تغییر پاسخنامههای آزمون سراسری در سال 1401
تهران (پانا) - سرپرست معاونت امور آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور از تغییراتی در پاسخنامه و دفترچه آزمون سراسری ۱۴۰۱ خبر داد.
بر اساس اعلام سازمان سنجش، حسن مروتی در آیین هماهنگی برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در استان مرکزی اظهار کرد: آزمون سال جاری با یک دفترچه و پاسخنامه برای دروس عمومی و دو دفترچه و پاسخنامه تخصصی در گروههای علوم انسانی و ریاضی برگزار خواهد شد. همچنین رشته تجربی علاوه بر دو دفترچه دروس تخصصی یک دفترچه آزمون بهیاری را نیز بصورت جداگانه خواهد داشت.
مروتی با ذکر این نکته که کنکور جریان زندگی آحاد مردم را تحت تاثیر قرار میدهد، تصریح کرد: کنکور اقدامی ملی است و تمامی فعالیتهایی که در این حوزه انجام میشوند نیز ملی هستند، لذا لازم است محیط و شرایط مناسب را برای برقراری عدالت آموزشی و اجتماعی در این حوزه برقرار کنیم.
وی با توضیح درخصوص روند طرح سوالات تا پایان برگزاری آزمونها، اضافه کرد: باتوجه به تغییراتی ناشی از پیشرفت تکنولوژی وکرونا که جامعه با آن مواجه است، هیچ چارهای جز ایجاد تحول در کنکور نیست.
مروتی اشاره کرد: استفاده افراد معدودی از داوطلبین از ابزارهای پیشرفته جاسوسی از معضلات برگزاری کنکور در چند سال اخیر بوده است، لذا لازم است مراقبین و رابطین در این حوزه آموزش های بیشتری ببینند.
وی ضمن اشاره به الزام عدم استفاده از کاغذ در آزمونهای این سازمان تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این است که کنکور سال ۱۴۰۳ را بهصورت هوشمند و با استفاده از رایانه برگزار کنیم، در اینصورت علاوه بر صرفه جویی در زمان و هزینه های متعدد و همچنین مقابله با هرگونه تقلب و حواشی این آزمون، داوطلب میتواند بلافاصله پس از پاسخدهی از نتیجه آن نیز اطلاع اولیه را پیدا کند.
سرپرست معاونت امور آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر اینکه هوشمندسازی آزمون سراسری گام بلندی است که نیازمند همت بلند است، ادامه داد: اعتبارات مالی و زیر ساخت های سخت افزاری از مشکلات پیش رو است که در این حوزه با آن مواجهیم، اما خوشبختانه از حیث مسائل نرم افزاری تعداد زیادی از شرکت های دانش بنیان در پیشروی این هدف با ما همکاری خواهند کرد.
وی درخصوص تاثیر سوابق تحصیلی این آزمون اذعان کرد: درحال حاضر تاثیر سوابق تحصیلی ۴۰ درصد مثبت است و در سال آینده تاثیر آن افزایش خواهد یافت.
عزیزی، رئیس مرکز اجرای آزمونهای سازمان سنجش نیز در این جلسه اظهار کرد: کنکور فرآیندی است که اگر به درستی و با دقت انجام نشود در بلندمدت نتیجه منفی آن آشکار خواهد شد و کشور به اهداف بلندمدت خود نخواهد رسید. بنابراین درصورتی که کنکور به درستی برگزار نشود، کشور با مشکلات قابل توجهی مواجه میشود.
وی عنوان کرد: در بهمن ماه و اسفند ماه سال گذشته دو مرحله ثبت نام آزمون سراسری داشتیم و تعداد ثبت نام کنندگان در آزمون سراسری بصورت تقریبی و بدون غربالگری، یک میلیون و۴۸۷ هزارنفر بوده است. از این تعداد ۹۱۲ هزار و۸۶۹ نفر زن و ۵۷۳ هزار و ۸۳۶ نفر مرد هستند.
عزیزی ادامه داد: نسبت ۶۱ درصدی تعداد بانوان شرکت کننده در کنکور نشاندهنده انگیزه بیشتر آنان برای کسب علم و دانش در کشور توسط بانوان است.
عزیزی توضیح داد: ثبت نام در گروه علمی رشته انسانی بر خلاف رشته ریاضی با افزایش داوطلبان مواجه بوده است. در گروه علوم انسانی آزمون سراسری سال جاری ۴۱۲ هزار و ۵۸۸ نفر شرکت کردهاند در حالیکه در رشته ریاضی این رقم به ۱۴۲ هزار و ۷۲۱ نفر میرسد که تنها ۳۶ درصد از داوطلبین علوم ریاضی را بانوان تشکیل میدهند.
وی تشریح کرد: آزمون سراسری از ۸ تا ۱۱ تیرماه برگزار خواهد شد. از یک میلیون و ۴۸۷ هزار نفر که در آزمون سراسری ثبت نام کردهاند، ۲۴ هزار و ۴۵۶ نفر متعلق به استان مرکزی هستند. از این تعداد ۲هزار و ۶۴۳ نفر در گروه ریاضی، ۶ هزار و ۴۰۷ نفر گروه علوم انسانی، ۹ هزار و ۶۰۶ نفر علوم تجربی، ۲ هزار و۵۴۳ نفر رشته هنر و ۳ هزار و ۲۵۷ نفر در رشته زبان خارجی ثبت نام کردهاند.
عزیزی افزود: بطور کلی از ۲۴ هزار و ۴۵۶ نفر ثبت نام کننده در استان مرکزی، ۱۵ هزار و ۵۴۷ نفر خانم و ۸ هزار و ۹۰۷ نفر آقا هستند.
معاون آموزشی دانشگاه اراک نیز در این آیین گفت: سابقه کنکور در کشور به سال ۱۳۴۸ بازمیگردد و با لحاظ دو الی سه سال انقلاب فرهنگی و تعطیلی کنکور، این آزمونها تاکنون ۵۲ بار برگزار شده است و تغییرات زیادی را تجربه کرده است. کنکور واژهای با ریشه فرانسوی است که تمامی خانوادهها در مقاطع مختلف زندگی با آن روبرو بوده و نظرات مثبت و منفی متفاوتی را درخصوص آن دارند.
مهران شاه منصوری یادآور شد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز این آزمون برای ورود دانشجویان به دانشگاهها برگزار میشود و مانند کشورما به دلیل قرارگیری در پیک جمعیتی شانس قبولی در برخی رشتهها بالای ۱۰۰ درصد و برخی رشته ها شانس قبولی پایین بوده و رقابت بالاست.
در بسیاری از رشتهها نسبت متقاضی به ظرفیت، یک به ۱۲ است و رشته پزشکی نیز جزو رشتههای پر متقاضی یه شمار میرود.
ارسال دیدگاه