تدوین دستورالعمل اجرایی مدیریت علف هرز سس در سیبزمینی
تهران (پانا) - دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی علف هرز سس در سیب زمینی، توسط همکاران دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزای سازمان حفظ نباتات کشور تهیه و تدوین شد.
به گزارش سازمان حفظ نباتات، گیاه انگل سس از جمله مهمترین علفهای هرز انگل محسوب می شود. این گیاه فاقد برگ مشخص و کلروفیل بوده و به همین علت برای تامین نیازهای خود (آب، عناصر غذایی) به سایر گیاهان زنده (میزبان) وابسته و در واقع انگل اجباری است. با توجه به اینکه علف هرز سس یکی از ده علف هرز خطرناک دنیاست، در ایران طی سال های اخیر پژوهش هایی در زمینه زیست شناسی و مدیریت آن انجام شده است و لذا شناسایی دقیق و توصیه راهکارهای مدیریت سس از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سس ها می توانند باعث ضعیف شدن گیاهان میزبان شوند و از این طریق باعث کاهش کیفیت و کمیت و پایداری عملکرد آنان می شوند. در صورت بالا بودن میزان آلودگی، خسارت ممکن است به مرگ میزبان هم منتهی شود. سس بیشترین خسارت را به مزارع یونجه، چغندر قند، کتان، شبدر، گوجه فرنگی و سیب زمینی وارد می کند.
با توجه به اهمیت موضوع دستورالعمل اجرایی مدیریت تلفیقی علف هرز سس در سیب زمینی، توسط همکاران دفتر پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارتزای سازمان حفظ نباتات کشور تهیه و تدوین شد.
نشــریه فوق در ســایت سازمـان حفـظ نباتـات در قســمت معـاونت کنترل آفات، بخش دفتر پیش آگاهی و باکس دستورالعمل های سبزی، جالیز و گلخانه ای قابل دسترسی است.
ارسال دیدگاه