مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران در گفت‌وگو با پانا:

فروش املاک شهرداری در بورس شفاف‌تر است؛ نقش‌آفرینی شهرداری تهران در بازار مسکن

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران گفت که چشم‌انداز بلند‌مدت از عرضه املاک در بورس این است که شهرداری‌ها بتوانند یک بازیگر در اقتصاد مسکن باشند که حتماً نتایج و پیامدهای آن به کاهش قیمت مسکن و کوتاه‌شدن زمان خانه‌دار شدن افراد در کشور منجر می‌شود.

کد مطلب: ۱۳۰۸۲۳۷
لینک کوتاه کپی شد
فروش املاک شهرداری در بورس شفاف‌تر است؛ نقش‌آفرینی شهرداری تهران در بازار مسکن

عمادالدین سخایی در گفت‌وگو با پانا با اشاره به اینکه اعلام شده فروش املاک شهرداری برای مولدسازی استفاده می‌شود نه پرداخت هزینه‌های جاری اما یکی از اهداف فروش املاک، پرداخت بدهی پیمانکاران است، توضیح داد: «در وهله اول باید عددهای بدهی خود را مشخص کنیم. در برخی پروژه‌هایی که می‌گویید پروژه‌های خدمات هستند، می‌بینید اصلاً عددهای بزرگی نیست و بدهی‌ها در پروژه‌های بزرگتر به‌وجود می‌آید پس خواه ناخواه مکانیزم طوری است که به‌سمت پروژه‌های بزرگ‌تر در حال هدایت است.»

وی ادامه داد: «درست است بسیاری از پیمانکارها عمرانی نیستند و برخی، پیمانکارهای نگهداشت هستند اما در اینجا نکته مهمی وجود دارد. اگر بخواهیم تجربه اخیر شهرداری را بگوییم؛ انتقاد چند ساله به شهرداری این است که شاید نگاه کمتری به نگهداشت داشته و شهر در حال فرسوده‌شدن است. چه اشکالی دارد منبعی که از این محل خلق می‌شود هزینه نگهداری بهتر از شهر شود، بنابراین این‌ها بستگی به سیاست‌ها و اهداف دارد. من می‌گویم این منابع از راکد بودن که می‌تواند درگیر ده‌ها فساد شود، تبدیل به منابعی شود که بتوان با آن خدمت‌رسانی بهتری انجام داد.»

سخایی با اشاره به چشم‌انداز آینده خود از این طرح گفت: «زمانی شما می‌آیید و از من می‌پرسید که چقدر ملک دارید و ارزش هر کدام چقدر است. من می‌خواهم این را بگویم، اینکه چه تعداد در این مرحله باشد شاید اهمیت کمتری دارد تا اینکه بتوانم این کار را انجام دهم و مسیر جدیدی را ایجاد کنم. به‌طور مثال شما یک پارچه نانو تولید کردید که یک ویژگی خاصی دارد و بعد از آن از من خواهید پرسید که چند متر تولید می‌کنید؟! یا مهم‌تر آن‌که تکنولوژی تولید است که به آن می‌رسیم. مهم‌تر از آن‌که چه تعداد باشد حال 500 میلیارد یا 100 میلیارد یا یک میلیارد باشد، تکنولوژی است که ما در شهرداری تهران به‌عنوان کلانشهر یعنی به‌عنوان اولین کلانشهر و اولین شهر ایران باید به سراغ آن برویم. بنابراین دستیابی به این تکنولوژی و این روش جدید به‌قدری ارزشمند است که در طول سالیان آینده، از آن، توسط آیندگان گفته شود که این کار که جزو بدیهیات بوده چرا اینقدر دیر انجام شده و چرا سخت انجام شده است و چرا انجام آن انقدر طول کشیده است؟»

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که در گام اول‌ که از این طرح پیش‌بینی کردید چه مقدار محقق خواهد شد، گفت: «دید بنده مثبت است و اینکه این مسیر، مسیر بهتر و توسعه یافته‌ای است، چراکه شفاف‌تر و سالم‌تر است چون مناسبات حتی داخلی و درونی شهرداری و حتی بیرونی دستگاه شهرداری را ندارد و این مسیر می‌تواند برای کشور و دولت یک الگو شود. یک الگوی خوب توسعه در ساماندهی املاک کشور خواهد بود. این گام، فاز اول این پروژه است. حتماً ما برای مولدسازی املاک، برنامه‌های دیگری به‌عنوان چشم‌انداز آتی داریم. ما می‌توانیم بازار و اقتصاد مسکن را پوشش دهیم البته نمی‌گویم که همه آن را پوشش دهیم بلکه شهرداری‌ها می‌توانند یک بازیگر در اقتصاد مسکن باشند که حتماً نتایج و پیامدهای آن به کاهش قیمت مسکن منجر می‌شود و به کوتاه شدن زمان خانه‌دار شدن افراد کشور منجر ‌و باعث کاهش حجم سوداگری شود. کالای مسکن از یک کالایی که در کشور سرمایه‌ای است را به یک کالای مصرفی تبدیل کند. به نظر می‌رسد اگر دولت بیاید و شهرداری‌ها بیایند و آن ارکان دخل و تصرفی که در بازار مسکن دارند را دنبال همین پروژه‌ها و این نوع بازار بیاورند به نظر بهترین خدمت برای مردم خواهد بود.»

سخایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا به سناریوی شکست در فاز اول نیز فکر کردید و اینکه اگر در فاز اول به دلیل عدم استقبال، سردی بازار به این طرح سرایت کند، اظهار کرد: «این دو مورد کاملاً متفاوت هستند. وقتی ما دو واژه را استفاده می‌کنیم یک مقدار شبیه به هم می‌شود. بورس از بازار بورس متفاوت است. در بورس کالا با بازیگران متفاوتی برخورد می‌کنیم. شما در بورس اوراق، یک نوسان و بالا و پایین شدن را می‌بینید که در طول سالیان مختلف مثل سال‌های 94، 97 و 99 اتفاق افتاده است. حالا این روند را در حجم و ارزش معاملات بورس کالا هم بیبنید. یک بورسی که هر سال در حال رکورد زدن سال‌های قبل خود است و هیچ ارتباطی به آن طرف ندارد.»

وی در پایان افزود: «شما شاهد این هستید که هر سال وضعیت پتروشیمی رو به پیشرفت است و هر سال بازار فولاد کشور در حال روند رو به رشد است و همین طور بازار سیمان. اصلاً شاید بورس کالا تحت تأثیر عوامل بورس اوراق قرار گرفت در صورتی که بورس کالا هر سال توانست یک رقابت بهتری ایجاد کند، عرضه‌های بهتری انجام دهد و شفاف‌سازی و سالم‌سازی بهتری را در اقتصاد انجام دهد، بنابراین آن سردی به این بازار، هیچ ارتباطی ندارد و به نظر بنده در حوزه بورس کالا و بازار املاک، کاری را که شروع می‌کنیم حتماً به پایان خوبی خواهیم رسید.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار