وزیر جهاد کشاورزی:

هدف دولت سیزدهم، رسیدن به اقتدار غذایی در جنوب غرب آسیا است

تهران (پانا) - وزیر جهاد کشاورزی درباره هدف دولت سیزدهم و رسیدن به اقتدار غذایی در جنوب غرب آسیا سخن گفت.

کد مطلب: ۱۳۰۷۰۶۶
لینک کوتاه کپی شد
هدف دولت سیزدهم، رسیدن به اقتدار غذایی در جنوب غرب آسیا است

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی در مراسم آغاز سال زراعی جدید (۱۴۰۲-۱۴۰۱) با حضور رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در محل اجلاس سران در ادامه سخنان خود گفت: هدف دولت سیزدهم، رسیدن به اقتدار غذایی در جنوب غرب آسیا است. ظرفیت‌های ایران هم حکایت از این جایگاه دارد؛ لذا ما باید روی این کرسی که حق جمهوری اسلامی ایران است در جنوب غرب آسیا و آن هم قدرت غذایی است، انشاالله با اهتمام و با توکل به خداوند و منویات مقام معظم رهبری و حمایت‌های رئیس محترم جمهوری اسلامی در دولت سیزدهم با قوت و قدرت به سمت این قله حرکت کنیم. ما در وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کنیم با اتکا به خداوند منان، منویات مقام معظم رهبری و حمایت‌های رئیس محترم جمهوری اسلامی و با تکیه بر اصل ما می‌توانیم و با شعار همه با هم که شعار جهاد سازندگی بوده و است، با جدیت تمام در راستای تحقق خودکفایی در محصولات اساسی و راهبردی به سمت افق‌های روشن با همت و قدرت حرکت می‌کنیم.

ساداتی نژاد در ادامه افزود: در انتها تشکر می‌کنم از خانواده بزرگ کشاورزی ایران، چهار میلیون تولیدکننده بخش کشاورزی ایران، اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش و فعالان این حوزه، ۶۲ هزار کارمند بخش وزارت جهاد کشاورزی و البته مصرف کنندگان ایرانی که مستقیم و غیرمستقیم حامی کشاورزی ایران هستند.
وزیر جهاد کشاورزی خطاب به رئیس محترم جمهوری اسلامی گفت: از حضور جنابعالی که همیشه حامی کشاورزی بوده و هستید، تشکر می‌کنم و فرمایشات تان در شروع این سال زراعی جدید حتما برای ما دلگرم کننده و برای بخش کشاورزی نوید دهنده خواهد بود، تشکر می‌کنم.
ساداتی نژاد همچنین تاکید کرد: از حمایت‌های معاون محترم اول رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه که علیرغم تنگنا‌های مالی واقعا بخش کشاورزی را در اولویت حمایت گذاشتند تقدیر می‌کنم.

همچنین عطاالله ابراهیمی، معاون آموزش و ترویج سازمان تات امروز دوشنبه در حاشیه همایش آغاز سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ و تجلیل از کشاورزان برگزیده و پیشرو که در مرکز همایش‌های بین‌المللی اجلاس سران در تهران برگزار شد، اظهار داشت: ۱۷۱ کشاورز در سطح ملی در ۱۵۰ رشته و از میان ۲۷ هزار داوطلب در سراسر کشور پس از ارزیابی و بررسی به عنوان نمونه انتخاب و معرفی شدند.

عطاالله ابراهیمی، میانگین سنی کشاورزان برگزیده را حدود ۴۸ سال (۴ سال جوانتر از متوسط سنی کشاورزان کل کشور) اعلام کرد.

وی گفت: ۸۱.۲ درصد برگزیدگان بخش کشاورزی در این دوره دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا و حدود ۵۰ درصد دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر دارند.

ابراهیمی اضافه کرد: در این دوره ۱۱ نفر از کشاورزان برگزیده را زنان تشکیل می‌دهند و برای نخستین بار یک بهره‌بردار زن توانست در تولید ذرت علوفه‌ای به عنوان کشاورز نمونه، انتخاب شود.

وی خلاقیت و نوآوری، بهره‌وری در مصرف آب و نهاده‌های کشاورزی، کارآفرینی، میزان عملکرد تولید در واحد سطح، کیفیت تولید، کاهش استفاده از سموم شیمیایی، استفاده از فناوری‌های نوین و ارتباط با موسسه‌های تحقیقاتی و علمی، بازارمحور بودن و برندسازی برای محصولات تولیدی و مشارکت‌جویی در تعاونی‌ها و تشکل‌ها را از شاخص‌های ارزیابی و انتخاب کشاورزان برگزیده ملی برشمرد.

معاون آموزش و ترویج سازمان تات در همین حال ابراز داشت: مهمترین معیارهای انتخاب ۳۸ گندمکار پیشرو از جمله استفاده از فناوری‌های نوین، پایداری تولید، اجرای کشاورزی حفاظتی، میزان عملکرد در واحد سطح، خلاقیت و نوآوری، رعایت تناوب و مشارکت در فعالی‌ های تحقیقاتی و آموزشی هستند.

وی در همین حال از دولت خواست تصویب آیین‌نامه حمایت از برگزیدگان بخش کشاورزی با توجه به نقش بی‌بدیل آنان در پایدارسازی تولیدات، امنیت غذایی و استفاده خردمندانه از منابع تولید در دستور کار قرار گیرد.

۱۷۱ کشاورز برگزیده و ۳۸ گندمکار پیشرو طی مراسمی در همایش آغاز سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ با حضور رییس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی تجلیل و تندیس، لوح تقدیر و مدال یادبود دریافت کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار