امروز: یکشنبه 12 تیر 1401 - 07:44 تبلیغات
خبرگزاری پانا
  • خبرگزاری پانا
  • صفحه اصلی
  • آموزش و پرورش
      در حال بارگزاری
  • سیاسی
      در حال بارگزاری
  • اقتصادی
      در حال بارگزاری
  • اجتماعی
      در حال بارگزاری
  • فرهنگی
      در حال بارگزاری
  • ورزشی
      در حال بارگزاری
  • عکس
      در حال بارگزاری
  • ویدئو
  • رسانه‌های دیگر
      در حال بارگزاری
  • استانها
    • صفحه اصلی استان‌ها
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • اصفهان
    • البرز
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • شهرستانهای تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان و بلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهگیلویه و بویراحمد
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • هرمزگان
    • همدان
    • یزد
  • دانش‌ آموز خبرنگار
  • آرشیو
  • درباره ما
  • ارتباط با ما

پانا فرهنگی

خانه کلانتر تبریز در انتظار تعیین تکلیف مسئولان

خانه کلانتر تبریز در انتظار تعیین تکلیف مسئولان

6/12/2022 8:00:00 AM
6/12/2022 8:00:00 AM
یکشنبه 22 خرداد 1401 - 08:00
خانه کلانتر تبریز

تبریز (پانا) - برخی خانه‌ها و آثار تاریخی در شهر تبریز به فراموشی سپرده شده‌اند و نیاز به تصمیمات اساسی دارند. تصمیماتی که نه در حرف، بلکه در عمل به وضوح قابل مشاهده باشند.خانه تاریخی کلانتر تبریز که این روزها حال و روز خوشی ندارد یکی از آن خانه‌هاست که مدتی است بلاتکلیف و در انتظار تصمیم مسئولین شهرداری و میراث فرهنگی استان است.

خانه‌ کلانتر در باغی به همین نام قرار گرفته و متعلق به «میرزا ابراهیم خان باغمیشه‌ای» ملقب به «شر‌ف‌الدوله» و مشهور به «کلانتر» است. وی نماینده‌ تبریز در اولین دوره‌ مجلس شورای ملی و سومین شهردار تبریز است که دو بار به این سمت منسوب شد. پدر او کلانتر تبریز بود و بعدها میرزا ابراهیم خان جانشین پدر شد. این خاندان صاحب، ارباب و کدخدای باغمیشه‌ تبریز بودند و امروزه نیز آثاری مثل مسجد کلانتر از آ‌ن به یادگار مانده است و قدمت باغ و خانه‌ کلانتر به دوران قاجار می ‌‌رسد.(۱۳۱۱ هجری قمری دوره قاجاریه)

این خانه و باغ تقریبا از زمان خریداری آقای اخوان متروکه رها شده و ضلع شمالی آن تخریب شده است. مالکیت بنا شخصی است و در سال‌های ۱۳۳۰ الی ۱۳۶۰ به دبستان هاشمی اجاره داده شده بود. مرمت این اثر تاریخی از سال 1397 توسط میراث فرهنگی آغاز شده و این خانه مجوز مرمت از وزارت میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را دارد.

جلساتی بی‌نتیجه برای آثار تاریخی تبریز

در دوره پنجم شورای اسلامی تبریز طی جلساتی مکرر قرار شد که شهرداری تبریز این بنا را تملک کند، ولی متاسفانه این امر به نتیجه نرسید.

باغ‌ها و ساختمان‌های متروکه‌ای دور تا دور خانه کلانتر قرار گرفته‌اند که به علت جمع شدن افراد در این مکان، باعث ایجاد آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و...می‌شود

در این راستا معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و توسعه منابع اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در گفت و گو با پانا، این ملک را معوض ملک‌های فیوضات و شیخ عطار معرفی کرد که در تملک آموزش و پرورش استان است و متولی آن را اداره میراث‌فرهنگی و متولی ارائه خدمات شهری آن را نیز شهرداری تبریز دانست.

به گفته کیانوش عطایی، باغ‌ها و ساختمان‌های متروکه‌ای دور تا دور این بنا قرار گرفته‌اند که فضای مذکور را به محیطی نامناسب تبدیل کرده است.

وی با تاکید بر ساماندهی فضای مذکور افزود: «مجوز ساخت و ساز مدرسه در سال 91 از طرف میراث فرهنگی به این سازمان در این مکان داده شده است و کارگاه نیز تجهیز شده و در سال 92 طی نامه ای معاون عمرانی وقت میراث فرهنگی بلامانع بودن ساخت مدرسه را تایید کرده، ولی در سال 98 دستور توقف عملیات اجرای پروژه صادر شد و تاکنون هیچ تصمیمی در این مورد اتخاذ نشده است.»

بنا به گفته معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی، شهرداری پلی را در این محل برای دسترسی ساخته که نزدیک 300 متر از حریم ملک را اشغال کرده است.

دانش آموزان به علت نبود مدرسه در این منطقه، به شیت ۴ باغمیشه می‌روند

اسفندیار صادقی مدیر آموزش و پرورش ناحیه 1 تبریز نیز با بیان اینکه این مکان کاربری آموزشی داشته و به علت نبود مدرسه در این محل دانش آموزان این منطقه برای درس خواندن به شیت 4 باغمیشه می‌روند، خواستار زمین معوض برای ساخت مدرسه جایگزین شد.

مالکان و دستگاه‌های اجرایی موظفند هزینه نگهداری را بدهند

یکی از کارشناسان اداره میراث فرهنگی آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با پانا ضمن اشاره به ممنوع بودن ساخت و ساز در حریم آثار تاریخی، از مشخص شدن حریم این خانه در ۲۱ مهر ۱۳۹۱ خبر داده و مشخص شدن این حریم را برای کنترل ارتفاع آن و احترام به اثر تاریخی دانست.

مجید قنبرپور، در مورد قانون نگهداری آثار تاریخی نیز تاکید کرده و گفت: «مالکان و دستگاه‌های اجرایی موظفند هزینه نگهداری را بدهند.»

مدیر کل املاک شهرداری تبریز نیز با اشاره به علت پیشرفت پل در داخل ملک خانه کلانتر، متولی حریم رودخانه داخل شهرها را شهرداری دانسته و بیان کرد: «شهرداری از اداره آب برای زدن پل مجوز دارد چون در حریم روخانه است.»

هادی بدری در گفت‌وگو با پانا، با اشاره به تاریخی بودن پل و ایجاد آن توسط شهرداری، آن را سبب افزایش ارزش افزوده و هویت دادن به ملک دانسته است.

وی در پی درخواست مسئولین آموزش و پرورش برای تملک ملک از طرف شهرداری گفت: «تملک ملک توسط شهرداری نیاز به بودجه دارد، ولی برای تواتر با اولویت آن محدوده تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست.»

گفتنی است تصمیم‌گیری نهایی در مورد این ملک طی جلسه ای توسط آموزش و پرورش و شهرداری تبریز اتخاذ خواهد شد.

بر این اساس خانه‌ها و آثار تاریخی در شهر تبریز هستند که به فراموشی سپرده شده‌اند و نیاز به تصمیمات اساسی دارند. تصمیماتی که نه در حرف، بلکه در عمل به وضوح قابل مشاهده باشند.

خانه کلانتر تبریز میراث فرهنگی
اخبار مرتبط
  • برگزاری دوره آموزشی و دانش‌افزایی مقدماتی مهارت‌های سافاری درجه C در آذربایجان شرقی

  • تصویب و تسهیل اعطای تسهیلات به ۱۱ پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری آذربایجان شرقی

  • صدور ۱۰۲ موافقت اصولی و ۱۸ مجوز ایجاد زیرساخت‌های گردشگری

  • ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران با همکاری ایران و آذربایجان

نظرات
1- لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
2- نظرات حاوی مطالب توهین‌آمیز یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران و مغایر با قوانین کشور منتشر نمی‌شود.
3- نظرات پس از تایید منتشر می‌شود.
نظر شما با موفقیت ثبت شد

