هر آنچه لازم است درباره قالب سیلیکونی بدانید

تهران (پانا) - قالب‌های سیلیکونی بسیار انعطاف‌پذیر هستند و یکی از بهترین قالب‌ها برای درست کردن شکلات، ژله و کیک بدون چسبندگی هستند.

کد مطلب: ۱۲۸۲۷۶۴
لینک کوتاه کپی شد
هر آنچه لازم است درباره قالب سیلیکونی بدانید

به گزارش نمناک، قالب های سیلیکونی معمولاً در هر مغازه ای یافت می شوند و طرفداران زیادی دارند. آن ها معمولاً چسبندگی ندارند و همچنین انعطاف پذیر هستند، رنگ های روشنی دارند و قیمت شان هم معمولا گران نیست.

البته بهتر است که از قبل اطلاعاتی را در مورد کار کردن با قالب های سیلیکونی داشته باشید تا بتوانید به روش بهتری آن ها را به کار بگیرید.

قالب سیلیکونی چیست؟

قالب های سلیکونی قالب هایی هستند که از جنس پلیمر ساخته شده و نچسب هستند و با انعطاف بالا و ویژگی های خاصی که نسبت به قالب های دیگر کار را ساده تر می کند. مهم ترین این ویژگی ها توانایی بالای این قالب ها در تحمل دماست که به ۴۵ درجه سانتی گراد هم می رسد.

مقاومت بالای این قالب ها در برابر شرایط جوی مانند رطوبت و نور از دیگر مشخصه سیلیکونی های خوش رنگ و لعاب است که این روزها به یکی از ابزار مهم خانم های علاقه مند به دسر و ... شده است.

در مورد کاربردهای این قالب ها در ادامه بیشتر خواهیم گفت اما برای مقدمه باید بدانید که از این قالب ها برای تولید مجسمه های پلی استر، تولید شکلات و ژله و فوندانت، ساخت زیورالات رزینی، انواع ژله و دسر یخچالی و شمع سازی استفاده می شود.

کاربردهای دیگر قالب های سیلیکونی و نحوه استفاده از آنها

از قالب های سیلیکونی می توانید استفاده های دیگری مانند موارد عنوان شده را انجام دهید:

مناسب برای کیک های مطبوع و خوشمزه

قالب های سیلیکونی فراتر از پختن کیک عمل می کنند. انواع کوچک آن ها برای درست کردن کلوچه های کوچک، کیک های پنیری و میان وعده های خوشمزه بسیار مناسب هستند.

استفاده به عنوان سینی ناهار یا میان وعده

می توانید در قالب های سیلیکونی انواع آجیل، و شکلات ها را در رنگ های مختلف داخل آن ها بریزید و از زیبایی و کوچک بودن شان لذت ببرید. استفاده از این قالب ها برای کسانی که می خواهند این میان وعده ها را در چند ظرف متفاوت قرار ندهند، بسیار مناسب است. برای اینکه میان وعده ی خود را مرتب و به صورت جداگانه مصرف کنید، می توانید داخل قالب های آن از هر کدام تغذیه ها مقداری قرار بدهید.

آماده سازی مواد غذایی

به جای قرار دادن مواد اولیه در کاسه های جداگانه تمام مواد اولیه را قبل از شروع پخت و پز در قالب سیلیکونی بریزید تا آشپزی شما راحت تر شود و پس از آشپزی فقط یک ظرف برای شستن داشته باشید.

نگهداری مواد غذایی در فریزر

می توانید برخی از مواد غذایی باقیمانده تان را که ماندگاری کمی در یخچال دارند، در قالب های سیلیکونی ریخته و در داخل فریزر قرار بدهید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از آنها استفاده نمایید.

