امتناع تولیدکنندگان اوپک پلاس از واکنش به بحران اوکراین
تهران (پانا) - تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس روز چهارشنبه موافقت کردند به افزایش تدریجی تولید پایبند بمانند و بحران اوکراین و درخواستهای مصرف کنندگان برای تولید بیشتر نفت را در مذاکراتشان نادیده گرفتند.
قیمتهای نفت هفته جاری که غرب مسکو را به دلیل حمله نظامی به اوکراین هدف تحریم قرار داد و فروش نفت این کشور مختل شد، به بیش از ۱۱۰ دلار در هر بشکه صعود کرد و به بالاترین حد از سال ۲۰۱۴ رسید.
اقدامات غربی بسیاری از خریداران را از خرید نفت روسیه بازداشته و حتی باعث مشکلاتی برای صادرات نفت قزاقستان شده که در همسایگی روسیه قرار دارد و یکی از اعضای اوپک پلاس است.
اوپک، روسیه و متحدانش در راستای تسهیل محدودیت عرضه ای که در اوج بحران پاندمی در سال ۲۰۲۰ به اجرا گذاشتند، از اوت سال ۲۰۲۱ هر ماه تولیدشان را ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش داده اند. این گروه در برابر درخواستهای آمریکا و مصرف کنندگان بزرگ دیگر برای عرضه بیشتر مقاومت کرده اند.
اوپک پلاس در بیانیه ای که روز چهارشنبه پس از دیدار وزیران این گروه منتشر کرد، تصمیم برای ادامه افزایش تدریجی تولید را اعلام کرد بدون این که از بحران اوکراین حرفی به میان بیاورد و تنها از آن به عنوان تحولات ژئوپلیتیکی یاد کرد که بازار را ملتهب کرده است.
در بیانیه اوپک آمده است: عوامل بنیادین فعلی بازار نفت و توافق در خصوص دورنمای آن، به یک بازار متوازن اشاره دارد و نوسانات فعلی ناشی از عوامل بنیادین بازار نیست بلکه تحت تاثیر تحولات ژئوپلیتیکی بوده است.
پس از مذاکرات روز چهارشنبه که کمتر از ۱۵ دقیقه زمان برد و کوتاهترین دیدار وزیران این گروه بود، یک منبع آگاه گفت: حتی کلمه ای درباره مسئله اوکراین بیان نشد.
منابع دیگر تایید کردند که این گروه که متحدان نزدیک آمریکا از جمله عربستان سعودی در آن حضور دارند، به بحران اوکراین توجهی نکرد.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه که نماینده روسیه در مذاکرات اوپک پلاس است، ابراز امیدواری کرد که نوسان بازار نفت کاهش پیدا کند و گفت: انتظار می رود تولید روسیه در ماه مه به سطح پیش از پاندمی برگردد.
روسیه تحت فشار فزاینده تحریمهای غربی قرار گرفته که باعث سقوط ارزش روبل شده و این کشور را وادار کرده است نرخهای بهره را افزایش دهد. مسکو اقداماتش در اوکراین را عملیات ویژه خوانده و می گوید برنامه ای برای اشغال این کشور ندارد.
آمریکا که روز چهارشنبه اعلام کرد همچنان آماده وضع تحریمهای مستقیم علیه صنعت انرژی روسیه است، مکررا از اوپک پلاس خواسته است نفت بیشتری تولید کند اما تنها چند کشور این گروه شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی ظرفیت مازاد تولید دارند.
هیات دولت عربستان سعودی سه شنبه هفته جاری با وجود تشدید تحریمها علیه روسیه و اعتراض جهانی به حمله نظامی مسکو به اوکراین، پایبندی خود به توافق اوپک پلاس با روسیه در بازارهای نفت را مورد تایید مجدد قرار داد.
بر اساس گزارش رویترز، امارات متحده عربی که متحد نزدیک آمریکا در خاورمیانه است، در رای گیری ۲۵ فوریه برای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص اقدامات مسکو، رای ممتنع داد.
ارسال دیدگاه