داستان جالب ضربالمثل آب زیر کاه
تهران (پانا) - در بسیاری از موقعیتها ما برای آنکه حرفمان قابل درکتر باشد و در ذهن شنونده ماندگا تر شود از ضربالمثل استفاده میکنیم.
بهگزارش نمناک، ریشه تاریخی ضرب المثل آب زیر کاه، بسیاری از ضرب المثلها در زندگی روزمره ما کاربرد فراوانی دارند چرا که با به کارگیری این ضرب المثل ها افراد بهتر مفهوم گفته های خود و یا اتفاقات پیش آمده را بیان می کنند، بنابراین دانستن اینکه کدام ضرب المثل در کدام موقعیت نیاز است بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.
بنابراین به همین منظور در این بخش از نمناک قصد داریم به بررسی ریشه و معنی تاریخی یکی از ضرب المثل های قدیمی به نام آب زیر کاه بپردازید چنانچه احساس کردید به کارتان می آید در شرایط مختلف از آن استفاده نمایید.
مفهوم و داستان ضربالمثل آب زیر کاه
ضرب المثل آب زیر کاه در بسیاری از مواقع مورد استفاده خیلی از افراد واقع می شود و کم و بیش از مفهوم آن مطلع هستیم اما اینکه ریشه تاریخی آن به زمان های گذشته و دور و دراز تعلق دارد باعث می شود که شنیدن و خواندن ماجرای آن برایتان جذاب و جالب باشد.
همانطور که میدانید آب زیر کاه به آن دسته از افرادی گفته می شود که زندگیشان و حشر و نشر اجتماعی خود را بر پایه حیله گری و مکر و عذر بنا نهاده اند. قبایل و جوامعی که ضعیف بودند برای اینکه به مبارزه و مقابله با دشمن بپردازند سعی می کردند از طریق مکروحیله این کار خود را عملی کنند به خاطر همین آب زیر کاه بودن از ابتکارات آنها به شمار می رود.
قبایل برای اینکه بتوانند حریف قدرتمند را مغلوب کنند در مسیرشان باتلاقی پر از آب می کردند و روی آن را با پوشانده و با این روش سعی می کردند آنها را به دردسر بیندازند چراکه در تصور هیچ عابری نمی گنجید که آبی زیر آن کاه وجود داشته باشد.
جالب است بدانید که ایجاد چنین باتلاق های آب زیر کاه اطراف مزارع ممکن است تا وجود کاه موجب توهم و سوءظن عابران نشود و دشمن با خیال آسوده در گذرگاه پوشیده از کاه قدم بر دارند و در نهایت درون آب زیر کاه غرق شوند.
بنابراین آب زیر کاه جزو حیله های جنگی قرون و اعصار قدیمی به شمار می رفت.
در گذشته این آب زیر کاه در مناطق باتلاقی و یا نقاطی مانند گیلان و مازندران که شالیزار داشت بسیار متداول و رایج بود و در مسیر قشون مهاجم اقدام به حفر باتلاق های متعددی می کردند و روی آن باتلاق ها را با کاه می پوشاندند و این باعث می شد که پیشتازان و سوارکاران مهاجم در باتلاق ها گیر کنند و به کندی پیش روند تا فرصتی برای آمادگی و تجهیز سپاه مدافعان فراهم شود.
ارسال دیدگاه