ساخت بزرگترین یخچال دنیا برای کامپیوترهای کوانتومی
تهران (پانا) - کمپانی آمریکایی چندملیتی IBM به تازگی توانسته بزرگترین یخچال دنیا را برای کامپیوترهای کوانتومی بسازد.
به گزارش فرارو، کمپانی امریکایی چند ملیتی IBM به تازگی توانسته بزرگترین یخچال دنیا را برای کامپیوترهای کوانتومی بسازد. Goldeneye نوعی یخچال رقیق کننده است که میتواند کامپیوترهای کوانتومی نسل بعد را خنک کند.
محققان IBM میگویند: «ما این یخچال را ساخته ایم، زیرا ما با کاوش در مرزهای واقعیت دانش را خلق میکنیم. ما سردترین، دورترین، پایینترین و بالاترین انرژیها و کوچکترین چیزهای جهان را مطالعه میکنیم. ما برای رسیدن به این مرزها، نیازمند ساخت دستگاههای کاملاً جدیدی هستیم که محدودیتهای فناوری مدرن را کنار بزند. به همین دلیل است که ما بزرگترین یخچال رقیق کننده جهان را با حجم آزمایشی ساخته ایم.»
این یخچال فوق العاده برای پروژههای علمی ژرف، مانند محاسبات کوانتومی طراحی شده است. Goldeneye دارای حجم آزمایشی ۱.۷ متر مکعب است. این اندازه حجمی بزرگتر از سه یخچال آشپزخانه خانگی دارد و میتواند کامپیوترهای کوانتومی را تا دمای سردتر از فضای بیرونی خنک کند. یخچالهای قبلی حجمی در حدود ۰.۴ تا ۰.۷ متر مکعب متر مکعب داشتند.
از آنجایی که مطالعه و کنترل اثرات کوانتومی به دمایی نیاز دارد که بتوان اثرات را به بهترین نحو مشاهده و اندازهگیری کرد، اکثر آزمایشهای کوانتومی و پردازندههای کوانتومی در حال اجرا (مانند آنهایی که IBM طراحی کرده است) باید در محیطهای فوق العاده سرد انجام شوند.
ایجاد و حفظ این شرایط، در دماهای بسیار پایین که انرژی در آنجا تقریبا صفر است، یک عملیات بسیار دقیق و پیچیده خواهد بود. محققان میگویند Goldeneye اکنون برای پردازندههای کوانتومی فعلی IBM آماده نیست، اما ساخت آن درس مهمی در مورد چگونگی غلبه بر این چالشها به ما آموخته است.
ارسال دیدگاه