بر اساس آخرین آمار درصد باسوادی استان اردبیل درگروه هدف ۹۵.۱ بوده است.
اردبیل (پانا) - معاون سواد آموزی اداره کل آموزش وپرورش اردبیل خبر داد بر اساس آخرین آمار درصد باسوادی استان اردبیل درگروه هدف ۹۵.۱ بوده است.
به مناسبت هفته سوادآموزی، سید غلامحسین گنجی، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش اردبیل در گفت وگو با پانا اظهار کرد: بر اساس آخرین ارزیابیهای کشوری که توسط سازمان نهضت سوادآموزی کشور صورت گرفته، استان اردبیل در سطح کشور، رتبه عالی و شایسته تقدیر را به خود اختصاص داده است.
وی گفت: در هفته سوادآموزی ۲۵ عنوان برنامههای متنوع با توجه به شرایط کرونایی و متناسب با ایام هفته در سطح نواحی و مناطق ۱۹ گانه این استان برگزار میشود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان ضمن تشریح برنامه ها و روزشمار هفته سوادآموزی افزود: امسال با شعار سوادآموزی بر مدار تحول، جامعه پذیری و سوادآموزی اقتضایی به استقبال هفته سوادآموزی خواهیم رفت.
عضو شورای معاونین اداره کل آموزش و پرورش استان، با اشاره به وضعیت سواد استان در گروههای مختلف سنی تصریح کرد: در گروه سنی ۱۰تا ۴۹ سال که جامعه هدف و فعالیتهای سوادآموزی است، بر اساس آخرین آمار برآوردی سازمان نهضت سوادآموزی درصد سوادآموزی استان ۹۵/۱ بوده که نسبت به آمار سرشماری سال ۹۵، ۲ درصد رشد را نشان می دهد.
گنجی در خصوص فعالیتهای سالجاری این معاونت درحوزه سوادآموزی گفت: بر اساس حجم ابلاغی از سوی سازمان نهضت سوادآموزی، این استان مکلف شده ۷۷۰۰ نفر سوادآموز را در دوره های سهگانه سواد، تحکیم و انتقال تحت پوشش قرار دهد که خوشبختانه تاکنون بالغ بر ۹۶ درصد حجم ابلاغی تحقق پیدا کرده و از این حیث استان اردبیل، در جایگاه رتبه دوم کشوری قرار گرفته است.
وی افزود: از ۷۴۰۰ نفر سوادآموزی که در کلاسهای سوادآموزی این استان ثبت نام کردهاند، ۸۸ درصد زن و ۱۲ درصد مرد است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان تصریح کرد: ۵۴ درصد کلاسها در نقاط شهری و ۴۶ درصد از کلاسها نیز در نقاط روستایی و عشایری تشکیل یافته اند.
گنجی با اشاره به طرحهای در دست اجرا در حوزه سوادآموزی این استان گفت: طرحهای توسعه سواد زنان و دختران عشایری، سوادآموزی در ندامتگاهها و آموزش مقدمات کار با رایانه از جمله برنامه هایی است که به مرحله اجرا در می آید.
وی با تشریح فعالیتهای مراکز یادگیری محلی خاطرنشان کرد: مهارت آموزی در کنار سواد آموزی از سیاستهای اجرایی و اولویت دار سواد آموزی است که در ۹ مرکز یادگیری محلی در سطح این استان اجرا میشود.
دبیر کارگروه بهبود کیفیت سوادآموزی استان افزود: در مراکز یادگیری محلی، سوادآموزان در کنار سوادآموزی، مهارتهای مختلف زندگی را آموزش می بینند.
گنجی، اجرای طرح پیوند سواد و زندگی را از جمله طرح های مهم قلمداد کرد و گفت: این طرح در برخی از مراکز یادگیری محلی استان به عنوان بسته تحولی معاونت سواد آموزی استان اجرا می شود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان همچنین پالایش اسمی بیسوادان و مدرسه محوری کردن سوادآموزی را از دیگر برنامه های مهم این معاونت برشمرد.
ارسال دیدگاه