سلطان سینمای ایران با «خائن کشی» میآید
تهران (پانا) - مسعود کیمیایی یکی از بهترین کارگردانان تاریخ سینمای ایران است که فیلمهای او همیشه با حاشیه و تاریخسازی در سینمای ایران همراه بوده است او این بار با «خائنکشی» در جشنواره فجر حضور خواهد داشت فیلمی پربازیگر که در آغاز دهه هشتاد زندگی اش میخواهد نشان دهد دوران فعالیت کاریش به پایان نرسیده و کیمیایی همچنان در حال تجربه کردن است.
مسعود کیمیایی،کارگردان شناخته شده سینمای ایران است، او که به تازگی وارد دهه هشتاد زندگی خودش شده یکی از شناخته شده ترین سینماگرانی است که در تجربه فعالیت هنری اش فیلمسازی، نویسندگی و شاعری را می بیند.
وی درباره چگونگی حضورش در عرصه سینما میگوید من عاشق شدم و مرا سینما برد و من نیز در ادامه چند نفر را با خودم بردم.
کیمیایی یکی از معروفترین فیلمسازان حال حاضر ایران است از نسلی است که دیگر همراهی نداردو یاران او یک به یک رخت سفر بستند و در قید حیات نیستند.
یکی از معروفترین فیلم های او که فصل جدیدی در سینمای ایران را رقم زد و پس از آن موج نو سینمای ایران شکل گرفت، قیصر بود که دهه جدیدی در سینمای ایران بوجود آورد.
وی را کارگردانی مؤلف و تأثیرگذار میدانند که در شکلگیری اقتصاد سینما در ایران نقشی مهم داشتهاست. کیمیایی همچنین معروف به استاد قهرمانسازی در سینمای ایران است.
همانگونه که در بالا گفته شد او با ساخت فیلم قیصر در سال ۱۳۴۸ دو قطب هنری و تجاری سینما را پیوند داد و همراه هنرمندانی چون ناصر تقوایی، بهرام بیضایی، هژیر داریوش، فریدون گُله، داریوش مهرجویی و علی حاتمی و چند فیلمساز دیگر، آغازگر دورهای بود که موج نو در سینمای ایران شناخته شد.
اغلب آثار کیمیایی در ژانر اجتماعی-سیاسی است. او علاوه بر فعالیتهای سینمایی، رمان نوشتن و شعر را نیز تجربه کردهاست
کیمیایی در سال ۱۹۹۱ برای فیلم دندان مار نامزد جایزه خرس طلایی جشنواره فیلم برلین شد و جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم برلین نیز به او رسید.
همچنین در سال ۱۳۸۹ از جشنواره فیلم فجر برای فیلم جرم سیمرغ بلورین بهترین فیلم گرفت.
از فیلمهای مهم کیمیایی میتوان به قیصر، بلوچ، داش آکل، خاک، گوزنها، خط قرمز، دندان مار، سرب و جرم اشاره کرد. در یک نظرسنجی که برای گزینش بهترین فیلم سینمای پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران با رأی ۲۷ تن منتقد و نویسنده اجرا شد، گوزنها با ۲۰ رأی بهترین فیلم سینمای پیش از انقلاب ایران شناخته شد. در رأیگیری دیگری از ۵۵ منتقد سینمایی ایرانی در سال ۱۳۸۱ نیز، فیلمِ گوزنها با ۱۷ رأی همراهِ باشو، غریبهٔ کوچک کارِ بهرام بیضایی بهترین فیلم تاریخ سینمای ایران شناخته شد.
در سالهای گذشته انتقادات بسیاری به فیلمهای او شده است و برخی منتقدان عنوان میکنند که کیمیایی نباید فیلم جدیدی بسازد و در اوج خداحافظی کند.
اما بسیاری نیز بر این عقیده هستند که او همچنان در حال تجربه کردن است و باید به راه خود ادامه دهد.
از او به عنوان سلطان سینمای ایران یاد میشود سلطانی که نامش مخاطبان بسیاری را به سینما میکشاند و در رده بعدی فیلمهایش نظر مخاطبان را جذب میکند.
او در جشنواره چهلم فجر با فیلم سینمایی «خائنکشی» در جشنواره حاضر میشود.
خائن کشی درباره رفاقت است و گذری به ماجرای ملی شدن صنعت نفت نیز دارد.
فیلمبرداری این فیلم سینمایی با ضبط سکانسهای مربوط به این رخداد تاریخی در روز ۲۹ اسفندماه سال گذشته و همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت به پایان رسید.
در این فیلم که آماده حضور در جشنواره فجر شده است بازیگرانی چون امیر آقایی، پولاد کیمیایی، پانته آ بهرام، سارا بهرامی، اندیشه فولادوند، حمید رضا آذرنگ، سام درخشانی، نرگس محمدی، رضا یزدانی، الهام حمیدی، نسیم ادبی، فریبا نادری، شکیب شجره، پردیسپور عابدینی با حضور فرهاد آئیش، سعید پیردوست، امیررضا دلاوری، ایوب آقاخانی، سام نوری، امیرکاوه آهنین جان، ایلیا کیوان، امیرحسین نوروزبیگی و کیانوش گرامی و مهران مدیری به ایفای نقش پرداخته اند.
آخرین ساخته مسعود کیمیایی را علی اوجی تهیه کرده است و بسیاری از اهالی سینما منتظر هستند دست خط جدید سلطان سینما را ببینند، دست خطی که در قاب سینمای ایران چه خوب یا بد ماندگار میشود.
ارسال دیدگاه