میرمعینی: جشنوارههای فرهنگی، محملی برای شکلگیری تعاملات سازنده تربیتی است
تهران (پانا) - مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد جشنوارههای فرهنگی، محملی برای شکلگیری تعاملات سازنده تربیتی و بروز خلاقیتها و استعدادهای برتر دانشجو معلمان است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، سیدکامران میرمعینی، مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان، با اشاره به اهداف برگزاری مرحله کشوری سی و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان این دانشگاه، گفت: زمینه سازی برای بروز و ظهور استعدادها و توانمندی های برتر فرهنگی و قرآنی و معرفی این توانمندی ها و ارج گذاری و تکریم دانشجو معلمان فعال در این عرصه و تشویق و ترغیب دانشجو معلمان برای ورود به فعالیت های فرهنگی و قرآنی دانشگاه و استفاده بهینه از ظرفیت های این عزیزان در ایجاد حس نشاط و پویا در فضای عمومی دانشگاه از اهداف مهمی است که در این جشنواره دنبال می شود.
میرمعینی بیان کرد: در فرآیند برگزاری جشنواره که چند ماه طول خواهد کشید از حضور اساتید محترم در رشته های مختلف برای کلاس های آموزشی و آمادگی و ارتقاء سطح دانش و مهارت دانشجو معلمان استفاده می نمائیم که این خود از اهداف بسیار مهم در جشنواره محسوب می شود.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان اظهار کرد: ماهیت برگزاری جشنواره، ایجاد حس رقابت سالم و سازنده و فضای یادگیری یاددهی است که در این جشنواره و جشنواره های قبلی کاملا مشهود است. تعاملات فرهنگی بسیار بالایی در خلال این فعالیت انجام می شود که با ذائقه ی فرهنگی دانشجو معلمان سازگاری فراوانی دارد و بدین جهت این جشنواره در صدر فعالیت های فرهنگی و قرآنی دانشگاه جای گرفته است و هر ساله با استقبال خوب دانشجو معلمان مواجه می شود.
وی با اشاره به اینکه در سی و یکمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان حدود ۱۰ هزار نفر حضور یافتند، بیان کرد: از بین این افراد و پس از برگزاری مراحل مقدماتی و استانی ۱۵۵۰ نفر به مرحله کشوری راه پیدا کردهاند.
میرمعینی گفت: این جشنواره در طول بیش از ۳۰ سال سابقه اجرا همواره به نسبت فعالیت های دیگر مورد استقبال مناسب دانشجو معلمان قرار گرفته است و عامل بسیار موثر در جذب مخاطب به دیگر فعالیت ها نیز بوده است. هر ساله این جشنواره با عنوان ثابت و به ظاهر تکراری اجرا می شود اما در واقع محتوای جشنواره در طول این سالها مطابق با اقتضائات فرهنگی دائما تغییر پیدا کرده است و متناسب با نیازمندی های دانشجو معلمان در عناوین رشته ها و محتوای رشته ها، بازتعریف و بروز رسانی شده است.بطوریکه امسال با توجه به وجود شرایط کرونایی، جشنواره سی و یکم در ۱۰ بخش و ۴۳ رشته برگزار می شود. این بخش ها شامل: رشته های آوایی، رشته های معارفی، رشته های ادبی، رشته های هنری، رشته پژوهشی و فناوری، رشته های نهج البلاغه، رشته صحیفه سجادیه، استارت اپ های قرآنی و رشته های گروهی است.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان در مورد تغییرات جشنواره سی و یکم نسبت به ادوار گذشته، گفت: از جمله مهمترین کارهای جدیدی که امسال در جشنواره انجام دادیم اضافه کردن رشته «استارتاپهای قرآنی» بود. این رشته برای ما از اهمیت خاصی برخوردار است. شاید در گام نخستین این رشته از کاستی هایی برخوردار باشد و نیاز به فرصت بیشتر داشته باشد، اما این بنا گذاشته شده است در راستای ساحتهای تربیتی به خصوص در ساحت تربیت اقتصادی و حرفهای این بخش از مسابقات هم مورد توجه قرار گیرد، لذا به دنبال فرهنگسازی در این بخش هستیم تا خلاقیتها و نوآفرینیهای قرآنی در حوزه استارتآپها شکل گیرد. هدف ما در این رشته زمینه سازی برای ایجاد کسب و کارهای با محور دانشجویی و توسعه فرهنگ کارآفرینی بوده است. در ساحتهای تربیتی که در سند تحول آموزش و پرورش آمده است، «ساحت تربیت اقتصادی و حرفهای» وجود دارد که ما را مجاب کرد بیشتر به این موضوع بپردازیم. این گام اول است و قطعاً سالهای آینده کاملتر و تکمیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دانشگاه فرهنگیان علاوه بر رشته های جشنواره ملی، چند رشته را به مجموع رشتههای جشنواره داخلی اضافه کردهایم که «نمایشنامه رادیویی»، «قصهگویی قرآنی»، «آیین سخنوری» و «خط تحریری» از جمله آنهاست، تصریح کرد: این رشتهها متناسب با اهداف تعلیم و تربیت و نقش آفرینی موثر دانشجومعلمان، میتواند برای آنها در آینده مورد استفاده قرار گیرد. از روز ۲۲ مهرماه بحث داوری و ارزیابی آثار دریافت شده شروع شده است. برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر نیز در روز ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰ انجام می شود.
سید کامران میر معینی اضافه نمود: میزبان این دوره و محل برپایی مراسم اختتامیه جشنواره استان قزوین می باشد و از مدیریت امور پردیس های استانی قزوین و همکارن گرامی آن استان برای قبول میزبانی این مسئولیت و انجام امور اجرایی این دوره جشنواره تقدیر و تشکر می نماییم.
وی ادامه داد: بعد از برگزاری جشنواره سی و یکم در قزوین بلافاصله دوره جدید جشنوارهها که در واقع دوره سی و دوم جشنواره است برای دانشجومعلمها از ماه آبان ۱۴۰۰ آغاز خواهد شد و در ادامه تا پایان سال مراحل دانشگاهی و استانی را برگزار خواهیم کرد و در فروردین یا اردیبهشتماه سال آینده برای برگزاری مرحله کشوری مهیا خواهیم شد.
مدیر کل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان در خصوص معرفی دانشجو معلمان به جشنواره ملی قرآن و عترت گفت: بر همین اساس نمایندگان دانشگاه فرهنگیان در سی و ششمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان از بین برگزیدگان دورههای سی و یکم و سی و دوم جشنواره داخلی فرهنگیان و طی یک رقابت انتخابی معرفی خواهد شد.
ارسال دیدگاه