درست کردن مکعب اسفناج

سبزیجات و میوه ها را برای تهیه ی اسموتی در قالب قرار بدهید. مثلا برای تهیه مکعب اسفناج ، مقداری اسفناج را با کمی آب مخلوط کنید و مخلوط را در قالب سیلیکون بریزید و مکعب ها را فریز کنید ، سپس آنها را به کیسه فریزر منتقل کنید. چند مکعب اسفناج یخ زده را زمان تهیه اسموتی درون مخلوط کن بریزید.این روش را می توانید با انواع سبزیجات و میوه انجام بدهید.

قراردادن محصولات زیبایی در قالب

می توانید وسایل بهداشتی و زیبایی خود را در قالب های سیلیکونی قرار بدهید. می توانید مواد اولیه ماسک را در قالب ها بریزید.

درست کردن واکس معطر خانگی

موم های معطر را ذوب کرده و در قالب سیلیکونی بریزید و سپس بعد از سفت شدن از قالب خارج کرده و به عنوان خوشبو کننده هوا در خانه خود استفاده کنید.

قرار دادن وسایل کوچک

از حفره های قالب سیلیکونی برای مرتب نگه داشتن وسایل کوچک و یافتن آنها استفاده کنید. سیلیکون را داخل کشو قراردهید و وسایل کوچک را داخل حفره های آن بگذارید.

اصول درآوردن ژله از قالب سیلیکونی

مرحله اول درست کردن ژله

ابتدا ژله مورد نظرتان را تهیه و درست کنید. اگر می خواهید ژله را در قالب سیلیکونی درست کنید برای اینکه ژله سفت شود و شکل قالب مورد نظر را بهتر به خود بگیرد و موقع درآوردن ژله از قالب، شکل خود را از دست ندهد، یک بسته پودر ژله را با ۱ لیوان آب جوش مخلوط کنید و به روش بن ماری اجازه دهید حدود ۱ دقیقه روی حرارت غیر مستقیم بماند و مرتب آن را هم بزنید تا پودر ژله کاملا در آب جوش حل شود. حالا حرارت را خاموش کرده و ۱/۲ لیوان آب سرد به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله دوم آماده کردن قالب سیلیکونی

قبل از ریختن مایه ژله در قالب سلیکونی، همه قسمت های داخلی قالب را با استفاده از یک برس روغن بمالید و چرب کنید سپس دیواره داخلی قالب را شکر بپاشید و قالب را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید پس از گذشت این زمان قالب را از فریزر خارج کنید و مایع ژله را در آن بریزید.

مرحله سوم جدا کردن ژله از قالب سیلیکونی

پس از اینکه ژله کاملا بسته و سفت شد، آن را از یخچال خارج کنید و قالب را حدود ۱۵ الی ۲۰ ثانیه روی بخار آب بگیرید. سپس قالب را به مدت ۱۵ الی ۲۰ ثانیه در ظرف آب گرم بزرگتر از ظرف ژله که سطح آب دو الی سه سانتیمتر پایین تر از لبه بالایی قالب باشد، نگه دارید.

باید دقت کنید بیش از حد قرار دادن ظرف ژله در آب گرم سبب خراب شدن ژله می شود. با فشار دست یا با استفاده از نوک چاقو یا خلال دندان لبه های ژله را از قالب جدا کنید. سپس برای جدا کردن کامل ژله از قالب با کف دست به دور تا دور قالب ضربه بزنید.

بشقابی که برای سرو ژله در نظر دارید را کمی نم دار کنید و روی درب قالب قرار دهید، سپس ژله را در ظرف سرو برگردانید و قالب را به آرامی جدا کنید.

نکته مهم:

یک ساعت قبل از سرو، ژله را از قالب جدا کنید و دوباره آن را در یخچال قرار دهید تا اگر سطح روی ژله شل شده شکل اولیه خود را به دست آورد.

موارد اضافه و نکات مهم در مورد قالب های سیلیکونی

هرچه کوچک تر بهتر

قالب های سیلیکونی هرچقدر کوچکتر باشند، روش کار راحت تری دارند. معمولاً قالب های کوچک هم قلق راحت تری دارند و در نتیجه تسلط شما روی آن ها بیشتر است. قیمت آن ها نیز ارزان تر است و مدت زمان بیشتری دوام می آورند.

اشغال کردن فضای کمی در آشپزخانه

می توانید برای مواد غذایی در مقدار کم از این قالب ها استفاده کنید و تنوع ایجاد کنید. پس کافی است همیشه چند مورد از آن ها را داخل آشپزخانه داشته باشید. بسیاری از این قالب های سیلیکونی را می توانید بدون هیچ خطری داخل فریزر، یخچال، مایکروویو، ماشین ظرفشویی و اجاق گاز هم قرار دهید؛ بدون این که آسیبی به آن ها وارد شود.

از آنها کلکسیون های متنوع داشته باشید

اگر می خواهید از انواع مختلف استفاده کنید، سعی کنید کالکشن های متنوعی را از آن ها ایجاد کنید تا دست شما باز باشد و بتوانید برای کاپ کیک های متفاوت از انواع مختلفی از آن ها استفاده کنید. همچنین می توانید برای آماده کردن میان وعده ها نیز این قالب ها را به کار بگیرید.

چرب کردن قالب های بزرگتر

قالب های سیلیکونی استفاده بسیار راحتی دارند. معمولاً نیاز به چرب کردن ندارند اما انواع بزرگتر آن ها حتما باید چرب شوند که معمولاً افراد با روغن و یا کره این کار را انجام می دهند. معمولا انواع بزرگ تر این قالب ها در معرض شکستگی بیشتری هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم آن ها را چرب کنید.

چرب کردن برای تمیز کردن بهتر

قالب های بزرگ سیلیکونی معمولاً نیاز به چرب کردن دارند تا راحت تر آن ها را تمیز کنید. اگر به طور کامل چربشان کنید، راحت تر می توانید آن ها را بشویید. همچنین می توانید از اسپری های جلوگیری از چسبندگی استفاده کنید و به کل قالب بزنید تا آن ها را راحت تر شستشو دهید.

صبر کنید تا خنک شود

زمانی که می خواهید کاپ کیک ها را از داخل این قالب ها بیرون بیاورید، باید صبر کنید تا خنک شوند، زیرا وقتی که خنک شوند، کیک ها راحت از آن جدا خواهند شد.

شستن با آب و صابون ظرفشویی

برای شستن قالب های سیلیکونی، کافی است که آن ها را به سرعت خالی کنید و داخل آب گرم و صابون بیندازید و اجازه دهید که کمی آب و صابون را به خودشان جذب کنند. سپس کف را اسکاچ بکشید و آن را آب کشیده و اجازه دهید خشک شود. بعد از این که خشک شدند، با یک دستمال مرطوب دوباره داخل آن ها را تمیز کنید تا هر گونه ذرات باقیمانده از آن بیرون بیاید.

مراقب دما باشید

مراقب باشید دمایی که به این قالب ها اعمال می شود، بیش از حد بالا نباشد. معمولاً آن ها می توانند تا دمای ۴۰ درجه را دوام بیاورند. البته می توانید به صورت آزمایشی دما های مختلف را از لحاظ گرما و سرما روی چند مورد از این قالب ها امتحان کنید.

قبل از خرید قالب های سیلیکونی را کمی فشار دهید تا از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید. همه قالب های سیلیکونی مشابه نیستند زیرا از برندهای مختلفی تولید می شوند. سعی کنید مقداری از کناره های قالب را فشار دهید تا از سفت و محکم بودن آن مطمئن شوید.

آن ها را به دقت تمیز کنید

زمانی که از قالب های فلزی استفاده می کنید، همیشه بین قالب و کیک یک کاغذ وجود دارد و همین باعث می شود که خود کیک ها به قالب نچسبد اما در مورد قالب سیلیکونی این گونه نیست بنابراین باید به دنبال راهی برای از بین بردن بقایای چسبیده از کیک به این قالب ها باشید. پس با دقت آن ها را تمیز کنید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار