گیاهان چه تاثیری روی تندرستی دارند؟
تهران (پانا) - آیا بهراستی گیاهان و نگهداری از آنها در فضای خانه بر روی تندرستی افراد تاثیری دارند.
امروزه بسیاری از افراد در خانههای خود از گیاهان استفاده میکنند که بهراستی در زیباترشدن خانه و همچنین تاثیر در روحیه تاثیرات مثبتی دارد. اما آیا نگهداری از گیاهان به تندرستی هم میانجامد؟ دانشمندان در این زمینه پژوهشی انجام دادهاند و میگویند گیاهانی که زود رشد میکنند و آب بیشتری نیاز دارند و از نظر فیزیولوژیکی گیاهان فعالی هستند، مفیدترند.
ما در دنیایی پراز آلودگی زندگی میکنیم و پرواضح است که گیاهان در سالمکردن و نگهداشتن فضایی بدون آلودگی و کمکردن آن تاثیر بهسزایی دارند.
پژوهشها نشان داده است که گیاهان میتوانند به تندرستی کمک کنند و برروی حافظه و روحیه تاثیر شگرفی بگذارند.
همه ما در زندگی و حتی در خانههای خود با انواع و اقسام مواد شیمیایی روبهرو هستیم شاید باور نکنید اما همین خوشبوکنندههای هوا هم بر روی سلامتی اثر منفی دارند که گیاهان میتوانند به کاهش اثرات منفی آنها کمک کنند.
در این زمینه پیشینه زیادی وجود دارد برای نمونه ناسا در سال ۱۹۸۹ اعلام کرد که گیاهان خانگی به شکل شایانتوجه و چشمگیری سبب کاهش ترکیبات آلی ناپایدار و دیاکسیدکربن در محفظهٔ بسته میشوند، اما چنین واقعیتی در خانهها و محلکار اثبات نشده بود. همین موضوع سبب شد تا دانشمندان بهدنبال پژوهش در این مورد برآیند و پژوهشی در مورد توانایی گیاهان در جذب مواد شیمیایی شروع شود و از آن زمان پژوهشها بیشتر به اثر گیاهان در محیطهایی واقعیتر، در محیطهای زندگی انسان پرداخت. برای مثال، در یکی از پژوهشها در ۶۰ دفتر و محل کار گیاهانی قرار داده شد و میزان ترکیبات آلی ناپایدار در این محیطها حدود ۵۰ تا ۷۵ درصد کم کرد.
در این زمینه در نروژ هم پژوهش دیگری انجام شد که نتایج جالب و شگفتانگیزی داشت. نتیجه این پژوهش این بود که قرارگرفتن گیاهان در فضای بسته مانند اتاق و مدرسه و بخش رادیولوژی بیمارستان سبب میشود سرفه و سردرد و خستگی کمتر شود.
ازسوی دیگر در این پژوهشها به این نتیجه هم رسیدند که هراندازه محیطی که در آن قرار داشته باشید زیباتر و دارای حس بهتری باشد برروی کاهش استرس هم تاثیر دارد. بنابراین وجود گیاهان در فضای خانه بر روی کمشدن استرس و داشتن حس بهتر هم کمک میکند.
چه گیاهی انتخاب کنیم؟
تمامی گیاهان تاثیرات خوب خود را بر انسان و محیط اطراف میگذارند اما براساس گفته دانشمندان و کسانیکه در این زمینه سالها کار و پژوهش میکنند گیاهانی که زودتر رشد میکنند و به میزان آب بیشتری نیاز دارند تاثیرات بهتر و بیشتری بر بدن میگذارند. ازسوی دیگر باید بدانید اگرچه نگهداری ساکولانتها یا گیاهانی با برگهای گوشتی و آبدار آسانتر است، اما از نظر فیزیولوژیکی تأثیر چندانی در رفع آلایندههای محیط ندارند.
براساس پژوهشها گیاهانی که نیاز به نور بیشتری دارند و فتوسنتز زیادتری انجام میدهند و رشد سریعتری دارند بیشترین اثر را بر آلایندههای هوای داخل ساختمان دارند.
پس از گیاهان نگهداری کنید تا آنها هم از شما مراقبت کنند.
ارسال دیدگاه