رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران مطرح کرد؛
تذکر درخصوص محاسبه دستی عوارض ساختمانی در تهران
تهران (پانا) - رئیس کمیته شفافیت شورای شهر تهران نسبت به غیر شفاف بودن روند محاسبه عوارض در حوزه شهرسازی انتقاد کرد و گفت که هنوز به صورت دستی این عوارض صورت گرفته و هنوز به صورت سیستمی و هوشمند انجام نمیشود.
احمد صادقی در تذکر خود با اشاره به درآمدهای حوزه شهرسازی گفت: حوزه شهرسازی مستعدترین حوزه برای فساد است. ۲۳ درصد درآمدهای شهرداری از این معاونت تامین می شود که مربوط به انواع پروانهها است و در ارتباط مستقیم با تعداد زیادی از شهروندان است.
وی با تاکید بر اینکه مواجه و مراجعه حضوری مردم به کارکنان ادارات می تواند ضمیمه فساد و سواستفاده را فراهم کند، گفت: میتواند پرسنل و مراجعان را در خطر ابتلا به روابط فسادالود قرار دهد. آسیبی که اگر مهار نشود هیچ حد و مرزی ندارد و علاوه بر سلب اعتماد مردم موجب کاهش سرمایه اجتماعی شهرداری و شورای شهر می شود.
صادقی با تاکید بر اینکه تنها راه حل این مسأله ایجاد ارتباط قاعده مند مبتنی بر سیستم های هوشمند بین شهروندان و شهرداری است، گفت: پیرو وظایف نظارتی درخصوص طرح چارچوب اختیارات و وظایف کمیسیون های داخلی مناطق با عنایت به موارد صریح این مصوبه به صراحت در خصوص ایجاد شفافیت و هوشمندسازی در درگاه های شهروندی و ارایه فرمول محاسبه عوارض نظارت فنی به شهروندان و ارایه ظرایب پایه و متوسط هر ملک به صورت شفاف باید ارائه شود.
رئیس کمیته شفافیت افزود: اکنون محاسبه عوارض به صورت دستی صورت گرفته و به صورت سیستمی و هوشمند انجام نمی شود. این موضوع با ارائه نرخ های خارج از فرمول مصوبه شورای شهر و به صورت غیر شفاف و بدون درج ریز محاسبات و مبنا و با یک فرایند بسیار نامشخص فرایند آخر تخفیف و کاهش آن دیده می شود.
صادقی گفت: از این رو جهت جلوگیری از فساد و رفع ظلم به شهروندان، شهرداری باید به فوریت این مصوبه شورای شهر را عملیاتی کند. همچنین مطابق مصوبه شورای شهر درخصوص بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کرونا شهرداری موظف است طی مدت شش ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این مصوبه نسبت به تامین، تکمیل و تجهیز بستر کامل خدمات غیرحضوری شهروندان در دفاتر خدمات الکترونیکی اقدام نماید اما با گذشت بیش از یک سال از این تاریخ اقدام موثری صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: حال که در ایران و جهان همه به دنبال کاهش روش های مراجعات حضوری می باشند بازگشت به روش های سنتی و افزایش مراجعات حضوری شهروندان امری اشتباه است و این مصوبه باید به فوریت و به صورت سیستمی اجرائی گردد.
ارسال دیدگاه