فعالیت بیش از یک هزار و ۴۰۰ باب کانون فرهنگی مساجد در فارس
شیراز (پانا) - به گفته مدیر ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد فارس نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ باب کانون فرهنگی هنری مساجد در فارس وجود دارد و در اساسنامه کانونهای مساجد آمده است، هر مسجدی که مجوز تاسیس کانون را بگیرد، مجوز برگزاری دورههای مختلف را دارد و نباید وجهی دریافت کند و باید دورههای برگزار شده، وجهه عام المنفعه داشته باشد.
حجت الاسلام امیدی امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه ۳۱ مرداد روز جهانی مسجد را پیش رو داریم که روز جهانی مسجد با توجه به اهمیت سیاسی و فرهنگی روز مورد اعتنا و توجه است روزی است که مسجد «الاقصی» را رژیم صهیونیستی به آتش میکشد، اضافه کرد: این روز، روز تکریم مسجد شد.
وی با یادآوری این مطلب که مسجد محلی امن برای فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در صدر اسلام بود و حضرت رسول (ص) مسجد را به عنوان محل تمام تحولات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی قرار دادند، اظهار کرد: امام (ره) هم از مسجد ترویج افکار انقلابی را قرار دادند.
وی با اشاره به اینکه در زمان ظهور حضرت مهدی (عج) هم مسجد به عنوان مرکز خلافت معرفی میشود، افزود: نزدیک به پنج هزار مسجد و حسینیه در فارس وجود دارد اگر مسجد در راستای تحول محلات و در زمینه امور اجتماعی و رفع مشکلات مردم فعالیت میکنند، محل اثر هستند و برنامههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و مذهبی در مساجد برگزار میشود.
حجت الاسلام امیدی گفت: ۳۰۰ کتابخانه مخزندار و باز در جوار مساجد وجود دارد و ایجاد مهدهای کودک در جوار مسجد در دستور کار قرار گرفته است و ۵۰ مهدکودک امسال با همکاری شهرداری با عنوان طرح «ریحانه» فعالیت خود را آغاز میکنند که خانوادهها در مساجد با فراغ خاطر کودک خود را به مهد بسپارند و خودشان به عبادت و کار مسجد بپردازند و ایجاد شوراهای حل اختلاف در مساجد با حضور ریش سفیدان محلات از دیگر برنامه های این ایام است.
وی با اشاره به اینکه از ابتکار و کارهایی است که برای قویتر شدن نهاد مسجد انجام میشود، اظهار کرد: بیش از ۲۰ مسجد کارهای علمی مناسبی برای تقویت بنیه علمی نوجوانان و جوانان انجام میدهند.
حجت الاسلام امیدی با اشاره به اینکه چندین کارگاه آموزشی مخصوص فعالان فرهنگی و مدیران کانونها به زودی برگزار میشود، اظهار کرد: نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ باب کانون فرهنگی هنری مساجد در فارس وجود دارد و در اساسنامه کانونهای مساجد آمده است، هر مسجدی که مجوز تاسیس کانون را بگیرد، مجوز برگزاری دورههای مختلف را دارد و نباید وجهی دریافت کند و باید دورههای برگزار شده، وجهه عام المنفعه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مجوز برگزاری دورههای آموزشی در مسجد به صورت رایگان وجود دارد، افزود: این اتفاقات در راستای تقویت یکدیگر است و همیشه سعی شده است برنامه های مختلف فرهنگی و هنری در مساجد برگزار شود اما قصد تقابل آموزشگاه های خصوصی موجود را نداریم.
ارسال دیدگاه