مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در صحن شورای شهر خواستار شد؛

درخواست از شهرداری تهران برای تعیین تکلیف اسناد مالکیت مدارس «کاشی آبی»

تهران (پانا) - مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از مدیریت شهری درخواست کرد تا اسناد مالکیت‌ ۸۶ واحد آموزشی کاشی آبی که در گذشته ۱۸۰ واحد آموزشی بودند به نام دولت و با بهره‌برداری آموزش و پرورش شود.

کد مطلب: ۱۳۰۳۵۴۴
لینک کوتاه کپی شد
درخواست از شهرداری تهران برای تعیین تکلیف اسناد مالکیت مدارس «کاشی آبی»

علیرضا کریمیان، مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران با حضور در صحن شورای شهر تهران با اشاره به نتایج المپیاد نجوم جمهوری اسلامی ایران گفت: در این دوره از مسابقات که در کشور گرجستان برگزار شد. دانش آموزان اعزامی ۹ مدال طلا و یک نقره کسب کردند و ۸ مدال طلا و یک نقره متعلق به دانش‌آموزان تهرانی بود.

وی با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی در شهر تهران گفت: شهر تهران در ۱۹منطقه حدود ۵ هزار واحد آموزشی دارد و یک میلیون و ۱۶۰ هزار دانش‌آموز در مدارس تحصیل می‌کنند و نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر پرسنل در آموزش و پرورش فعالیت می کنند.

کریمیان با تاکید بر اینکه وضعیت فضای آموزشی در شهر تهران مطلوب نیست، گفت: فضای آموزشی شهر تهران نیاز به توجه ویژه برای بهبود وضعیت دارد. تهران جزو استان‌های آخر کشور از نظر فضای آموزشی است و نیاز به فضاهای آموزشی دارد. متوسط سرانه فضای آموزشی در کشور ۵.۲ است در حالیکه شهر تهران این رقم ۴.۲ است.

وی با بیان این که استان‌های البرز، تهران و سیستان و بلوچستان جزو استان‌های آخر از نظر سرانه‌های فضای سبز هستند، گفت: این آمارها نشان می‌دهد به شدت نیازمند توجه ویژه به فضاهای آموزشی در شهر تهران هستیم امروز تراکم دانش آموزی در هر کلاس بین ۸ تا ۱۰ نفر از متوسط کشور بالاتر است به عبارتی در هر کلاس درس ۸ تا ۱۰ دانش‌آموز اضافه بر آنچه باید سر کلاس باشند حضور دارند. طبیعی است در این کلاس‌ها هم تدریس و فعالیت برای همکاران ما در آموزش و پرورش و هم دانش‌آموز سخت‌تر است و هم باعث افت کیفیت آموزشی می‌شود. این چالش‌ها بر لزوم کمک و همکاری مدیریت شهری و آموزش و پرورش را برای جبران این مشکلات تاکید می‌کند.

کریمیان با اشاره به اینکه شرایط ساخت و ساز مدرسه در تهران کمی متفاوت است، گفت: اکنون خیرین مدرسه‌ساز در این حوزه فعال هستند اما به دلیل هزینه‌های بالای ساخت در تهران در توان بسیاری از خیرین نیست و با هزینه ساخت یک مدرسه ۱۸ کلاسه در تهران در نقطه دیگر از کشور می‌توانند ۳ مدرسه بسازند.

وی تاکید کرد: به همین دلیل تمایل به مدرسه‌سازی در شهر تهران کمتر است و سازمان نوسازی به خاطر نبود زمین با کاربری آموزشی، هم دچار مشکلاتی است.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به ساخت و سازهای منطقه ۲۲ گفت: در منطقه ۲۲ به خاطر ساخت‌وسازهای فراوانی که شکل گرفته و عدم وجود زمین کاربری آموزشی یکی از معضلات آینده ما کمبود فضای آموزشی در این منطقه است. این برج‌ها و ساختمان‌ها در آینده در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد که اغلب آنان زوج‌های جوانی هستند که فرزندان در مدرسه دارند که می‌توانند در منطقه ۲۲ تهران چالش‌های جدی ایجاد کند.

کریمیان در ادامه به مشکل مدارس معروف به کاشی آبی گفت: این مدارس در دهه ۴۰ از سهم آموزش و پرورش از عوارض شهری ساخته شده و با کاشی آبی سال ساخت آن مشخص شده است. اما مشکل این است که سن بناها بسیار بالا رفته است و برخی از آنها قریب به ۶۰ ساله دارند و بناهای فرسوده و لرزان هستند که به شدت نگران دانش آموزانی هستیم که در این مدارس حضور دارند اما برای تخریب و بازسازی آنها مشکل داریم.

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: این مدارس از محل سهم آموزش و پرورش از درآمدهای شهرداری در آن سال‌ها ساخته شده و آموزش و پرورش متصرف است و بیش از ۵۰ سال است که در اختیار آموزش و پرورش و دانش‌آموزان قرار دارد اما سندی در اختیار نداریم وقتی سراغ خیرین می‌رویم چون سندی در اختیار نداریم امکان نوسازی به روش مشارکتی نداریم. سراغ سازمان نوسازی مدارس می‌رویم گفته می‌شود که در املاکی ساخت‌وساز می شود که متعلق به آموزش و پرورش است.

وی گفت: اکنون بزرگترین مشکل ما درخصوص مدارس کاشی آبی، سند مالکیت است که در اختیار شهرداری تهران است و درخواست ما از شورای شهر این است که کمک کند این اسناد به نام دولت جمهوری اسلامی شود و بهره بردار آموزش و پرورش شود تا مانعی جدی و قانونی برای تخریب و بازسازی را از پیش رو برداریم. این عمده خواسته ما است ضمن اینکه نشست خوبی با شهردار داشتیم نگاه بسیار فاخر قابل احترام و قابل ستایش نسبت به آموزش و پرورش داشته و دارند و مباحث و مسائل را در خصوص حمایت آموزش و پرورش مطرح کردند.

کریمیان تصریح کرد: شهردار پیشنهاد کرد در فضاهایی که شرایط مناسب تربیتی وجود دارد، بتوانیم مدرسه بسازیم و حتی با اعتباراتی که در اختیار شهرداری است، به موضوع ورود کنیم و بازسازی‌ها و تعمیرات مناسبی را در فضاهای آموزشی داشته باشیم و همچنین در حوزه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی هم تفاهم بسیار خوبی با رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران داشتیم که در حال انجام و اجرا است.

وی در پایان درخواست کرد ۸۶ واحد آموزشی کاشی آبی که در گذشته ۱۸۰ واحد آموزشی بودند اسناد مالکیت‌شان به نام دولت و با بهره‌برداری آموزش و پرورش شود. همچنین شهرداری از ۳ درصد عوارضی که به آموزش و پرورش تعلق می‌گیرد کمک‌های خوبی می‌کند اما تاکنون کمکی در این حوزه دریافت نشده است.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار