دادستان تهران خواستار شد؛
تاکید بر طبقهبندی مجرمان؛ زیرساختهای دادرسی و ملاقات الکترونیکی در زندانها فراهم شود
تهران (پانا) - دادستان تهران خواستار طبقهبندی مجرمان شد و گفت طبقهبندی مجرمان براساس نوع جرم، حتماً باید مورد توجه قرار گیرد تا به این ترتیب، فرآیند بهرهمندی مددجویان از ارفاقات قانونی با توجه به نوع جرم و سوابق کیفری، ساماندهی شود.
علی صالحی در دیدار با مدیرکل و روسای زندانهای استان تهران، ضمن تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: تأکیدات رئیس قوه قضاییه برای ساماندهی و کاهش جمعیت کیفری در ابتدای سال جدید، باعث شده است تا یک نهضت عمومی در بخشهای مختلف ایجاد شود و همه ارکان دستگاه قضایی با همتی مضاعف، کاهش تعداد زندانیان را در دستور کار خود قرار دهند.
وی در ادامه افزود: باید مددکاران زندان با تسلط به قوانین و مقررات، امکان انتقال سریع درخواستهای زندانیان به مسئولان و مراجع قضایی را فراهم سازند تا در نتیجه آن، مقدمات اتخاذ تدابیر و تصمیمات مقتضی به منظور کاهش جمعیت کیفری میسر شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خواستار طبقهبندی مجرمان شد و تصریح کرد: طبقهبندی مجرمان براساس نوع جرم، حتماً باید مورد توجه قرار گیرد تا به این ترتیب، فرآیند بهره مندی مددجویان از ارفاقات قانونی با توجه به نوع جرم و سوابق کیفری، ساماندهی شود.
دادستان تهران بر لزوم بهکارگیری همه ظرفیتها و امکانات به منظور اشتغال به کار زندانیان تأکید و خاطرنشان کرد: قضات و مسئولان زندان باید با برنامهریزی دقیق و کار کارشناسی، زمینه اشتغال ۸۰ درصدی مددجویان به غیر از زندانیان جرائم خاص را فراهم کنند.
صالحی با بیان اینکه حمایت مادی و معنوی و تکریم خانوادههای زندانیان یک ضرورت و از اولویتهای سازمانی است، یادآورشد: این موضوع همواره و به مناسبتهای مختلف مورد تأکید ریاست قوه قضاییه است و به همین جهت باید همواره به جد در دستور کار مسئولان و متولیان امر قرار گیرد.
وی تفکر انقلابی و کار جهادی را دو مؤلفه مهم به منظور دستیابی به موفقیت در موضوع رسیدگی به امور زندانیان و نظارت بر زندانها برشمرد و خاطرنشان کرد: پیامدهای زندانی شدن افراد بر خانوادههایشان باید همواره مورد توجه قرار گیرد و برنامه ریزیهای دقیقی برای باز اجتماعی شدن مددجویان صورت پذیرد.
دادستان تهران بر توسعه زیرساختها و تجهیز زندانهای استان جهت استفاده ۱۰۰ درصدی از سامانههای مخابراتی نیز تأکید کرد و گفت: با استفاده از فناوریهای نوین و سامانههای ارتباط آنلاین دیگر نیازی به اعزام زندانیان به مراجع قضایی نخواهد بود و این موضوع میتواند علاوه بر صرفهجویی در وقت و هزینهها، نقش مهمی در کاهش نیاز به تردد، ارتقای شاخص امنیت و پیشگیری از خطرات احتمالی حین اعزام زندانیان ایفا کند.
صالحی یادآور شد: با ایجاد امکان ملاقات الکترونیک در زندانها نیز ضرورت مراجعه حضوری خانواده زندانیان برای دیدار با آنها کاهش خواهد یافت و بر این اساس، گام مهمی در راستای تکریم ارباب رجوع، ارتقای شاخصهای اصلاحی و تربیتی زندان و کاهش مشکلات و هزینههای زندانیان و خانوادههایشان خصوصاً با توجه به شیوع ویروس کرونا برداشته خواهد شد.
ارسال دیدگاه