پانا گزارش میدهد؛
دو سالگی کرونا؛ ۱۳۴ هزار ایرانی قربانی همهگیری شدند
تهران (پانا) - امروز دقیقا دو سال از اعلام رسمی ورود کرونا به ایران و شناسایی اولین مورد ابتلا به این بیماری میگذرد و در طول این ۲۴ ماه دوران سختی در کشور تجربه شد و بیش از ۶ میلیون نفر به این بیماری مبتلا شدند و بیش از ۱۳۴ هزار نفر نیز جان خود را از دست دادند.
در دسامبر ۲۰۱۹، گروهی از بیماران در ووهان چین، به نوعی بیماری ناشناخته مبتلا شدند که به عنوان بیماری جدیدی به نام کووید-۱۹(COVID-۱۹) در دنیا معرفی شد. این بیماری در فاصله دو سال بیش از ۴۱۶ میلیون نفر را در جهان به خود مبتلا کرد و جان بیش از ۵ میلیون نفر را نیز گرفته است. در ایران نیز در دو سال گذشته کرونا باعث شد تا ۶ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۴۲۷ نفر به این بیماری مبتلا شوند و ۱۳۴ هزار و ۶۰۷ ایرانی نیز جان خود را بر اثر کرونا از دست بدهند. از میان قربانیان کرونا، تعدادی هم مدافعان سلامت و پرستاران وجود دارند که طبق آمار رسمی تاکنون ۳۰۰ مدافع سلامت جان خود را از دست دادهاند که از این تعداد ۱۵۵ نفر پرستار بودهاند که مجاهدانه در راه سلامت جان باختهاند.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار به پانا میگوید: «آمار فوتیهای مدافعان سلامت و پرستاران پس از واکسیناسیون علیه کرونا بسیار کمتر شده است و در جدیدترین پیک کرونا که سویه غالب آن اُمیکرون است فقط یک مورد پرستار جان خود را از دست داده است و تاکنون ۱۵۵ پرستار بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند و در عین حال تعداد موارد ابتلای پرستاران به این بیماری رو به افزایش است.»
هر چند بیماری کووید ۱۹ تاکنون چندین سویه از جمله ووهان چین، انگلیسی، آلفا، گاما، بتا، لمبدا، دلتا، اُمیکرون و ... را به جهان عرضه کرده است و مردم دنیا و ایران هماکنون درگیر عبور از سویه اُمیکرون و زیر سویه اُمیکرون هستند اما برخلاف بیماریهای همهگیری که انسان در دوران گذشته تجربه کرده است، کشف و ساخت واکسنهای موثر علیه ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ بسیار سریعتر از دورههای ۴ تا ۱۰ ساله مرسوم و فقط در یک سال ممکن شد و دنیا توانست واکسنهای موثر بر علیه این بیماری را عرضه کند.
در عین حال در دو سال گذشته تاخت و تاز بیمحابای کرونا سبب شد تا ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شود و محدودیتهای شدیدی در کشور اعم از تعطیلیهای مراکز آموزشی، اصناف، محدودیتهای سفر و دورکاری کارمندان اعمال شود که این محدودیتها با واکسینه شدن روزبهروز مردم علیه کرونا در کشور کاهش یافت و شکل جدیدی به خود گرفت و محدودیتها هوشمند شدند و در طرح جدید قرار شد تعطیلیها به شکل سابق وجود نداشته باشد و فقط سختگیریها در زمینه واکسیناسیون اعمال شود اما اکنون دنیا و کشور ما ایران درگیر سویهای با قابلیت سرعت انتشار بالا به نام اُمیکرون هستند که باعث شده تا نقشه کرونایی شهرهای کشور قرمزتر شود و ۳۳۷ شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی قرار بگیرد. این مساله موجب نگرانی از افزایش مبتلایان و تعداد مرگهای کرونایی شده است و بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت معتقدند باید محدودیتها بازگردند.
همایون سامهیح، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره بازگشت محدودیتها به پانا میگوید: «اُمیکرون به سویه غالب کرونا در کشور تبدیل شده است و متاسفانه اقدامات برای جلوگیری از انتشار این ویروس تاکنون کافی نبوده است.»
وی بر لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی تاکید میکند و میگوید: «مردم همچنان باید از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند تا از این پیک هم عبور کنیم ضمن اینکه واکسن کرونا نیز به اندازه کافی در اختیار است و افرادی که واکسینه نشدهاند باید هر چه سریعتر برای ایمن شدن خود اقدام کنند.»
این عضو کمیسیون بهداشت و مجلس با بیان اینکه بیتوجهی به پروتکلها و حضور در تجمعها باعث شد تا سویه اُمیکرون در کشور هر روز شیوع بیشتری داشته باشد، میگوید: «بهتر است محدودیتها دوباره اعمال شود و در کنار آن فرایند واکسیناسیون نیز با نظارت بیشتر متولیان حوزه سلامت به طور جدی مورد توجه قرار بگیرد.»
وی تاکید میکند: «هرچه همهگیری طولانیتر شود و گروههای جمعیتی واکسینه نشده در کشور باقی بمانند، ویروس زمان بیشتری برای انتشار و جهش در اختیار دارد. بنابراین با توجه به اینکه هنوز به قله پیک ششم کرونا نرسیدهایم به همین دلیل باید مراقبتهای لازم انجام شود.»
ویروسهای عفونی دائما جهش مییابند و کووید-۱۹ نیز تاکنون جهشهای نگرانکنندهای داشته است و از آنجا که واکسیناسیون تنها راه مقابله با این بیماری است به نظر میرسد واکسیناسیون گروههای جمعیتی که تاکنون واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهاند و برخی نیز حتی دُز اول واکسن را تزریق نکردهاند، باید ایمن شوند تا از گردش و جهش ویروس کرونا جلوگیری شود و کشور رو به پایان همهگیری برود.
ارسال دیدگاه