آنتی بادی کرونا در چه بدنهایی بیشتر تولید میشود؟
تهران (پانا) - همچنان که سویههای مختلف ویروس کرونا در جهان در حال آلوده کردن مردم است، همهگیری بیماری ناشی از این ویروس نیز در شتاب گرفتن است. محققان دانشگاه مونترال کانادا، مطالعهای ترتیب دادهاند تا تاثیر واکسنهای مختلف و همچنین سابقه ابتلا به بیماری بر روی پادتنهای باقیمانده در بدن را بررسی کنند.
بهگزارش آخرین خبر، نتایج بررسیهای این دانشمندان نشان داده است که واکسنهای فایزر و آسترازنکا در مقایسه با آلودگی قبلی به ویروس باعث ایجاد پادتنهای بسیار بیشتری در بدن افراد شدهاند. این پادتنها در برابر سویهی دلتای ویروس نیز موثر هستند. موضوعی که این دانشمندان مایل بودند آنرا مورد بررسی بیشتری قرار دهند، پادتن موجود در بدن افرادی است که به کووید۱۹ مبتلا شدهاند، ولی بیماری آنها خفیف بوده و در بیمارستان بستری نشدهاند.
آنها ۳۲ بیمار بستری نشده در بیمارستان را انتخاب کردند و ۱۴ تا ۲۱ روز پس از مثبت شدن تست آنها مطالعه خود را بر روی آنها انجام دادند. این آزمایشها زمانی انجام شدهاند که هنوز سویههای بتا، دلتا و گاما در دنیا بروز نکرده بودند.
به گفته دانشمندان، در بدن هر کسی که به کووید۱۹ مبتلا شود، پادتن ایجاد میشود، ولی جالب است بدانید که در این مطالعه آنها دریافتند که پادتن تولید شده در بدن افرادی که بالای ۵۰ سال سن دارند، بیشتر خواهد بود. این پادتن بهمدت ۱۶ هفته پس از ابتلا هنوز در بدن این افراد باقی میماند. دانشمندان دریافتند که پادتن تولید شده در اثر ابتلا به سویه اولیه کرونا ویروس، باعث ایجاد محافظت ۳۰ تا ۵۰ درصدی در برابر سویههای بتا، گاما و دلتا نیز میشود.
چیزی که در این مطالعه عجیب بهنظر میرسد، این است که پادتنهای ایجاد شده در بدن افراد بالای ۵۰ سال، بیشتر از افراد زیر ۵۰ سال بوده است. البته دانشمندان اذعان دارند که این نتیجه تنها در مورد سویهی دلتا صادق است و در دیگر سویهها این وضعیت درست نیست.
محققین دریافتند که میزان پادتن موجود در بدن فردی که ابتلای خفیف به ویروس را داشته و واکسینه نیز شده است، دو برابر کسی است که ابتلا داشته و واکسینه نشده است. پادتنهای موجود در بدن افراد واکسینه شده نیز عملکرد بهتری در مقابله با بخش تهاجمی ویروس از خود نشان میدهند.
محققین در این مطالعه دریافتهاند که برخی از پادتنهای تولید شده در اثر ابتلا به کووید۱۹ در افراد زیر ۴۹ ساله، توانایی مقابله با ویروس را ندارند و بنابراین واکسیناسیون باید به صورت جدی توسط همهی افراد پیگیری شود.
باید مطالعات بیشتری انجام شود تا بتوان گفت با استفاده از چه روشی میتوان بهترین محافظت در برابر کرونا ویروس را بهدست آورد.
ارسال دیدگاه