت مسئولان است؛ گفت: تهران انباشت مشکلات زیادی است که بخشی از آن مانند ساماندهی معتادان متجاهر حل شده است.
وی در انتها افزود: نیاز است تا بعد از تربیت و آموزش و درمان این افراد به دنبال حل مسایل اجتماعی آنها باشیم.
در ادامه محمد امین توکلی زاده ،معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به این که قرارگاه اجتماعی شهر تهران قرارگاه همدلی بین تمام مسئولان است. به طوری که تمامی نهادها و سازمان ها بالاتر از توان خودشان در این مجموعه فعالیت می کنندگفت:تمامی ۱۴ سازمان متولی در یک سال گذشته با تمام وجود پای کار آمدند تا اندکی در جهت کاهش آسیب های شهر تهران قدم بردارند.
معاون شهردار تهران ادامه داد: در داخل شهرداری تهران نیز تمام مجموعه ها بسیج شدند. به عنوان مثال محلی که یاورشهر ۹ در آن ایجاد شد ظرفیتی بود که معاونت حمل و نقل شهرداری تهران در اختیار ما قرار داده است و معاونت فنی و عمرانی نیز وظیفه ساخت این مجموعه ها را برعهده گرفت.
وی بیان کرد: ما در مرحله ای رسیده ایم که می توانیم آسیب های اجتماعی را مدیریت کنیم و البته در برخی مناطق نیز کار زیاد داریم.
توکلی زاده یادآورشد: وقتی اعلام می شود در پاتوق کوه سنگی معتاد وجود ندارد، یا منطقه ۱۲ اعلام می کند که می توان مجموعه های مربوط به کاهش آسیب اجتماعی را به محله هرندی منتقل کنیم و یا دره فرحزاد به قطب گردشگری تبدیل می شود؛ اینها اتفاقات خوبی است که نشان می دهد، کار قرارگاهی شدنی است. به طوری که به یک الگوی خوب برای سایر شهرها تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: نگاه ما در فراهم کردن زیرساخت ها باید پیش دستانه باشد و نباید شرایط به گونه ای پیش رود که پس از آسیب حرکت کنیم.
معاون شهردار تهران در ادامه گفت: با توجه به مشاوره هایی که اساتید دانشگاه به ما می دهند، به دنبال این هستیم تا زیرساخت های لازم را در حوزه آسیب های اجتماعی ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه مدیریت شهری تهران نگاه بلند و دور اندیشانه ای در زمینه آسیب های اجتماعی دارد، افزود: نسبت به آسیب های شهر پیش دستانه باید عمل کنیم.
احمد احمدی صدر، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر تهران هم در این مراسم گفت: با توجه به مقام والای انسان و نگاه مترقی دین به ظرفیت والای انسان و همچنین فرمایش مقام معظم رهبری که عنوان کردند به آسیب های اجتماعی به گونه ای نگاه کنید که گویی این آسیب در خانواده شما روی داده است؛ شهردار تهران به گفتمانی در این زمینه توجه کردند که باید در سال های گذشته به آن توجه می شد.
وی افزود: تا پیش از این ۳ هزار ظرفیت در یاورشهرها ایجاد شده بود و امروز یاور شهر ۷ ویژه معلولان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، یاورشهر ۸ ویژه زنان اعصاب و روان با ظرفیت ۱۵۰ نفر و یاور شهر ۹ حداقل با ظرفیت ۱۵۰۰ نفر در فاز اول و در فاز دوم که مراسم کلنگ زنی آن انجام می شود، ۲۵۰۰ نفر به این ظرفیت افزوده می شود.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهر تهران ادامه داد: با مدیریت و تاکید شهردار پایتخت و اهتمام ویژه معاون اجتماعی و فرهنگی و همکاری معاونت فنی و عمرانی این مراکز ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در این دوره مدیریت شهری اعتقاد بر این است که تنها نباید به توسعه کالبدی شهر توجه کرد، بلکه پروژه های اجتماعی و ایجاد زیرساخت های اجتماعی برای پایتخت ارزش افزوده ایجاد می کند.
در پایان این مراسم ،علیرضا زاکانی شهردار تهران در جمع خبرنگاران درباره انتصابات شهرداری تهران گفت: فعلاً در این رابطه عجله نکنید.
وی با اشاره به چرایی جمع آوری تعدادی از سطلهای زباله شهر تهران گفت: بیش از ۶۰۰ سطل زباله در حوادث اخیر آتش زده شده است.
شهردار تهران ادامه داد: برای اینکه با این سطل ها راه بندان ایجاد نشود دستور جمع آوری سطلهای زباله داده شد تا تردد خودروها مدیریت شود و پس از پایان این شرایط مجدداً سطلهای زباله در مکانهایی که جانمایی شده بودند تعبیه خواهند شد.
ارسال دیدگاه