ایمران حیدری داوربخش نواحی پانزدهمین جشنواره موسیقیجوان:
ظهور نسل جدیدی در موسیقی نواحی در بستر جشنواره موسیقی جوان
تهران (پانا) - ایمران حیدری نوازنده ساز عاشیقی گفت جشنواره موسیقی جوان همواره نتایج درخشانی در هر دوره داشته است و به نظرم در این جشنواره و در سایه تلاش پیشکسوتان،نسل جدیدی در عرصه موسیقی نواحی به وجود میآیند. من معتقدم توجه جشنواره به هنرمندان پیشکسوت در قالب داور و جوان به عنوان شرکت کننده باعث جاودانگی موسیقی نواحی میشود.
به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان،ایمران حیدری نوازنده برجسته ساز عاشیقی و داور جشنواره موسیقی جوان درپاسخ به این سوال که اساسا کارنامه جشنواره را در طول دورههای مختلف برگزاری از گذشته تاامروز، بهلحاظ کیفی و از منظر تاثیرگذاری نزد نسل جوان چطور ارزیابی میکند گفت: طی چندسالی که از برگزاری این جشنواره میگذرد، بهطورکلی روند استقبال که درنهایت منجر به تاثیر گذاری میشود رو به جلو و پیشرونده بوده است.
وی با تاکید براین که جشنواره موسیقی جوان به دلیل شاخصههایی که دارد توانسته محمل مناسبی برای انگیزهبخشی به هنرمندان جوان باشد و از همه مهمتر، هنرمندان جوان هرسال برای آزمودن سطح فعالیتشان میتوانند در چنین بستری مورد ارزیابی و داوری قراربگیرند، گفت: درمجموع میتوان گفت، دستاوردهای جشنواره موسیقی جوان تا اندازهای بوده است که بههنگام فرارسیدن هر دوره، جوانان هنرآموز روزشماری میکنند تا زمان برگزاری جشنواره فرا برسد. چون بههرحال، هنرمندان جوان که وقت زیادی را صرف آموختن یک ساز کردهاند؛ انتظار دارند در فضایی مناسب، آموختههایشان را ارائه دهند و جشنواره موسیقی جوان این فضا را طی این سالها فراهم کرده است. بهخصوص این که، این جشنواره همواره با حفظ استانداردها و بهرهگیری از حضور هنرمندان شاخص در بخش هیات داوری و مدیریت هومان اسعدی بهعنوان دبیر جشنواره، توانسته دراین زمینه عملکردی مطلوب داشته باشد و نزد هنرمندان نسل جوان، رویدادی موردقبول واقع شود.
داور بخش موسیقی نواحی پانزدهمین جشنواره موسیقی جوان ادامه داد: هرچند نمیشود انکار کرد که در دوسال اخیر که مسئله کرونا پیش آمده است، این بیماری، اندکی در رونق جشنواره بهلحاظ نامریی شدن آن به لحاظ اجراها تاثیر داشته است. چون جوانان بیشتر دوست دارند تا دیده شوند. ولی درهرحال، تاثیر جشنواره در فضای هنری کشور در بین نسل جوان انکارناپذیر است.
این هنرمند پیشکسوت با اشاره به مهمترین مولفههای جشنواره موسیقی جوان طی سالها برگزاری اظهار داشت: یکی از محاسن جشنواره موسقی جوان این است که مناسبتی نیست و صرفا یک جریان هنری در بین نسلی که سرشار از انرژی و احساسات هستند به شمارمیرود. از این رو، میتوان این جشنواره را بهترین مکمل برای جشنوارههای فجر ونواحی دانست. چرا که در بستر جشنواره موسیقی جوان و در سایه تلاش پیشکسوتان،نسل جدیدی در عرصه موسیقی نواحی به وجود میآیند. ازاینها گذشته، جشنواره موسیقی جوان همواره نتایج درخشانی در هر دوره داشته است.
حیدری بااشاره به اینکه این جشنواره باتوجه به گستردگی وپوشش دهندگی در رشته های مختلف موسیقی که میشود گفت نزدیک به تمامی رشتهها را در بر میگیرد، سهم ویژهای را به خود اختصاص میدهد ،ادامه داد: چندان که اشاره کردم، جشنوارههایی ازاین دست، تاثیر خود را در دراز مدت نشان میدهند. طبیعتا جشنواره موسیقی جوان نیز ازاین قاعده مستثنی نخواهد بود. ضمن اینکه تداوم چنین جشنوارهای میتواند دستاوردهای مطلوبی را به نفع موسیقی معاصر رقم بزند، همانطور که طی دورههای مختلف برگزاری جشنواره، شاهد چنین دستاوردهای خوبی بودهایم.
این عضو هیات داوران جشنواره موسیقی جوان درپاسخ به این سوال که حضور و مشارکت هنرمندان پیشکسوت در جشنوارهای مانند جشنواره موسیقی جوان چقدر توانسته در تقویت روحیه و ارتقاء سطح دانش و بینش هنرمندان جوان که در جشنواره شرکت میکنند؛ نقش داشته باشد نیز گفت: بدیهی است که عرصه موسیقی نواحی بدون حضور پیشکسوتان و جوانانی که باید در آینده، این بیرق را بدست بگیرند معنا ومفهومی ندارد، بنابر این دومقوله نباید از هم جدا شوند. به این معنی که دو نسل پیشکسوت و جوان باید دوشادوش یکدیگر حرکت کنند. آنچه مسلم است اینکه، توجه به حضور هر دو طیف یعنی هنرمندان پیشکسوت و هنرمندان جوان در جشنواره موسیقی جوان میتواند باعث جاودانگی موسیقی نواحی شود.
ارسال دیدگاه