  • پربیننده ها
  • آخرین
  • ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های اعزام زائران اربعین حسینی(ع) اعلام شد

  • رقابت دانش‌آموزان در کنکور سراسری رشته تجربی در قم-3

  • بازدید مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان از فرایند پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی

  • گسل زاگرس مسبب زلزله 6.1 ریشتری بندر خمیر؛ رخداد زلزله بزرگ‌تر پیش‌بینی نمی‌شود

  • ششمین روز بدون فوتی کرونا در کشور ثبت شد

  • روند صعودی ابتلا به کرونا؛ افزایش شهرهایی با وضعیت زرد کرونایی در کشور

  • صدور هشدار زرد در استان تهران؛ دما تا 10 درجه کاهش می‌یابد

  • زلزله ۶.۱ ریشتری هرمزگان را لرزاند/ فیلم

  • ازدواج آسان دهمین سوژه دوربین مخفی شبکه نسیم شد

  • دلایل استقبال کمتر دانش‌آموزان از رشته‌های فنی هنرستان‌ها

  • ایران در جمع معماران اقتصاد جهانی؛ چرا عضویت در بریکس مهم است؟

  • ‌فراخوان جدید جذب هیات علمی آغاز شد

  • مدیران سازمان دانش‌آموزی سراسر کشور در مشهد مقدس گردهم می‌آیند

  • نشست خبری پنجمین مسابقه دانش‌آموزی نور

  • پیش ثبت‌نام اربعین آغاز شد

  • ٢٠٩ طرح صنعتی و معدنی با حضور رئیس‌جمهوری رونمایی می‌شود

  • نجات 276 نفر در حوادث 72 ساعت گذشته در کشور

  • رفع تبعیض‌های آموزشی با قرارگاه عدالت تربیتی

  • جزئیات ترور امام جماعت مسجدی در اصفهان

  • کاهش 5 درجه‌ای دمای هوا در اغلب مناطق کشور

  • ابلاغ واردات خودرو به زودی

  • بزرگداشت روزنامه‌نگار و عکاس دفاع مقدس مریم کاظم زاده

  • صفحه اول روزنامه‌های یکشنبه 12 تیر1401

  • مشغله‌های روزمره شما را از نوشیدن آب غافل نکند

  • روش نگهداری از گیاه شفلرا

  • تمرکز دولت چین بر اوقات فراغت دانش‌آموزان

  • علت تغییر و نوسان هسته زمین چیست؟

  • کره چه کاربردهای غیر آشپزی دارد؟

  • هنگام حمله سگ‌ها چه کنیم؟

  • کارهایی که هنگام جوش آوردن خودرو «نباید» انجام داد

  • ثبت ۵۵۲۴ تماس مزاحم با اورژانس تهران

  • فرنگی‌کاران نونهال قهرمان آسیا شدند

  • عرضه ارز افزایش یافت

  • ضرب‌الاجل مدیرعامل بانک ملت برای پرداخت حداکثر ۱۵ روزه تسهیلات ازدواج

  • اعلام کف و سقف شهریه مدارس غیردولتی

  • امیرعبداللهیان: با تمام قدرت در‌ کنار سوریه علیه تروریسم می‌ایستیم

  • مصرف برق در تهران رکورد زد

  • وام صندوق توسعه ملی به شرکت‌های پیشران اقتصاد تعلق می‌گیرد

  • حریفان ایران در مسابقات هندبال قهرمانی جهان مشخص شدند

  • سه تصمیم جدید در مورد سهام عدالت

  • بازدید سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از هواپیمایی آسمان

  • قهرمانی ایران در مسابقات اسکواش غرب آسیا

  • دوشنبه؛ جلسه هیات مدیره باشگاه استقلال برای بررسی بازار نقل و انتقالات

  • بهتاش فریبا: استقلال این فصل نیز قهرمان می‌شود

 
کلیه حقوق متعلق به خبرگزاری پانا است.
ارتباط با ما درباره ما
طراحی و اجرا : سماسیستم