مصرف سبزی خام نیازمند روش صحیح سالم‌سازی است

شیراز (پانا) - به گفته کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، سبزی یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی محسوب می‌شود که ممکن است در مزرعه، با مدفوع حیوانات یا جریان فاضلاب‌ها و دیگر آلاینده‌ها آغشته شود، بنابراین به سادگی می‌تواند باعث بیماری در انسان شود.

کد مطلب: ۱۲۶۷۸۹۳
لینک کوتاه کپی شد
مصرف سبزی خام نیازمند روش صحیح سالم‌سازی است

سعید آهنگران در این باره می‌گوید: برای جلوگیری از مبتلا شدن به انگل‌ها و یا بیماری‌های روده‌ای باید سبزی‌هایی را که می‌خواهیم به صورت خام مصرف کنیم، به روش اصولی سالم‌سازی کرده و بعد مصرف کنیم.

وی پاکسازی را اولین مرحله سالم‌سازی سبزی می‌داند و ادامه داد: ابتدا سبزی‌ها را به خوبی پاک کرده، سپس با آب تمیز شست‌و‌شو می‌دهیم تا مواد زائد و گل و لای آن برطرف شود و بعد نوبت به مرحله انگل‌زدایی است.

این کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در خصوص مرحله انگل‌زدایی گفت: بعد از پاکسازی سبزی، یک ظرف پنج لیتری را پر از آب کنیم و به ازای هر لیتر آب، ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی داخل آن بریزید و هم بزنید. سپس سبزی را داخل کفاب قرار دهیم و بعد از ۵ دقیقه سبزی را از داخل کفاب خارج کرده و با آب سالم کامل شست و شو دهیم تا تخم انگل‌ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آن جدا شود.

آهنگران مرحله گندزدایی را به عنوان سومین مرحله از سالم‌سازی سبزی حائز اهمیت برشمرد و گفت: برای ضدعفونی کردن و از بین بردن میکروب‌ها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکُلرین ۷۰ درصد را در ظرف ۵ لیتری پر از آب ریخته، کامل حل کنیم تا محلول گندزدایی کننده به دست آید، سپس سبزی انگل‌زدایی شده را برای ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید تا میکروب‌های آن از بین بروند.

اگر پودر پرکلرین در دسترس نباشد می‌توانیم از هر ماده گندزدایی‌کننده مجاز دیگری که در داروخانه‌ها و مغازه‌ها وجود دارد طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده کنیم.

آخرین مرحله از سالم‌سازی، شست‌وشو است، که باید سبزی ضدعفونی شده را مجدد با آب سالم بشوییم تا باقیمانده کُلر از آن جدا شود و سپس مصرف کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار