مصوبات امروز هیات وزیران چه بود؟
تهران (پانا) - هیات وزیران صبح امروز به ریاست آیتالله سیدابراهیم رئیسی تشکیل جلسه داد و تعدادی از پیشنهادهای دستگاههای اجرایی را بررسی و به تصویب رساندند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر هیات دولت، هیات وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور، آییننامه اجرایی مربوط به اجزای بند (ز) تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور موضوع نحوه تسویه بدهیهای قطعی دولت از طریق اسناد خزانه و همچنین نحوه تسویه مطالبات با منشأ قانونی نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی، بانکها، بیمهها، اتحادیهها و آستانهای قدس با حسابرسی ویژه را تصویب کرد.
به موجب آییننامه مذکور، به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داده میشود نسبت به تسویه بدهیهای دولت از طریق صدور اسناد تسویه خزانه سوم تا مبلغ ۳۵۰ هزار میلیارد ریال با اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی و تعاونی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، نهادهای عمومی غیردولتی، بانکها، شرکتهای دولتی تابعه این وزارتخانه با اولویت مطالبات حسابرسی شده و قطعی سازمان تأمین اجتماعی اقدام کند.
اسناد تسویه خزانه نوع سوم، اسناد تعهدی خاصی هستند که به منظور تسویه و تهاتر بدهی دولت به اشخاص مشمول با بدهی اشخاص یاد شده به بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی یا بانک مرکزی منتشر و صادر شده و به آنها تسلیم میشود.
دولت همچنین به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه داد نسبت به تسویه مطالبات ارزی/ ریالی به بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی/ بانک مرکزی از شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابع و وابسته آن که به صورت ریالی در دفاتر آنها ثبت شده است، از طریق صدور اسناد تسویه خزانه نوع سوم بابت تسویه بدهی دولت به شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابع و وابسته آن اقدام کند. پس از تسویه بدهی دولت به شرکتهای مذکور، به میزان مازاد تسویه مطالبات بانکها از شرکت ملی نفت ایران، مبالغ به حساب افزایش سرمایه دولت در آن شرکت منظور خواهد شد.
تصویب آییننامه اجرایی ثبت حمایتها و کمکها از اقشار آسیبپذیر در سامانه خدمات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
دولت در راستای تکلیف قانونی خود و با هدف ایجاد شفافیت در فعالیتهای خیریه و جلوگیری از هرگونه فعالیت مخرب نظیر پولشویی و فرار مالیاتی در این فرآیندها و به طور کلی ساماندهی حمایتها و کمکهای خیریه در کشور به گونهای که این حمایت به گروههای هدف اصابت کند، آییننامه اجرایی بند (و) تبصره (۱۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور موضوع ثبت حمایتها و کمکها از اقشار آسیبپذیر در سامانه خدمات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به تصویب رساندند.
به موجب آییننامه فوق، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است ظرف سه ماه از ابلاغ این آیین نامه، سامانه را به گونهای معماری و طراحی کند که امکانات زیر را فراهم کند:
ثبت مشخصات هویتی اشخاص مشمول
استعلام سیستمی صحت حسابهای بانکی (شبا) اشخاص مشمول از بانک مرکزی
صدور شناسه یکتا
بررسی و استحقاقسنجی اشخاص مشمول برای دستگاه اجرایی و مؤسسات خیریه خصوصی و مردم نهاد با استفاده از پایگاه رفاه ایرانیان
دریافت اطلاعات عملکرد کمکها و پرداختهای حمایتی از بانک مرکزی، سازمان هدفندسازی یارانهها، خزانهداری و سایر دستگاههای اجرایی حسب مورد
نگهداری سوابق پرداخت ها به تمامی اشخاص حقیقی اعم از ایرانی یا اتباع خارجی
دستگاههای اجرایی در مورد کلیه پرداختهای نقدی حمایتی از محل منابع عمومی، هدفمندی یارانه ها، منابع داخلی و پرداختهای مستقیم به اشخاص حقیقی مکلفند نسبت به ثبت کلیه کمکها و پرداختهای حمایتی خود به جامعه هدف در سامانه و به تفکیک کد ملی گیرنده حمایت اقدام نمایند. کلیه کمکها و پرداختهای نقدی مذکور از طریق حواله الکترونیک بانکی انجام و در فیلد (سرفصل) اختصاص داده شده در دستور پرداخت الکترونیکی مطابق با دستورالعمل شناسه گذاری پرداختهای حمایتی درج میشود.
همچنین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است پس از بررسی و صحتسنجی اطلاعات هویتی و استحقاق سنجی اشخاص مشمول که توسط دستگاههای اجرایی در سامانه وارد شده، نسبت به صدور شناسه یکتا اقدام و اطلاعات مذکور را تا پانزدهم هرماه به صورت سیستمی و برخط برای سازمان ارسال کند.
کلیه بانکها و موسسات اعتباری دولتی، خصوصی و غیردولتی مکلفند تسهیلات قرضالحسنه پرداختی را به تفکیک شماره کد ملی گیرنده تسهیلات در سامانه مذکور ثبت کنند.
همچنین براساس آییننامه یادشده، چنانچه مدیران دستگاههای مشمول ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه از اجرای این بند استنکاف کنند، مشمول مجازات مندرج در بند (۱) مجازات تعزیری درجه پنج موضوع ماده (۱۹) قانون مجازات اسلامی با اصلاحات و الحاقات بعدی میگردند.
ارسال دیدگاه