مزدک میرعابدینی در گفتوگو با پانا:
«مرد حلزونی» پس از تدوین متولد شد
تهران (پانا) - مزدک میرعابدینی معتقد است که ساخت «مرد حلزونی» بدون هایده صفییاری برای او غیرممکن بوده و پس از تدوین فیلم توسط این تدوینگر فیلمش متولد شده است.
مزدک میرعابدینی که فیلم «مرد حلزونی» به کارگردانی، تهیهکنندگی و بازی او از ۲۳ بهمن ماه در گروه هنر و تجربه اکران شده است، درباره این فیلم به پانا توضیح داد: «نقش اصلی را خودم بازی کردم و داستان درباره سفرهای بیپایان میان ایران و آمریکاست. بخشی حاصل تجربههای شخصی خودم و بخشی برگرفته از قصه و فیلمنامه است.»
وی افزود: «ظاهر فیلم شبیه به مستند داستانی است اما در باطن قصهای ریزبافت بیان میشود و فضایی سینمایی را به تصویر میکشد. همین ظاهر فیلم هم باعث شد وزارت ارشاد به جای پروانه سینمایی به ما پروانه ویدیویی بدهد در حالی که از دید من این یک اثر کاملا سینمایی است که قدرت قصه آن از بسیاری از فیلمهای سینمایی اخیر بیشتر است.»
بازیگر «بدرود بغداد» با بیان این که فیلمش پیش از این در جشنواره ورشو حضور داشته و در حال حاضر در واشنگتن به صورت آنلاین در حال اکران در فستیوال فیلمهای ایرانی است، اظهار کرد: «در این فیلم تصاویری با کیفیتهای متفاوت وجود دارد از تصاویر موبایلی و هندیکم های قدیمی تا فیلمبرداری رد و الکسا و ... اگر کسی با شتاب فیلم را ببیند ممکن است برچسب سینمای مستند به آن بزند در حالی که اگر ریتم حلزونی فیلم را تحمل کند روی ریلی می افتد که تا انتها با آن همراه می شود و در انتها فیلم را دوست خواهد داشت.»
وی ادامه داد: «برخی دوستان سخت گیر و فیلم بین وقتی «مرد حلزونی» را دیدند، آن را دوست داشتند به همین دلیل اعتماد به نفس اکران فیلم را دارم. البته از برخی تصاویر که کیفیت عجیبی دارند حرص می خورند اما روایت قصه به گونه ای بود که ناچار به استفاده از این تصاویر بودم و اگر قصد بازسازی داشتم نیاز به بودجه بالا و پروداکشنی هالیوودی بود.»
تهیهکننده «آنجا» با اشاره به زمان اکران «مرد حلزونی» گفت: «من پنج سال پیش «خواب است پروانه» را در گروه هنر و تجربه داشتم که بعد از هفت سال فرصت اکران یافته بود و خداراشکرم که «مرد حلزونی» هم امکان اکران در گروه هنر و تجربه را یافت. البته اکران آخرسال و در واقع خانه تکانی است اما دوست داشتم این فیلم پیش از اکران آنلاین، اکران فیزیکی داشته باشد.»
میرعابدینی در پاسخ به این نکته که اکران در چنین شرایطی ممکن است فروش خوبی برای فیلم به همراه نداشته باشد، توضیح داد: «اگر میخواستم به درآمد حاصل از فیلم فکر کنم هیچ وقت آن را نمی ساختم.»
وی با تاکید بر نقش هایده صفییاری در شکلگیری «مرد حلزونی» گفت: «خوشبختانه هایده صفییاری تدوین فیلم را پذیرفت و بسیار برای آن وقت گذاشت. فیلم سر و شکل اولیه که یافت کم کم نقطه امیدی در من ایجاد شد و «مرد حلزونی» به دنیا آمد.این فیلم به همان اندازه که فیلم من است فیلم هایده صفییاری هم هست. ذات این فیلم به دلیل استفاده از راش های قدیمی و عکس وابسته به تدوین است. گاهی برخی دوستان کارگردان وقتی تدوین خوب پیش میرود آن را مصادره به مطلوب میکنند اما تصور من این است که ساخت «مرد حلزونی» بدون هایده صفییاری غیرممکن بود.»
در خلاصه داستان «مرد حلزونی» آمده است: «محمدعلی وندی، ۴۳ ساله، رانندۀ دلیوری غذا در اورگان امریکا، زندگی گذشتۀ خود را پشت فرمان مرور میکند.. رفت و آمدها و سفرهای بسیار و بیحاصل خویش را به یاد میآورد.. به آدمها و فرصتهای از دست رفته نگاه میکند.. و این آخرین روزیست که مملی در این کشور کار میکند.. بی آن که بداند.. پیش از آن که برای همیشه به وطنش ایران بازگردد... اما این دختر کیست؟... دختری که دارد قصۀ زندگی وندی را تعریف میکند؟»
مزدک میرعابدینی، وحدت یگانه، ماری تاناکا، فرزانه اسماعیلی، مارال ایراندوست، گوئندلین پرلاهیل، نیما شهیدی، ملوزین ماوری، حامد تاجیک، حسن حسین اوغلی، دزیره کلین، جنیفر شین و پگی ادامز از جمله بازیگران این اثر هستند.
عوامل این پروژه عبارتند از نویسنده و کارگردان: مزدک میرعابدینی، تدوین: هایده صفییاری، دستیار و برنامهریز: ندا صارمیمنفرد، موسیقی: کریستف رضاعی، راوی: آسمان محمدبیگی، فیلمبرداران: آراد رزاقی و وینسنت والش، صدابردار: فرهاد باقری، طراح لوگو و تیتراژ: حامد بارئی طبری، طراح رنگ و نور: فرهاد قدسی، طراح صدا: انسیه ملکی، جلوههای بصری: بیتا اخلاقی، طراح تیزر: شاهین حقشعار، طراح پوستر: احسان برآبادی و سارا عبدالملکی، امور رسانه: ثمین مهاجرانی و آیدا اورنگ، موسیقی پایانی: قطعه (خارجی) از گروه بمرانی با سپاس از رادیو دیو، کیهان کلهر / دکتر فرهنگ هولاکویی، دستیار تهیه: جواد محمدبیگی، سرمایهگذاران: علی مصفا، کریستف رضاعی، مزدک میرعابدینی و ۱۰۷۰ Cinemaz Production ،تهیهکننده: مزدک میرعابدینی.
ارسال دیدگاه