رئیس سازمان سنجش:
۳ تغییر اساسی در کنکور ۱۴۰۲؛ مخالفت یا موافقت سازمان سنجش درباره مصوبه کنکور مطرح نیست
تهران (پانا) - رئیس سازمان سنجش با اشاره به ۳ تغییر اساسی در کنکور ۱۴۰۲ گفت جزئیات اجرایی کنکور ۱۴۰۲ پس از ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به سازمان سنجش در شورای سنجش و پذیرش دانشجو تعیین تکلیف می شود.
عبدالرسول پورعباس امروز در نشست خبری درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور ۱۴۰۲ گفت: در سال ۱۳۸۷ قانونی در مجلس تصویب شد که با نام قانون حذف کنکور معروف شد. آن قانون می گفت برویم به سمتی که تا سال ۱۳۹۲ کنکور ۱۰۰ درصد حذف شود. یعنی سوابق تحصیلی که توسط آموزش و پرورش تولید می شود به شکل آزمون های سراسری و کشوری جایگزین شود. آزمون کنکور برگزار نشود و فقط ثبت نام و پذیرش صورت گیرد. چرا این اتفاق رخ نداد. دلیلش این بود که آن سوابق تحصیلی تامین نشد. فقط ۱۰ درصد سال دوازدهم ایجاد شده است. آن نیز بعضا گفته شد که استانداردهای لازم را ندارد و نقدهایی به آن وارد بود اما آموزش پرورش می گفت ما داریم در این مسیر حرکت می کنیم.
رئیس سازمان سنجش خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۲ مصوبه کنکور در مجلس اصلاح شد و قانون سنجش و پذیرش جدیدی اعلام شد. در آن قانون نسبت به گذشته عقب نشینی کردند. سقفی تعیین نشد و گفته شد به میزانی که می شود سوابق تحصیلی تامین شود. طبق این قانون قرار شد ۸۵ درصد ظرفیت به پذیرش سوابق تحصیلی اختصاص یابد. اکنون با احتساب دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه فنی حرفه ای این میزان ظرفیت پر شده است. بر مبنای نمره دیپلم و سال آخر داوطلب پذیرش صورت می گیرد.
وی افزود: ۱۵ درصد ظرفیت باقی مانده طبق قانون به شکل ترکیبی از سوابق تحصیلی و ۱۰ درس سال دوازدهم به همراه آزمون سراسری ملاک پذیرش دانشجو است. امسال ۴۰ درصد این نمرات دروس به صورت تاثیر مثبت به همراه ۶۰ درصد تاثیر قطعی نمره آزمون سراسری در پذیرش دانشجو ملاک عمل است. در تیرماه سال ۱۴۰۰ در دولت یازدهم مصوبه ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کنکور تصویب شد که آن مصوبه دچار مشکل شد. با توجه به اینکه عجله ای بود بخش هایی از بندهای مرتبط با آن دیده نشد یا حذف شد و اجرا را دچار مشکل کرد.
رئیس سازمان سنجش افزود: از آن زمان ما در سازمان سنجش نشست های تخصصی با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم و ۱۰ بندی که مشکل داشتند و نیاز به اصلاحیه داشتند را احصاء کردیم. اصلاحیه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد و به نقطه ای رسیدیم که این مشکلات مرتفع شوند. نقاط مورد اختلاف یکی اثر قطعی و یا اثر مثبت سوابق تحصیلی بود و دیگری زیرگروه های کنکور بود. همچنین حذف دروس عمومی از کنکور نیز مورد اختلاف بود. قرار شد اصلاح شود. اصلاحیه در جلسه ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی در صحن شورا به تصویب رسید.
پورعباس با بیان اینکه در سازمان سنجش منتظر ابلاغ این مصوبه هستیم، گفت: این مصوبه باید از سوی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به سنجش برای اجرا ابلاغ شود. در صورت ابلاغ سازمان سنجش برای کنکور ۱۴۰۲ بر مبنای مصوبه عمل خواهیم کرد. اگر ابلاغ نشود شورای سنجش و پذیرش باید تصمیم بگیرد که کنکور ۱۴۰۲ را با روند کنکور ۱۴۰۱ و تغییراتی جزئی اجرا کند. بعد از آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ باید درباره کنکور ۱۴۰۲ اطلاع رسانی کنیم. پیشنهاد این است که تا نیمه تیرماه درباره کنکور ۱۴۰۲ به مردم اطلاع رسانی صورت گیرد که کدام روند اجرا می شود. یا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا می شود و یا مصوبات قبلی مجلس شورای اسلامی ملاک عمل خواهد بود.
رئیس سازمان سنجش درباره نظر سازمان سنجش درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه کنکور ۱۴۰۲ گفت: مخالفت یا موافقت سازمان سنجش درباره این مصوبه مطرح نیست. این مصوبه هم از جنبه های مختلف قابل بررسی است و نظرات مخالف و موافق دارد. یکی از بندها این بود که سوابق تحصیلی کامل باشد. من مخالفم بودم چرا که معتقد بودم سوابق تحصیلی کامل وجود ندارد. این بند اصلاح شد. یکی از کلمات این بود که فرد سوابق تحصیلی مرتبط داشته باشد که این مورد هم اصلاح شد.
پورعباس درباره حذف دروس عمومی از فرآیند کنکور گفت: در مورد حذف این مساله نظرات متفاوتی بود. چون کنکور رقابت و مسابقه است اگر قرار باشد که این دروس بماند برای همه باید بماند اگر قرار باشد حذف شود برای همه باید حذف شود. یک نظر هم این بود که با حذف دروس عمومی از کنکور در دبیرستان به آن بهای بیشتری داده می شود. اما در سنجش بود و نبود این دروس اثری یکسان برای همه داوطلبان دارد. درباره اثر قطعی سوابق تحصیلی نیز نظرات مخالف و موافق زیاد وجود دارد. استدلال موافقان اثر قطعی سوابق تحصیلی این است که داوطلب به دروس دبیرستان بیشتر اهمیت می دهد اما استدلال مخالفان اثر قطعی سوابق تحصیلی این است که یک نمره بد دبیرستان روی سرنوشت کنکور فرد تاثیر می گذارد.
رئیس سازمان سنجش یادآور شد: اینکه فرد نیاز دارد که ترمیم نمره داشته باشد هم یکی از مسائلی است که در این زمینه مطرح است. قطعا کسی که می خواهد بهترین رشته قبول شود تلاش می کند معدل بهتری کسب کند. چالش اصلی اثر قطعی سوابق تحصیلی هم در اینجاست. در صورت تاثیر مثبت، معدل یا نمرات اگر نمره کل فرد را بالاتر بکشد تاثیر قطعی داشته است اما اگر نمره کل فرد را پایین بکشد تاثیری ندارد. در سال ۱۴۰۲ اما اتفاقی که می افتد این است که سوابق تحصیلی بر نمره کل تاثیر می گذارد و نمره بالاتر و پایین تر می شود.
پورعباس تاکید کرد: مخالفت و یا موافقت شخص رئیس سازمان سنجش مطرح نیست. سازمان سنجش دستگاه مجری است و دستگاه مجری موظف است زیرساخت های مناسب را برای اجرای قانون فراهم کند. برای ما مهم این است که زودتر به سنجش ابلاغ شود تا بتوانیم برنامه ریزی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در کنکور ۱۴۰۲ با سه تغییر مواجه ایم. قطعی بودن اثر سوابق تحصیلی، حذف دروس عمومی و حذف زیرگروه ها این تغییرات هستند.
رئیس سازمان سنجش درباره احتمال عدم ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به سنجش و تعیین تکلیف اجرایی کنکور ۱۴۰۲ گفت: پیشنهاد ما این است که شورای سنجش و پذیرش تغییرات اجرای کنکور ۱۴۰۲ را مصوب کند.
پورعباس درباره ترمیم معدل برای پشت کنکوریها نیز گفت: اگر مصوبه ابلاغ شد بلافاصله شورای سنجش و پذیرش تشکیل جلسه می دهد و سیاست های کنکور ۱۴۰۲ را تعیین می کند. یکی از سیاست های مهم تعیین زیرگروه ها و نحوه گرفتن آزمون دوبار در سال و ضرایب زیرگروه ها را است. در این مصوبه در ماده ۹ به عنوان یکی از موادی که اصلاحیه خورده است، تمام اختیارات برای تعیین تکلیف تمام موارد مورد ابهام از جمله عدم وجود سوابق تحصیلی، عدم وجود دیپلم مورد نظر و شرایط متفاوت داوطلبان، به شورای سنجش و پذیرش داده شده است و شورا در این زمینه تصمیم می گیرد.
ارسال دیدگاه