سرنوشت موزه شبیهخوانی به کجا انجامید؟
تهران (پانا) - مدیر امور هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری از پیگیری برای احداث موزه شبیهخوانی و مرکز شبیهپژوهی خبر داد و ابراز امیدواری کرد مشکلات حقوقی مرکز نمایشهای آیینی صبا بالاخره رفع شود.
به گزارش مهر، علی عطایی مدیر امور هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران درباره پیگیریهایی که برای احداث موزه شبیه خوانی و مرکز شبیه پژوهی داشته است، گفت: متاسفانه با وجود اینکه شبیهخوانی هنری با ریشههای اصیل ایرانی است و مهمترین گونهاش تعزیه سالهای سال در این سرزمین عزیز راوی و پرچمدار حقیقت عاشوراست اما هیچ موزه یا مرکز پژوهشی در کشور ندارد.
وی افزود: بنا بر ضرورت ریشههای اصیل و حفظ فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تصمیم گرفتیم که چنین مرکزی تاسیس شود تا هم برای اولینبار موزهای در خور و شایسته به این هنر گرامی اختصاص دهیم و هم در آن مرکز امکانی فراهم آوریم تا در یک آزمایشگاه تجربی جوانان مستعد با استفاده از ابزارها و نشانههای نمایشهای ایرانی دست به خلق تجربههای جدید بزنند. در کنار اینها این مرکز میتواند به عنوان یک مرکز گردشگری هنرهای نمایشی مورد توجه باشد و هر گردشگر داخلی و خارجی در هر فصل و ماهی از سال نمایشهای ایرانی را بر صحنه این مرکز تماشا کند.
این مدیر هنری یادآور شد: در همین راستا مدتی است که با شورای اسلامی شهر و شهرداری تهران مکاتبه کردهایم و منتظریم که دوستان به ما پاسخی راهگشا بدهند. به خصوص امیدواریم برخی از اعضای شورای اسلامی شهر که از همکاران قدیمی سازمان هستند و سابقه فرهنگی بیشتری دارند برای تحقق این ضرورت مشارکت و مساعدت ویژه داشته باشند.
عطایی با اشاره به محل احداث موزه عنوان کرد: «مرکز نمایشهای آیینی صبا» اولین گزینه ما برای احداث موزه و مرکز شبیه پژوهی است. خود مرکز هم از ابتدای تاسیس بنا بوده که محلی برای ارائه نمایشهای ایرانی و آیینی باشد. هزینههای بسیاری هم برای آن شده است اما اکنون به دلیل اختلاف حقوقی میان پیمانکار و شهرداری مدتهاست که بلا استفاده مانده است.
وی با ابراز تاسف از رهاشدگی این مکان به مدت چندین سال گفت: این مرکز اکنون با میلیاردها تومان هزینه در آستانه فرسودگی قرار گرفته است. امیدوارم مشکل این ملک به زودی در شهرداری و شورای شهر حل شود و هنرمندان هنرهای نمایش ایرانی و آیینی بتوانند فضای تازهای برای ارائه آثار خود در اختیار بگیرند.
وی در پایان صحبتهایش درباره نهادها و مراکز دیگری که میتوانند در تحقق این امر مثمرثمر باشند، بیان کرد: در کنار شهرداری، سازمان فرهنگی هنری و حتی وزارت ارشاد و دیگر نهادها، فکر میکنم هنرمندان و البته رسانهها هم باید داشتن چنین فضاهایی را مطالبه کنند و پیگیر روند کار باشند و هر جا نقص یا کمکاری وجود دارد، گوشزد کنند و حتی پیشنهادهای راهگشا بدهند.
ارسال دیدگاه