نگاهی به فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر/۱
منیر قیدی با «دسته دختران» سیمرغهای جشنواره فجر را درو میکند
تهران (پانا) - منیر قیدی پس از«ویلاییها» این بار با دسته دختران در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت فیلمی که بسیاری از اهالی رسانه از آن به عنوان پدیده جشنواره چهلم فجر یاد میکنند و انتظار دارند بیشترین سیمرغ جشنواره را کسب کند.
پس از اعلام اسامی فیلمهای حاضر در جشنواره فیلم فجر رقابت بین ۲۲ فیلم حاضر آغاز شده است، رقابتی که با حاشیههای فراوانی همراه خواهد بود و گمانهزنیهای بسیاری در بین اهالی رسانه و منتقدان درباره میزان استقبال از فیلمها و ... شده است.
منیر قیدی کارگردان زن سینمای ایران که پیشتر درخشش خیره کننده ای را با فیلم سینمایی «ویلایی ها» تجربه کرده امسال با اثری متفاوت به نام «دسته خواهران» راهی چهلمین جشنواره فیلم فجر خواهد شد تا بتواند شانس خود برای دریافت سیمرغ بلورین این جشنواره را بیازماید.
در این فیلم که یکی از پر بازیگرترین فیلمهای جشنواره فجر است بازیگرانی چون نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی و مهدی حسینینیا به ایفای نقش میپردازند.
منیر قیدی در «دسته دختران» راویِ مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم ابتدایی جنگ تحمیلی است. وی با بازسازی تصاویر زنده و مستند از نبرد خانهبهخانه خرمشهر، اولین تصویرِ سینمایی با نگاه زنانه از آن مقاومت را خلق کرده است. قیدی پیش از این «ویلاییها» را با قصه خانوادههای فرماندههان جنگ تحمیلی در پشت جبهه کارگردانی کرده بود.
«دسته دختران» محصول بنیاد سینمایی فارابی، تصویری از مقاومت و ایثار زنان در روزهای پرتلاطم ابتدای جنگ تحمیلی است. فیلمبرداری این فیلم در شهرهای خرمشهر، آبادان، اهواز و تهران انجام شده و برای نخستین بار در چهلمین جشنواره فجر نمایش داده میشود و از هم اکنون متقاضی شرکت در این دوره از جشنواره است. نیکی کریمی، پانتهآ پناهیها، فرشته حسینی، هدی زینالعابدین، صدف عسگری، حسین سلیمانی، یاسین مسعودی و مهدی حسینینیا از بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
منیر قیدی فعالیت هنریاش را به عنوان منشی صحنه با فیلم «زیر بامهای شهر» اصغر هاشمی در سال ۱۳۶۸ آغاز کرد. بعد از آن در آثاری، چون «راز مینا»، «باران»، «ارتفاع پست»، «به نام پدر»، «آواز گنجشکها»، «خیلی دور خیلی نزدیک» و ... عهدهدار سمتهایی، چون منشی صحنه، دستیار کارگردان و ... بود. او در تمام این سالها در دانشگاه عینی و عملی سینما شاگرد استادانی، چون مجید مجیدی، ابراهیم حاتمیکیا، کامل تبریزی و ... بوده است.
توصیف مدیر صدابرداری «دسته دختران» از تجربه این فیلم
مدیر صدابرداری فیلم دسته دختران در صفحه شخصیاش در یکی از شبکههای اجتماعی درباره حضورش در این فیلم عنوان کرده است، «دسته دختران» از دو وجه برای من تجربه مهمی است؛ اول، وجه فنی و مصائب صدابرداری یک فیلم جنگی و دوم، وجه عاطفی و به اصطلاح دلی این پروژه. به خاطر عشق صادقانهای که همیشه به آن واقعه، آدمهای آن دوره و حماسههایی که اتفاق افتاده داشتم و دارم.
جالب اینکه همه چیز برای من از سوم خرداد نود و نه شروع شد. عکسی از روز آزادسازی خرمشهر در اینستاگرام استوری کردم؛ تصویر یک خانم بود که دستش را به علامت پیروزی بالا برده بود. من هنوز در جریان ساخت این فیلم نبودم. چند ساعت بعد، آقای منصوری، تهیهکننده با من تماس گرفت و ...
برخی از عوامل تولید فیلم سینمایی «دسته دختران» عبارتند از: کارگردان: منیر قیدی، تهیهکننده: محمدرضا منصوری، فیلمنامه: منیر قیدی، میلاد اکبرنژاد، ابراهیم امینی، بازنویسی فیلمنامه: ساناز بیان، مدیر فیلمبرداری: سامان لطفیان، تدوین: حمید نجفیراد، موسیقی: ستار اورکی، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، طراح چهرهپردازی: عباس عباسی، صدابردار: مهدی ابراهیمزاده، صداگذار: حسین ابوالصدق، برنامهریز: افشین رضایی، دستیار اول کارگردان: پانتهآ حسینی، منشی صحنه: فائزه فرزام، طراح جلوههای ویژه میدانی: محسن روزبهانی، مستند پشت صحنه: صدرا امانی، طراح بدلکاری: علیرضا فتحی، مدیر تولید: علیاصغر صبوریراد، دستیار اول فیلمبردار: هومن خلیلی، طراح نشان: محمد روحالامین، لوگوموشن: رامین گرجی، تبلیغات: راش استودیو، مشاور رسانهای: سیدمحمدصادق لواسانی و عکاس: مجید طالبی. «دسته دختران» محصول بنیاد سینمایی فارابی است.
ارسال دیدگاه