کُما، گیاه خاص و محبوب نیشابوری
نیشابور (پانا ) - کما گیاهی محبوب مردم نیشابور که در ایام عید نوروز در بیابانهای اطراف نیشابور و سبزوار میروید و دارای خواص دارویی فراوان است.
کما ظاهری تقریبا سبز رنگ به همراه ساقه و برگ دارد و گیاهی چرب است که در بین مردم نیشابور محبوبیت فراوانی دارد و با وجود بوی آن، اهالی نیشابور در ایام نوروز، به کمک آن انواع خورشت و پلو و آش میپزند که تاثیر خوابآوری هم دارد.
رسم پختن آش کُما در نیشابور، رسمی دیرینه و بسیار قدیمی است که نسل به نسل در بین مردم نیشابور رواج پیدا کرده است.
گیاه کُما، علاوه بر اینکه برای مردم نیشابور طعم خوبی دارد، خواص دارویی بسیار زیادی از جمله ضد تشنج، ضد عفونی کنندگی و رفع بیماریهای دستگاه گوارش را هم به دنبال دارد.
اگر به نیشابور یا شهرها و روستاهای اطراف آن سفر کردید، حتما بدون توجه به بوی کُما، طعم این گیاه کم شناخته شده را امتحان و از خواص خاص آن بهرهمند شوید.
دانشآموز خبرنگار: شیما محمدیان
ارسال دیدگاه