حقایقی درباره نمک دریا و مضرات آن
تهران (پانا) - درباره نمک دریا موارد مختلفی عنوان میشود و گاهی میگویند پرخاصیتترین نمک است، اما ناخالص آن موادی دارد که گاه بسیار مضر است.
به گزارش ایرنا، عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: نمک دریا از میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد برخوردار نیست و هموطنان هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنند.
سیده زهرا شریعت پناهی افزود: نمک دریا حاصل تبخیر آب دریا است و در سواحل انباشته می شود.
وی یادآور شد: این نمک انباشته شده در سواحل دریا در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار می گیرد و مقادیر قابل توجهی از ید آن تبخیر می شود.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: نمک دریا دارای میزان کافی ید برای تامین نیاز روزانه افراد نیست.
شریعت پناهی به وجود انواع ناخالصی در نمک دریا اشاره کرد و گفت: نمک دریا دارای انواع ناخالصی های نامحلول نظیر شن، خاک، گل و لای و همچنین ناخالصیهای محلول نظیر گچ، سرب، جیوه ، آرسنیک و کادمیوم است که باعث ایجاد سرطان و عوارضی نظیر کم خونی، آسیب پوستی، آسیب به استخوان ها، کبد، کلیه و طحال می شود.
وی افزود: بیشترین ناخالصی موجود در نمک تصفیه نشده گچ یا سولفات کلسیم است که به دلیل سفید بودن رنگ آن قابل تشخیص از اصل نمک نیست، اما نمکی که حاوی مقدار زیادی از این ماده باشد تلخ است و با نمک تصفیه شده تفاوت دارد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی و انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور هشدار داد: ناخالصیهای موجود در نمک غیرتصفیه باعث پنهان شدن شوری نمک می شوند به همین دلیل فرد برای رسیدن به طعم دلخواه خود از مقدار نمک بیشتری استفاده می کند که در نتیجه احتمال خطر بالا رفتن فشارخون در فرد افزایش می یابد.
اصول مهم در تهیه و نگهداری نمک
شریعت پناهی به نحوه صحیح نگهداری نمک یددار تصفیه شده اشاره کرد و گفت: نمک یددار باید در ظروف دربسته از جنس چوبی، سفالی، پلاستیکی یا شیشه رنگی نگهداری شود و این ظروف دور از نور، حرارت، رطوبت و هوا باشد.
وی توصیه کرد: افراد نمک مورد نیاز خود را به اندازه خریداری کنند تا حداکثر ۶ ماه پس از خرید مصرف شود و به منظور حفظ ید حتما هنگام طبخ غذا، نمک در مرحله انتهایی پخت به غذا اضافه شود.
توصیه های مهم هنگام خرید نمک
این متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مردم توصیه کرد هنگام خرید نمک طعام، حتما محصول یددار تصفیه شده را خریداری کنند.
شریعت پناهی توجه به درج عبارت یددار تصفیه شده بر روی بسته بندی، توجه به تاریخ تولید و انقضا، توجه به پروانه ساخت و علامت استاندارد و میزان خلوص نمک بر روی بسته بندی(حداقل خلوص ۹۹,۲ درصد) را هنگام خرید توصیه کرد.
وی به نشر برخی مطالب غیرعلمی توسط افراد سودجو درخصوص نمک یددار، نمک دریا و سنگ نمک در برخی سایت ها اشاره و تاکید کرد: مصرف نمک تصفیه شده یددار در حد توصیه شده برای تمام افراد جامعه ضروری است و با هیچ گونه عارضه جانبی همراه نیست.
ارسال دیدگاه