رئیس اتاق بازرگانی تهران:
مجلس در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی با دولت همراهی کند
تهران (پانا) - رئیس اتاق بازرگانی تهران با استقبال از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت ارز ۴۲۰۰ تومانی علاوه بر ایجاد فساد و رانت اثرات مخربی هم بر تولید دارد و مجلس در حذف این ارز با دولت همراهی کند.
مسعود خوانساری امروز در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: در دنیا توانستهاند با بحران کرونا مقابله کنند و تا اندازهای کرونا خاتمه یافته است و کشورها نیز رشد اقتصادی خوبی داشتهاند. به خصوص کشورهایی که به صورت فراگیر واکسیناسیون را انجام دادهاند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: اثرات مقابله با بحران کرونا، افزایش قیمت نفت و افزایش قیمت جهانی مواد غذایی بود که بعد از سال ۲۰۱۱ بی سابقه است. بیشترین افزایش قیمت نیز مربوط به گندم است زیرا علاوه بر تقاضا شاهد کاهش صادرات گندم توسط کانادا، روسیه و آمریکا بودهایم که همین مساله قیمت این محصول را بالا برده است.
وی ادامه داد: در ایران به دلیل واکسیناسیون خوبی که طی ماههای گذشته انجام شد اثرات اقتصادی و اجتماعی مناسبی را شاهد بودیم. جای تشکر دارد که دولت با عزم جدی این کار را انجام داد اما نکته مهم این است که بعد از کرونا مسائل و معضلات اقتصادی باید مورد توجه قرار گیرند.
خوانساری گفت: در حال حاضر مهمترین موضوع اقتصاد کشور بحث تورم است اگرچه به صورت محدود کاهش یافته است در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به این امر توجه شده است و امیدواریم با همراهی مجلس بودجه تراز یابد تا سال آینده کسری بودجه کمتری داشته باشیم و به این ترتیب نرخ تورم نزولی شود.
ارز ۴۲۰۰ تومانی اثرات مخرب بر تولید دارد
خوانساری با اشاره به ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: دولت برای سال آینده پیشنهاد حذف این ارز را در لایحه بودجه داده است که تقاضا داریم مجلس با این سیاست همراهی کند تا برای سال آینده ارز تک نرخی داشته باشیم.
وی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی علاوه بر ایجاد فساد و رانت اثرات مخربی بر تولید دارد.
خوانساری به مذاکرات برجام اشاره کرد و گفت: خواسته بخش خصوصی پیگیری مذاکرات برجام و رفع تحریمها و ایجاد رویکرد تعاملی با همه کشورهاست.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: تحریم ایران هزینههای مبادله را ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش داد که همین مساله موجب شد کالاها را با قیمتهای بالاتری بخریم و از آن طرف کالاهای صادراتی را ارزانتر بفروشیم. اگر این هزینههای مازاد که سالانه دهها میلیارد دلار میشود وارد چرخه اقتصاد کشور شود قطعاً اثرات مثبتی در اقتصاد خواهد داشت. امیدواریم با دیپلماسی دولت تحریمها سریعتر برداشته شوند.
وی به تحولات اخیر در کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: در ماههای گذشته شاهد تضعیف ارزش لیر در ترکیه بودیم که این موضوع به دلیل سیاستهای نادرست پولی بود که منجر به افزایش تورم در ترکیه شده است اما نکته این است که ترکیه از این فرصت استفاده خوبی کرد و صادرات را افزایش داد.
خوانساری افزود: طی دو ماه اکتبر و سپتامبر ترکیه ۴۲ میلیارد دلار صادرات داشته است که پیش بینی میشود تا پایان سال میلادی رقم صادرات ترکیه به ۲۲۰ میلیارد دلار برسد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که وقتی نرخ دلار در ایران جهش پیدا کرد دولت به جای حمایت از صادرات و برداشتن موانع صادراتی، با یک نگرش بدبینانه باعث شد نه تنها از این فرصت استفاده نکنیم بلکه صادرات کاهش یابد. این مساله باید برای آینده کشور عبرت شود که از موقعیتهایی که به وجود میآید تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم.
وی به وضعیت افغانستان نیز اشاره کرد و گفت: از چند ماه پیش که طالبان بر سر کار آمد، افغانستان اوضاع خوبی ندارد و بسیاری از سرمایه گذاران افغان یا از این کشور رفتهاند یا فعالیتی ندارند. همچنین صرافیهای افغانستان تعطیل شدهاند و مبادلات پول با این کشور به حداقل رسیده است. بنابراین میتوانیم از این فرصت استفاده خوبی کنیم. قبلاً کامیونهای زیادی به افغانستان تردد میکردند اما در حال حاضر به دلیل مشکلات مربوط به مبادله پول، ترددهای زمینی به حداقل رسیده است. دولت باید از این فرصت استفاده کند و با افغانستان وارد سرمایه گذاریهای مشترک به ویژه در بخش معادن شود و یا اینکه به جای انتقال آب از خلیج فارس با افغانستان تفاهم نامههایی را امضا کند تا انتقال آب انجام شود.
خوانساری گفت: ما در اتاق بازرگانی روی این موضوع کار کردیم و هفته آینده با وزارت امور خارجه جلسه خواهیم داشت. همکاری ایران و افغانستان برای اقتصاد هر دو کشور مفید است زیرا در غیر این صورت شاهد هجوم میلیونها مهاجر افغانستانی به مرزهای ایران خواهیم بود.
وی تاکید کرد: از دولت و وزارت امور خارجه خواهش دارم که وضعیت افغانستان را جدی بگیرند و یک عزم جدی برای بحران افغانستان داشته باشند.
۲۰ درصد احکام بودجه ۱۴۰۰ اجرا شد
رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه با اشاره به گزارش دیوان محاسبات در مورد عملکرد بودجه ۱۴۰۰ در نیمه نخست سال اظهار کرد: طی شش ماه نخست ۱۴۰۰ تنها ۲۰ درصد احکام بودجه اجرا شد، ۵۸ درصد عملکرد ناقص و ۲۲ درصد فاقد عملکرد بوده است. این مساله بی توجهی به قانون را در همه ابعاد کشور نشان میدهد. در حالی که قانون گرایی باید اولویت دولتمردان باشد.
وی افزود: همچنین گزارشی در مورد وارد نفت چین داشتیم که نشان میداد چین برخلاف گذشته که روزانه ۱۰ میلیون بشکه نفت وارد میکرد در ماه اکتبر ۸.۹ میلیون بشکه نفت وارد کرده است و محدودیتی برای پالایشگاههای دولتی و خصوصی خود ایجاد کرده است.
خوانساری گفت: این اقدام چین برای مقابله با افزایش قیمت نفت است و چین خواسته با کاهش واردات جلوی افزایش قیمت نفت را بگیرد.
ارسال دیدگاه