سفیر اسبق ایران در افغانستان و ایتالیا در گفتوگو با پانا مطرح کرد:
سفر به قطر؛ اولین گام اجرای دیپلماسی در میدان
قطر میتواند از ظرفیتها و کمکهای ایران برای جامجهانی فوتبال استفاده کند/ ایران و قطر میتوانند در ایجاد امنیت و بهبود فضای مناسبات در حوزه خلیج فارس نقش خوبی ایفا کنند/ قطر میتواند جای خالی امارات و عربستان را پر کند
تهران (پانا) - سفیر اسبق ایران در افغانستان سفر رئیسجمهوری به قطر را مهم و تعیینکننده دانست و گفت قطر یکی از کشورهای مورد قبول و مورد اعتماد ایران است که قطعاً ایران و قطر میتوانند در ایجاد امنیت و بهبود فضای مناسبات در حوزه خلیج فارس نقش خوبی را ایفا کنند.
ابوالفضل ظهرهوند، سفیر اسبق ایران در افغانستان و هم ایتالیا در گفتوگو با پانا در خصوص سفر رئیسجمهوری به قطر، اظهار کرد: «به نظر من سفر آقای رئیسی به قطر سفر مهم و مؤثری است. کشوری که از کشورهای مهم همسایه است؛ ما در حوزه گاز با یکدیگر منابع و ذخایر مشترک داریم و در اوپک همکاریهای ما با قطر تنگاتنگ و نزدیک است.»
وی افزود: «از طرفی قطر نقش فعالی را در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس دنبال میکند و موضع معقول و متعادلی نسبت به ایران دارد و همواره نگاه مثبتی داشته و دارد. قطر سعی کرده است که موثر باشد و خلاء ناشی از رویکردهای غیر دوستانه برخی از کشورها مانند امارات و عربستان را در روابط با ایران پر کند.»
ظهرهوند بیان کرد: «مناسبات قطر با غرب نیز مناسبات خوبی است تقریباً قطر سعی کرده نقشی شبیه عمان در تامین امنیت و نزدیک کردن دیدگاههای کشورهای منطقه به یکدیگر را ایفا کند.»
وی گفت: «قطریها میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال نیز هستند بر همین اساس قطعاً در این دوره به دنبال این هستند که به بهترین وجه این اتفاق مهم بینالمللی را به خوبی برگزار کنند و قطعاً میتوانند از ظرفیتها و کمکهای ایران در این زمینه استفاده کنند.»
سفیر اسبق ایران در کابل ضمن اشاره به مذاکرات وین نیز گفت: «از یک سو قطریها تلاش دارند که مذاکرات برجام را تسهیل کنند؛ فرجام مذاکرات برجام مثبت و منتج به نتیجه شود و به توافق ختم گردد.»
وی سفر رئیسجمهوری به قطر را مهم و تعیینکننده دانست و افزود: «هر چقدر چالش بین رابطه ما و اروپا و آمریکا کاهش پیدا کند، برای قطریها نیز آورده خواهد داشت. از طرفی در حال حاضر شاهد اتفاقات جدید در اوکراین هستیم، جایگاه قطر به عنوان تأمینکننده انرژی الان بارزتر شده است و ایران نیز میتواند قطعاً در این حوزه نقش داشته باشد. در مجموع این سفر میتواند مناسبات ما با قطر را نزدیکتر کند.»
چرا دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به سیاست همسایگی بیتوجه بوده است؟
وی تأکید کرد: «سیاست همسایگی رویکردی است که آقای رئیسی از ابتدا بر آن تأکید داشته است و قطعاً ما میتوانیم از این موقعیت بهترین استفاده را بکنیم و با کشورهای همسایه ارتباط بیشتری برقرار کنیم. هزینههای مبادلاتی با کشورهای همسایه کمتر است و سوالی که مطرح میشود، این است که چرا دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به سیاست همسایگی بیتوجه بوده است؟ کشورهای همسایه به عنوان یک ظرفیت نقد و قابل توجه و موثر شناخته میشوند.»
ظهرهوند در پایان خاطرنشان کرد: «قطر یکی از کشورهای مورد قبول و مورد اعتماد ایران است که قطعاً ایران و قطر میتوانند در ایجاد امنیت و بهبود فضای مناسبات در حوزه خلیج فارس نقش خوبی را ایفا کنند بنابراین به نظر من سفر رئیسجمهوری به قطر در راستای عملیاتی کردن اهداف دولت سیزدهم است. اولین گام در دیپلماسی در میدان تعامل و همکاری با کشورهای همسایه است و این سفر گامی برای اجرای دیپلماسی در میدان است.»
ارسال دیدگاه