آئین‌نامه اجرایی مدرسه، راهنمای عمل مدیران مدارس است

مرجع صدور مجوز تاسیس مدارس غیردولتی، وزارت آموزش و پرورش است؛ مراکزی که فاقد مجوز از وزارت آموزش و پرورش هستند، اجازه فعالیت ندارند

تهران (پانا) - آئین‌نامه اجرایی مدرسه، راهنمای عمل مدیران و بستر لازم را برای مشارکت مدیران، معلمان، دانش‌آموزان، خانواده‌ها و جامعه محلی در اداره بهینه مدرسه و ایفای وظایف و ماموریت‌های محوله برای تحقق‌ اهداف‌ دوره‌های تحصیلی،‌ فراهم می‌آورد.

کد مطلب: ۱۲۴۷۲۵۰
لینک کوتاه کپی شد
آئین‌نامه اجرایی مدرسه، راهنمای عمل مدیران مدارس است

بررسی‌های انجام شده در دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرروش در سال ۷۶، نشان داد که فقدان یک آیین‌نامه جامع برای اداره مطلوب مدارس و وجود ضوابط و مقررات متعدد، پراکنده و بعضا غیرهمسو با مدرسه، مدیران مدارس را در اجراء با مشکلات و چالش‌هایی مواجه کرده است. این بررسی‌ها در راستای سیاست مدرسه محوری، منجر به تصویب آیین‌نامه اجرایی مدارس در جلسه ۶۵۲ شورای عالی آموزش و پرورش شد.

با تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و گذشت ۲۰ سال از اجرای آیین‌نامه مذکور، ضرورت بازنگری در آیین‌نامه اجرایی مدارس و تدوین آیین‌نامه‌ای جامع و کامل برای اداره بهینه و با کیفیت مدارس منطبق با اسناد بالادستی برای پاسخگویی‌ به تحولات محیطی، اقتضائات، شرایط و نیازهای حال و آینده دانش‌آموزان و جامعه، افزایش اختیارات تصمیم‌گیری مدرسه و زمینه‌سازی برای توسعه‌ مشارکت بیشتر‌ عوامل سهیم و موثر در مدرسه به ویژه خانواده‌ها (ظرفیت‌های درون مدرسه و محیط پیرامونی) احساس شد.

بر این اساس، دبیرخانه شورا با مشارکت کارشناسان ستادی، استانی و نمایندگانی از مدیران مدارس دوره‌های تحصیلی، نسبت به تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه اجرایی مدارس اقدام کرد که پس از اعتبار بخشی در چندین مرحله و اخذ نظرات کارشناسی، در شورای عالی آموزش و پرروش مطرح و با تصویب کلیات آن، موضوع برای بررسی و تصویب به کمیسیون معین شورای عالی ارجاع شد.

این آیین‌نامه که به استناد بند ۸ سیاست‌های کلی ایجاد تحول در نظام آموزش و پرورش کشور، مفاد سند تحول بنیادین و وظایف و اختیارات شورای عالی آموزش وپرورش و با هدف ارتقای جایگاه مدرسه به عنوان کانون اصلی تعلیم و تربیت و محل کسب تجربیات یادگیری، به تصویب رسید، به عنوان راهنمای عمل مدیران، بستر لازم را برای مشارکت مدیران، معلمان، دانش‌آموزان، خانواده‌ها و جامعه محلی در اداره بهینه مدرسه و ایفای وظایف و ماموریت‌های محوله برای تحقق‌ اهداف‌ دوره‌های تحصیلی،‌ فراهم می‌آورد.

از جمله مهم ترین اهداف آئین نامه اجرایی مدرسه: ارتقای جایگاه مدرسه به‌عنوان کانون اصلی تعلیم و تربیت، تمرکززدایی و کاهش وابستگی مدارس به ادارات، شفاف‌سازی و پاسخ‌گو کردن مدارس در قبال تصمیم‌ها، افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود ارتباطات درون مدرسه‌ای، توسعه مشارکت‌جویی و مشارکت‌پذیری عوامل سهیم و موثر (معلمان‌، دانش‌آموزان، خانواده‌ها، نهادهای محلی و منطقه‌ای و ...) برای افزایش بهره‌وری(کارآیی و اثربخشی) مدرسه از مهم ترین این اهداف هستند.

مدرسه به عنوان کانون عرضه خدمات و فرصت‌های تعلیم و تربیت، سازمان آموزشی وتربیتی است که برای تحقق تربیت رسمی ‌عمومی در هر یک از دوره‌های تحصیلی، از دبستان تا پایان دوره دوم متوسطه، براساس ملاک‌ها و معیارهای وزارت آموزش ‌و پرورش و در چارچوب مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش، اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های مصوب به صورت حضوری/غیرحضوری(مجازی) و ترکیبی، تأسیس، راه‌اندازی و اداره می‌شود.

مدارس به شیوه دولتی (عمومی) و غیردولتی تاسیس و اداره می‌شوند. مرجع صدور مجوز تاسیس مدارس غیردولتی، وزارت آموزش و پرورش است. مراکزی که فاقد مجوز از وزارت آموزش و پرورش هستند، اجازه فعالیت ندارند.

هدف مدرسه، زمینه‌سازی برای کسب شایستگی‌های پایه یادگیری و رشد متوازن در ساحت‌های تعلیم و تربیت ( تحقق اهداف دوره تحصیلی) از سوی دانش‌آموزان، به‌گونه‌ای که بتوانند موقعیت خود ( نسبت به خود، خالق، دیگران و خلقت) را به درستی درک و آن را به طور مستمر، با عمل صالح فردی و جمعی متناسب با نظام معیار اسلامی ارتقا داده و تقویت کنند.

برای دریافت فایل آن اینجا کلیک کنید.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار