یک کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد:

توافق در وین «خیلی دور خیلی نزدیک»

دستیابی به توافق بسیار قریب‌الوقوع است/ حتی اگر یک پرانتز پر نشود، رسیدن به توافق را به تعویق می‌اندازد/ مذاکرات ممکن است چندین ماه طول بکشد و به دور ۹ یا ۱۰ نیز بکشد

تهران (پانا) - یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت نمی‌توان برای مذاکرات زمان در نظر گرفت، ممکن است چندین ماه طول بکشد و مذاکرات به دور ۹ یا ۱۰ نیز بکشد. نباید انتظار داشت که مذاکرات حتماً تا ۱۵ فوریه به نتیجه برسد.

کد مطلب: ۱۲۵۷۷۲۸
لینک کوتاه کپی شد
توافق در وین «خیلی دور خیلی نزدیک»

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با پانا در ارزیابی از آخرین تحولات مذاکرات وین و توئیت نماینده روسیه مبنی بر اینکه مذاکرات در ماه میلادی جاری به پایان می‌رسد، اظهار کرد: «زمان پایان مذاکرات را نمی‌توان اعلام کرد و اخباری که در خصوص زمان به نتیجه رسیدن مذاکرات مطرح می‌شود، قابل اتکا نیست. بنابراین نمی‌توانیم تا حصول نتیجه، زمان در نظر بگیریم.»

وی افزود: «دستیابی به توافق بسیار قریب‌الوقوع است و در حال حاضر در وضعیت «خیلی دور خیلی نزدیک» هستیم. اگر حتی یک مورد اختلاف نیز باقی بماند، توافق حاصل نمی‌شود. با گذشت زمان، فاصله مواضع ایران و آمریکا کاهش می‌یابد یعنی موارد اختلافی که به آن پرانتز باز می‌گویند، روز به روز کمتر می‌شود اما حتی اگر یک پرانتز پر نشود، رسیدن به توافق را به تعویق می‌اندازد.»

این کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: «هم جبهه ایران، روسیه و چین و هم جبهه فرانسه، انگلیس، آلمان و آمریکا پیام‌های دلگرم‌کننده و امیدوارکننده ارائه می‌کنند. تا چند ماه قبل اروپایی‌ها اعلام می‌کردند که توافق در دسترس است اما ایران و روسیه و چین می‌گفتند که خیر توافق دور از دسترس است؛ سپس برعکس شد ایران، روسیه و چین می‌گفتند توافق قریب است و غربی‌ها می‌گفتند مشخص نیست توافق حاصل شود یا خیر. در صورتی که امروز تقریباً تمامی هیأت‌ها از قریب‌الوقوع بودن توافق صحبت می‌کنند.»

ابوالفتح با بیان اینکه هم امکان شکست مذاکره و هم امکان رسیدن به توافق وجود دارد، افزود: ‌«طبق اخبار آشکار، هنوز موارد اختلافی وجود دارد. امیرعبداللهیان در گفت‌وگوی اخیر خود با شبکه سی‌ان‌ان نیز بر این موضوع تأکید کرد.»

وی ضمن اشاره به ترک مذاکرات توسط رؤسای هیأت‌های اروپایی، اظهار کرد: «این موضوع غیرمعمول نیست و پیش از این نیز آقای باقری، مذاکره کننده ارشد ایران تردد داشتند و به تهران بازمی‌گشت اما مذاکرات متوقف نمی‌شد. زمانی مذاکرات در سطح کارشناسان است و رؤسا بر اصولی کلی توافق می‌کنند و بررسی جزئیات را به کارشناسان می‌سپارند از این جهت ترک مذاکرات توسط رؤسا موضوع مهمی نیست و مذاکرات در جریان است.»

این تحلیلگر مسائل خارجی در پایان خاطرنشان کرد: «نمی‌توان برای مذاکرات زمان در نظر بگیریم؛ چندین مرتبه آمریکایی‌ها از زمان حصول توافق خبر دادند اما هیچ یک عملی نشد. ممکن است چندین ماه طول بکشد و مذاکرات به دور ۹ یا ۱۰ نیز بکشد. نباید انتظار داشته باشیم مذاکرات حتماً تا ۱۵ فوریه اتفاق بیافتد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار