چرا صدا خشن میشود
تهران (پانا) - گرفتگی صدا عارضهای است که ممکن است، به دلایل مختلف ایجاد شود. باتوجهبه علت آن، خشن شدن صدا میتواند موقت یا دائمی باشد. اگر شما هم دچار این مشکل هستید، در ادامه مطلب همراه ما باشید تا علائم همراه با گرفتگی صدا را عنوان کنیم و انواع علل ایجاد این مشکل را ذکر کنیم. همچنین روشهای درمان صدای خشن را به شما توضیح میدهیم.
گرفتگی صدا یا صدای خشن تغییر غیر طبیعی در صدا است. خشن شدن صدا حالتی شایع است که اغلب در ارتباط با خشکی یا خراشیدگی گلو دیده میشود. صدا ممکن است تغییراتی در زمینهی فرکانس (زیر و بمی صدا) و درجهی بلندی داشته باشد، که از یک صدای عمیق و خشن تا یک صدای ضعیف و تیز و گوش خراش متغیر است و مانع از ایجاد صدای نرم و روان میشود.
خشونت صدا معمولا ناشی از مشکل در طنابهای صوتی است و ممکن است باعث التهاب حنجره شود که تحت عنوان لارنژیت شناخته میشود. حنجره (به اسم جعبهی صدا شناخته میشود) در ورودی دستگاه تنفسی قرار دارد و حاوی طنابهای صوتی است. دیوارهی بیرونی حنجره که غضروفی است معمولا به عنوان "سیب آدم" شناخته میشود. طنابهای صوتی دو باند عضلانی هستند که یک "V" در داخل حنجره ایجاد میکنند. هنگام آواز خواندن و یا صحبت کردن تارهای صوتی میلرزند و تولید صدا میکنند. در نظر داشته باشید اگر دچار گرفتگی صدا به مدت بیش از ۱۰ روز هستید، ممکن است مشکلی جدی داشته باشید، بنابراین بلافاصله به پزشک گوش و حلقه و بینی مراجعه کنید.
گرفتگی صدا به دلایل مختلفی ایجاد شده و معمولا پس از مدت کوتاهی برطرف میشود.
دلایل صدای خشن
شایع ترین علت گرفتگی صدا لارنژیت حاد و عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. علت اصلی گرفتگی صدا معمولا توسط پزشک و بر اساس سابقهی بیماری و معاینهی فیزیکی فرد تشخیص داده میشود. صدای خشن معمولا به علت عفونت ویروسی در دستگاه تنفسی فوقانی ایجاد میشود. سایر عوامل رایج که میتوانند موجب ایجاد، پیشرفت یا تشدید گرفتن صدا شوند عبارتاند از:
ریفلاکس اسید معده
سیگار کشیدن
مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و الکلی
فریاد زدن، آواز خواندن طولانی، و یا استفادهی بیشازحد از طنابهای صوتی
آلرژی
استنشاق مواد سمی
سرفه بازحد.
ریفلاکس اسید معده
سیگار کشیدن
مصرف نوشیدنیهای کافئین دار و الکلی
فریاد زدن، آواز خواندن طولانی، و یا استفادهی بیشازحد از طنابهای صوتی
آلرژی
استنشاق مواد سمی
سرفه بیشازحد.
برخی از علل کمتر شایع خشن شدن صدا عبارتاند از:
پولیپ (تودههای غیر طبیعی) روی طنابهای صوتی
سرطان گلو، تیروئید یا ریه
آسیب به گلو مثل ورود لولهی تنفسی
نوجوانان مذکر (هنگام بلوغ که صدا بم تر میشود.)
عملکرد ضعیف غدهی تیروئید
آنوریسم آئورت (تورم بخشی از آئورت، بزرگترین شریان قلب)
مشکلات عصبی که عضلات صوتی را تضعیف میکنند (مانند بیماری پارکینسون و سکته مغزی).
ارسال دیدگاه