ماده خوشمزهای که از ابتلا به حملات قلبی پیشگیری میکند
تهران (پانا) - یک تحقیق جدید نشان میدهد که قند طبیعی موجود در عسل میتواند از ابتلا به حملات قلبی پیشگیری کند.
به گزارش صدآنلاین، این مطالعه نشان داد قند طبیعی موجود در عسل که به 'ترهالوز' معروف است پروتیینی را فعال می کند که باعث می شود سلولهای ایمنی، پلاکهای چرب را از شریانها پاک کنند.مطالعه در موشها نشان داد که ترهالوز اندازه این پلاک را تا حدود ۳۰ درصد کاهش میدهد.
پلاکها در وضعیتی معروف به «آترواسکلروز» یا تصلب شرایین در شریانها تشکیل میشوند؛ این وضعیت که باعث سختشدن شریانها و کاهش خاصیت ارتجاعی آنها میشود مردم را در معرض خطر شدید ابتلا به فشار خون، بیماری قلبی و حتی حملات قلبی قرار می دهد.
محققان دانشگاه واشنگتن در این مطالعه موش هایی که با خطر ابتلا به تصلب شرایین روبرو بودند، را به سه گروه تقسیم کردند و به یک گروه ترهالوز و به گروه دیگر یک نوع قند دیگر تزریق کردند و به گروه سوم از موش ها نیز ترهالوز خوراکی دادند.
نتایج این مطالعه که در مجله Nature Communications منتشر شده نشان داد موش هایی که ترهالوز دریافت کرده بودند پلاک هایی با ضخامت ۰.۲۵ میلی متر داشتند درحالیکه ضخامت پلاک در موش هایی که این قند را دریافت نکرده بودند ۰.۳۵ بود؛ تقریبا حدود ۳۰ درصد کاهش یافته بود. به این ترتیب همچنین بر اساس نتایج این مطالعه اندازه پلاک در موش هایی که ترهالوز را به صورت خوراکی دریافت کرده بودند و یا موش هایی که نوع دیگری قند به آنها تزریق شده بود، کاهش نیافت .
تصور میشود که ترهالوز پروتیینی به نام TFEB را فعال میکند که باعث میشود سلولهای ایمنی معروف به ماکروفاژها ، پلاکها را پاک کنند. ترهالوز همچنین در قارچ، خرچنگ دریایی و میگو نیز وجود دارد
ارسال دیدگاه