نشانههای خراب شدن ادویه
تهران (پانا) - توجه به سلامت و قابل استفاده بودن ادویهجات که پایه همیشگی تمام غذاها هستند، اهمیت ویژهای دارد پس باید حواسمان به برخی تغییرات باشد.
به گزارش نمناک، از آنجا که ادویه جات جز یکی از مواردی هستند که به نظر می رسد نسبت به دیگر مواد غذایی آشپزخانه مدت زمان مصرف طولانی دارند، ممکن است از مدت زمان تاریخ انقضای آن ها مدت ها گذشته باشد، اما همچنان در کابینت آشپزخانه شما موجود باشند.
در واقع شما باید علاوه بر توجه به تاریخ انقضای مندرج بر روی ادویه ها، به حفظ کیفیت تازگی آن ها نیز دقت کنید، چراکه بنابر دلایلی که ممکن است فرآیند انقضای محصول را تسریع کنند، حتی ممکن است لازم باشد کمی زودتر از پایان زمان انقضا، دیگر آن ادویه را مصرف نکنید. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک سعی داریم شما را با برخی علایم آشنا کنیم که نشان می دهد تاریخ انقضای ادویه رسیده و باید دیگر آن را دور ریخت.
علامت ادویه ای که قابل مصرف نیست
اگر احساس می کنید شکل ظاهری ادویه دیگر به مانند روز اولی که خریداری شده نیست؛ بهتر است دیگر آن را مصرف نکنید. نظر یکی از سرآشپزهای حرفه ای آن است زمانی که ادویه به حالت نمناک و یا گلوله ای درآمده، دیگر نباید مصرف شود. چرا که این حالت نشان می دهد رطوبت به داخل ادویه نفوذ کرده و موجب ایجاد شرایط قارچ و کپک در آن شده است.
همچنین یک کارشناس صنایع غذایی می گوید بهتر است در مصرف ادویه جات احتیاط شده و آن ها را به صورت تازه مصرف کرد. وی نیزبه شدت تاکید می کند که هر گونه حالت نمناکی یا گلوله شدن ادویه جات به منزله قارچی شدن و کپک این مواد است و در عین حال نگهداری طولانی مدت ادویه و استفاده این ادویه های کهنه و مانده درغذاها موجب مسمومیت غذایی می شود.
ادویه جات را تازه مصرف کنید
همچنین یک کارشناس دیگرمربوط به مواد غذایی آشپزی بر این باور است که بهترین کار، استفاده از ادویه جات به طور تازه و طبیعی است و ادویه جات تازه، رنگی شفاف و روشن دارند و درواقع زمانی که رنگ ادویه به حالت کدر در می آید، نشانه کهنگی و فاسد شدن آن است.
وی همچنین اظهار داشت کیفیت بو و طعم ادویه نیز به واسطه این کهنگی از بین خواهد رفت. بنابراین سعی کنید مدت زمان نگهداری ادویه ها در کابینت آشپزخانه خود را کنترل کنید. در واقع این باور اشتباهی است که تصور کنید طول مدت زمان مصرف این ماده غذایی، زیاد است.
به گفته یک کارشناس و در عین حال مبتکر مواد غذایی، اگر چه مدت زمان مصرف برخی ادویه های اورگانیک تا بیش از سه سال در نظر گرفته شده، اما گاهی تا مدت شش ماه بیشتر کارایی لازم را ندارند.
تاریخ انقضای ادویه ها
همچنین اگر چه برای بعضی ادویه ها تاریخ انقضا چهار سال و برای برخی دیگر که حاوی برگ های خشک هستند، مدت زمان سه سال در نظر گرفته شده اما در کل بهتر است در همان سال اول میزان کیفیت آن ها هنگام مصرف بررسی شود. در عین حال بهتر است ادویه جات در مقادیر کم و به اندازه نیاز خریداری شوند تا با کیفیت بهتری مورد استفاده قرار گیرند و به نوعی این کار مانع از فساد این گونه مواد غذایی شود.
این کارشناس مواد غذایی همچنین به شیوه های نگهداری ادویه در محیط منزل به شدت توصیه می کند و اظهار می دارد که نگهداری در شرایط معرض هوا، نورو رطوبت به شدت موجب فساد ادویه جات می شود. لذا این مواد بایستی درشرایط محیطی خنک و تاریک نگهداری شوند."
ارسال دیدگاه